Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ATSO Başkanı Mustafa Uslu Yapılan Hizmetleri Anlattı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, gazetecilerle bir araya gelerek 2009 yılından bu yana yaptığı hizmetleri anlattı.

GÜNDEM 16.02.2018 11:11:31 0
ATSO Başkanı Mustafa Uslu Yapılan Hizmetleri Anlattı

?18 meslek komitemiz var?

Bir otelde gazeteciler ile bir araya gelen Uslu, göreve geldiklerinde Adıyaman´a katkı sunmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Afrin´de gerçekleşen operasyonda şehit olan askerlere baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Uslu, ?Odamızda farklı sektörleri temsil eden 18 meslek komitemiz var. 18 meslek örgütünden toplam 45 tane meclis üyemiz mevcuttur. Bu dönem bir kişi artacak diye biliyorum. Ama şuanda 18 meslek gurubunda toplam 45 meclis üyemizden oluşmaktadır. Faal üyelerimiz Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz için vardır. Odadaki üyelerimize hizmet yapmak için vardır. Bize bağlı olan 3 bin 900 üyemiz mevcuttur. 3 bin 900 üyemize şuan da görev yapmaktayız.  

Ticaret ve Sanayi Odalarının asli görevlerinden bir tanesi bu insanlara hizmet etmek. Bu insanlara rehberlik yapmak adeta bir şoförle trafik memuru gibi bunlara ön ayak olmak varsa sıkıntıları dertleşmek bunların sıkıntılarını paylaşmak bunlarla hasbihal olmak odamızda ticaret ve sicil müdürlüğü şirket kuruluşu KA yetki belgesi iş makineleri tescil dış ticaret kapasite raporu ARGE ve proje birimi alanında hizmet vermekteyiz. Biz göreve geldiğimizden sonra ticaret ve sanayi odasında faaliyetleri artırdığımız bölümler aşağı da gösterdiği gibi KA yetki belgesi ARGE projesi birimi dış ticaret birimi basın hakla ilişkiler birimini biz göreve 2009´da geldikten sonra bu kuruma kazandırdığımız birimlerdir. ARGE proje konusunda çok önemsiyoruz? dedi.

?Yeni hizmet binası kazandırdık?

?Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası 300 metre karede hizmet vermekteydi. Ticaret ve Sanayi Odası her zaman söylüyorum. Kentin bütün ülkede olduğu gibi Adıyaman´ımız da da kentin katma değerini üreten bir çok anlamda sanayi ve ticaretin anlamını tanımını tam ortaya koyduğumuzda ticaret ve sanayi demek kentin lokomotifi demek" ifadelerini kullanan Uslu, şunları kaydetti; ?Memleketin yolda kalmışlığına çaresiz kalanlara yardımcı olmak demektir.

Sanayici tüccar demek itibarlı bir kesim demektir. Aslında bu kesimi temsil etmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz tarafından bilinmektedir. İlk toplantı da bu eksikliği hissederek Adıyaman´da katma değer üreten bu saygın kesimin temsil ettiği oda ve hizmet binasının hiç de yakışmadığını bunu arkadaşlarımız ile istişare ettik ve hizmet binamızı 4 bin 440 metre karelik bir alandan şuanda Adıyaman´ımıza hizmet etmekteyiz. Şimdi Adıyaman´a yakışır bir hizmet binasında hizmet vermekteyiz? diye konuştu.

?Değişim ve dönüşüme

Biz çok önem veriyoruz?

Uslu, şöyle devam etti; ?Toplantı odamız var, 125 kişilik meclis toplantı salonumuz mevcut bunları ileriye dönük yaptık. Hedefimizi yüksek tuttuk. Eğitim salonu var. 400 kişilik çok amaçlı çok fonksiyonlu salonumuz var. Ufkumuzu geniş tutarak simotele sistemini yaptık. Yarın belki Almanya, İsviçre´den Adıyaman´da toplantılar olduğunda bu salon elverişlidir.  Dijital dönüşüm projesi başlattık. Hizmeti üyelerimizin ayağına götürdük. Dünyanın da bu konulara önem verdiği bir ortam da değişim ve dönüşüme biz çok önem veriyoruz. Sincik´te ki bir üyemiz odaya daha önce gelirdi bir belge alacağı zaman ona bir makbuz kesilirdi. Bu makbuz alır banka giderdi. Makbuzu getirdikten sonra odadan belgesini alabilirdi. Ama bu dijital projeyle bu sorunlar ortadan kaldırdık? 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER