ATMALI YÖRESEL ÜRÜN PAZARININ TEMELİ ATILDI

Besni Kaymakamlığı tarafından GAP’a sunulan ve geçtiğimiz Temmuz ayında protokolü imzalanan Atmalı Yöresel ürün pazarının temeli törenle atıldı.

GÜNDEM 9.10.2021 15:28:00 0
ATMALI YÖRESEL ÜRÜN  PAZARININ TEMELİ ATILDI

Atmalı köyünde düzenlenen temel atma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Muhammet Fatih Toprak, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Atmalı Kadın Girişimciler Kooperatifi üyeleri ve köy halkı katıldı.

KAYMAKAM DEMİR: BU GURUR HEPİMİZİN

Törende açılış konuşmasını yapan Besni Kaymakamı Nazlı Demir; “Bu gurur aslında hepimizin. Biz beraber çıktık bu yola. İlk geldiğimiz zaman böyle bir kooperatif kuralım dediğimizde kendilerine çok inanmamışlardı ama sağ olsunlar bu kooperatifin başkanı kim olabilir dediğimizde bize herkes Nurcan hanımı gösterdi. Nurcan hanım gayretiyle bize o cesareti verdi ve onunla beraber çıktık bu yola. Sağ olsun ilçe Tarım Müdürlüğümüzdeki ekip de projenin hazırlanması sürecinde çok önemli rol oynadılar.

Projemizin ihale bedeli 2 milyon 124 bin lira. Biz projede ilk defa özel sektör desteğini de için almış olduk. Toplam proje bedelinin 1 milyon 200 bin lirası GAP tarafından finanse edildi. 600 bin lirası Merinos A.Ş. tarafından finanse edildi kalan kısmını da Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak biz karşıladık. Sonuçta böyle güzel bir iş çıktı. Temennimiz yerel ekonomiyi burada canlandırmak, ürünlerin pazarlanmasını ve tanıtılmasını sağlamak aynı zamanda ilçemizin de tanıtılmasını sağlamak.

Ben Yozgatlıyım. Bu hat üzerinden Yozgat’a kadar gittiğimde yol üzerinde bu tarz yöresel ürünlerin pazarlandığı, insanların ailecek konaklayabilecekleri, dinlenebilecekleri yerlerin olmadığını gördüm. Fikir biraz da oradan çıktı. İnşallah hem köyümüze, hem ilçemize hem de bölgemize önemli bir örnek teşkil edecek ve güzel katkılar sağlayacak” diye konuştu.

AYDIN: BESNİ HER ZAMAN İLKLERE İMZA ATIYOR

Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise; “ Besni her zaman ilklere imza atmayı becerebiliyor. Bugün burada da bu yöresel ürünler pazarıyla zaten son derece zengin olan bir bölge Besni bölgesi. Ama bu ürünlerin işlenmesi, pazarlanması noktasında tabi ki teknik desteğe ve bir takım maddi desteklere imkan var. Sağ olsun Adıyaman Valimiz başta olmak üzere, milletvekili arkadaşlarımla beraber de bizler sonuna kadar gelen bütün bu talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle bu güzel eserin burada temelini atacağız, Rabbim hayırlısıyla bitmeyi nasip etsin. Bittikten sonra da, hanım kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün memleketimize hayırlı kazançlar nasip etsin” şeklinde ifade etti.

VALİ ÇUHADAR: KADIN ELİ DEĞEN HERŞEY DEĞERLİDİR

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da; “Güzel bir açılışında birinci adımı atıyoruz. Yöresel ürünler pazarımızın temelini atacağız ki bu anlamda Besni’de bir ilk. Bu yönüyle de ben gurur duydum. Öncelikle kaymakam hanıma sonra da kooperatif başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Kadın eli değen her şey değerlidir. O yüzden kadın eli değdiği zaman yapılan iş kutsallaşıyor. Arkadaşlarımıza yolları açık olsun diyorum. Allah emeklerinin hiçbirini zayii etmesin. Çok güzel işler yapılacak. Bu işletme emeklerinin karşılığını aldıkları bir işletme olacak. Bizim sonuna kadar desteğimiz burada çalışan ve üreten hanımefendilerle olacaktır. Tekrar hayırlı olsun diyorum. Ayrıca buraya katkı sunan Merinos A.Ş.’ye de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yöresel ürün pazarının temeli dualarla atıldı. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.


Anahtar Kelimeler: ATMALI YÖRESEL PAZARININ TEMELİ ATILDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor