ATSO tarafından Besni’de İstişare Toplantısı yapıldı

GÜNDEM 26.12.2012 12:50:47 0
ATSO tarafından Besni’de İstişare Toplantısı yapıldı

 

 

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda yapılan İstişare Toplantısına Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, iuBesni Belediyesi Başkan yardımcısı Mehmet Kuyucak, Besni Eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni’de bulunan bazı esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. “Değerli Hemşerilerim bugün bir Besni’nin kimliğini taşıyarak sizlerle olmanın mutluluğunu yaşyorum. Adıyaman Sanayi Odası olarak bu tür istişare toplantılarını Kahta ilçemizde bundan 3 ay önce gerçekleştirmiştik. Bunun ikincisinide siz Besnili hemşerilerimizle gerçekleştirmekteyiz.

Günümüz dünyasında bir arada olmak birlikte olmak dertlerimizi ortaya koymak ve bunların üzerinde tartışmak  ve çalışmak güzel bir sonuç çıkarır. Bu bütün kurumlarda böyledir.  Yaşadığımız bu ekonominin çok dar boğazda olduğu bir dönemde bu tür şeylere daha çok ihtiyacımız var. Etrafımızda bir ateş çemberi var. Daha düne kadar kapılarında çalışmaya gittiğimiz Avrupa Ülkeleri  bu gün tek tek batma noktasına gelmişlerdir. Peki böyle bir ortamda ne yapmalı? Diye bir soru işareti oluşuyor. Bu yüzden bütün sivil toplum örgütleri bütün seçilmişler birlikte el ele çalışıp kafa yormalıyız ve biz bugün bunun için buradayız.

Bu toplantının çok verimli geçeceğine inanıyorum. Yapılan toplantı da Besni  için sorunları öğreneceğiz ve Besni için de sorunların çözülmesi için elimizden geleni yapacağız.

Devletimizin sunduğu bir çok imkanlarından yararlanamıyoruz. Biz bundan sonra ne yapacağımız konusunda  kafa yoracağız. Besni’de çok fabrika yok ve bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar işletme var. Belki aylarca yıllarca burada çalışmak için sıraya giren vatandaşlarımız var. Bundan sonra bu böyle olmayacak. Devlet kesenin ağzını açmışken bizde bundan faydalanalım. KOSGEP bu konuda vatandaşlarımıza istediği sektörde destek çıkıyor.

KOSGEB Destekli olan bu programla eğitim alacak insanlara bir ay boyunca eğitim verilecek. Gençlerimizden herhangi biri iş kurmak istiyorsa gelip bu eğitimi aldıktan sonra sertifakayı alacak ve iş yeri açmak için 27.000 TL hibe kredisini 70.000 TL’de iki yıl ertelemeli faizsiz kredisini alacaktır ve 60 insanımız işletme sahibi olacaktır. Bu konuyu göz ardı etmeyin ve müracaatlarınızı yapın ve biz bugün buraya sizlere bu müjdeyi paylaşmaya geldik” dedi.

Uslu’nun konuşmasından sonra KOSGEP Destek Programı ile ilgili sunumunu yapmak üzere KOSGEP Müdürü Adnan Akyüz kürsüye davet edildi. Konu ile ilgili olarak vatandaşları bilgilendiren Akyüz, KOSGEP’in resmi sitesinden başvurunun yapılacağını ve işlemlerin başlatılacağını söyledi. Sunum sonrası ise toplantıya katılan vatandaşlarla soru cevap şeklinde karşılıklı konuşma yapıldı.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor