Avrupalı Gençler, Besni’nin ‘Girişimci Ruhunu’ hissedecek

GÜNDEM 20.04.2014 14:00:43 0
Avrupalı Gençler, Besni’nin ‘Girişimci Ruhunu’ hissedecek

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.1 projeleri kapsamında hibe verilen “Girişimci Ruhunu Hisset” isimli proje Besni Girişimci Gençlik gurubu tarafından uygulamaya konuldu.  Projenin yasal temsilciliğini Mustafa Koca yapıyor. Ekip üyeleri 2006 yılında Üçgöz beldesinde yine AB tarafından desteklenen “Bizim Köye Kütüphane” isimli projesini de uygulamıştı. Adana’da yaşayan SMMM stajyeri Hemşerimiz Üçgözlü Hüseyin Bali, projenin yazılmasında gruba destek olarak,  projenin kolaylaştırıcılığını yapıyor.

Projenin uygulanması aşamasında Avrupalı gençler dün Besni’ye geldiler. Ustahan Otele yerleşen proje ekibinde Hüseyin Bali yaptığı açıklamada, “Girişimci yaratıcı sosyal müteşebbis gençlerden oluşacak grubumuz ilçemizde 7 gün kalarak ilginç iş fikirlerini birbirleriyle paylaşacak. Girişimciliğe meraklı gençler Besni’nin özündeki girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak için; 

• İlginç iş fikirleri ve Girişimcilik üzerine atölye çalışmaları yapmak

• Besnilileri girişimciliğe teşvik edecek fotoğraflar çekilecek

• Avrupa’da Dünya’da Türkiye’de yapılan ilginç iş fikirlerini tartışmak, bunları yazılı hale getirmek, 

• Besni de genç girişimcilerin işyerlerini ziyaret etmek ve deneyim paylaşımı yapmak

• Girişimcilik ile ilgili Türkiye’de ve Avrupa’da uygulanan teşvikler, hibeler hakkında bilgilendirme

gibi faaliyetleri yaparak, gençleri girişimcilere teşvik edecek, onların çevresinde gelişen her olayı nasıl girişimciliğe çeviririm bakışı ile her olaydan bir iş fikri çıkarmalarını sağlayacak.

Projemizde kültür geceleri düzenlenecek. Bu kültür gecelerinde farklı kültürlerden gelen gençler birbirlerini daha yakından tanıyacak. Bu vesile ile hem ülkemiz kültürünü hem Besni kültürünü yaşayarak öğrenecekler.

Projemize yerel katkı sağlayan Besni belediye başkanımız Sayın İbrahim Öztürk yapılacak olan kültür gecemizde Besni kültürünü tanıtacaktır. Çözüm ortağımız olan Besni Fotoğraf Sanatı Derneği projemize, 4 ülkeden gelen katılımcılarımız ile geçmişten günümüze Besni girişimciliğini belgelemek amacıyla fotoğraf etkinliği gerçekleştirerek katkıda bulunacaktır.” 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor