ATSO Başkanı Uslu; ?Türkiye´nin Bir Sıçrama Dönemi Geçirmesi Lazım?

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Mustafa Uslu, ekonominin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek reform niteliğindeki cazibe merkezleri programının bir an önce açıklanması gerektiğini dile getirdi.

GÜNDEM 30.08.2017 09:28:01 0
ATSO Başkanı Uslu; ?Türkiye´nin Bir Sıçrama Dönemi Geçirmesi Lazım?

Üretici cazibe merkezlerine rağbet gösterdi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Mustafa Uslu, ekonominin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek reform niteliğindeki cazibe merkezleri programının bir an önce açıklanması gerektiğini dile getirdi.

ATSO Başkanı Uslu, cazibe merkezleri ve son 3 yılda seçimlerin arasında ekonominin gelişimi ve durağanlığı ile ilgili açıklama yaptı.

Ekonomide bir durağanlığın yaşanmasına rağmen büyümemenin de devam ettiğini ifade eden Uslu, ?Özellikle 23 il için cazibe merkezleri kurulmuştu Adıyaman´da bu cazibe merkezleri içindeydi. Aylar önce açıklanan bir şey bunun üzerine bir heyecan sanayiciye geldi. Üretici buna bir rağbet gösterdi. Hatta 200 üzerinde bir organize sanayi bölgesinde fabrika kurmak için bir talep vardı. Ancak bu talep ekonomi bakanlığına veriliyordu. Ekonomi bakanı değerlendirmesi neticesinde kim hangi işe olur verilip verilmeyeceği oradan karara bağlanacaktı. Maalesef bugüne kadar bu konuyla ilgili Kalkınma bankasında piyasaya veya ilgili kurumlara tebliğ edilen bir karar daha çıkmadı. Ekonominin bu sıkıntılı süreçte reform niteliğinde bir cazibe merkezinin katkılarıyla yeniden bir ivme kazanması ekonominin canlanması noktasında mutlaka çok ivedi bir şekilde kamuoyuna açıklanması lazım. Ekonominin son yıllarda çok durağan bir zaman dilimi geçirdiği söyleyebiliriz. Ekonomide durağanlık devam ediyor ama büyüme devam ediyor." dedi.

Dışa bağımlı olduğumuz

Yatırımlarda mesafe aldık

Uslu, "Türkiye´de son yıllarda Türkiye´nin özlediği stratejik yatırımların ve dışa bağımlı olduğumuz yatırımlarda mesafe aldığımızı söyleyebiliriz. Bunların sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Bunun yanında küçük ve orta ölçekli yatırımları da orta direk dediğimiz kesimin dikkate almamız gerekiyor. Türkiye ihracatının yüzde 90´nı küçük ve orta ölçekli firmaların yaptığını biliyoruz. Bu açıdan buna önem vermemiz lazım? ifadelerini kullandı.

Cazibe Merkezleri Programının

Bir an önce açıklanması gerekiyor

Yaşanan birçok sıkıntılara rağmen Türkiye´nin büyüyen 3 ülke arasında yer almasının sevindirici bir durum olduğunu vurgulayan Uslu, ?Bu cazibe merkezleri destekleri ile ilgili Adıyaman´ı bununla beraber 6. bölge statüsüne girmiş olması hepimize bir heyecan getirdi. Bu heyecanın devamının gelmesi için 4 gözle bekliyoruz. Olması gereken bir şey. İşsizlik noktasında gerek cari açığın önüne geçmesi noktasında gerek ihracatın artmasında bunun çok büyük rol oynayacağı inanıyoruz. Bu cazibe merkezlerinin biran önce kamuoyuna açıklanması gerekiyor zaman aldı. Yatırım indirimlerinden yararlanması için bu yıl içerisinde yatırımların bitmesi gerekiyor ki yatırım indirimlerinden yararlansın burada kaldı üç ay yılın bitmesine kimse fabrika yapımı yapamaz. Ama olsun bu 10 yıl süreli bir destek. Biran önce bunun açıklanması lazım. İnsanlar yatırımdan önünü görsün. Hükümetin işi kolay değil. Bir taraftan terörle mücadele bir taraftan bölgesel sıkıntıların bir tarafta komşu ülkelerde olan ilişkilerin sıkıntılı süreçten geçtiğini biz göz ardı etmiyoruz. Bütün bunlarla beraber Allah´a hamdolsun Türkiye´de ilk büyüyen 3 ülke içerisinde yer alması bu çok sevindirici bir olay. Türkiye´nin bir sıçrama dönemi geçirmesi lazım. Son 3-4 yıl içinde Türkiye seçim süreçleri ile biraz hasbıhal oldu, zaman geçirdi. Bundan sonra 2019 yılına kadar seçim gözükmüyor gibi inşallah olmaz, gününde yapılır, bu sürede ekonomiyi biraz daha canlı tutma adına 6. bölgedeki destekleri biraz daha iyi olması gerekiyor. Bölgemiz açısından Adıyaman acısından önemlidir? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor