Aydın Doğan Adaylığını açıkladı ve sordu:

GÜNDEM 17.01.2015 09:01:22 0
Aydın Doğan Adaylığını açıkladı ve sordu:

 

Adayım, Çiftçimizin doğruyu Yapacağına inanıyorum

Besni Ziraat Odası Seçimleri Şubat ayının ilk haftası yapılacak. Neredeyse mahalli seçim havasına bürünen Oda seçimleri için 6 adayın ismi konuşulurken, CHP ilçe başkanı ve eski bir muhtar olan Aydın Doğan, seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

Gazetemize gelerek adaylığı hakkında bir açıklama yapan ve bazı diğer adaylara da sert eleştiriler yönelten Aydın Doğan, “Çiftçilerimizin bu seçimde doğruyu yapacaklarına inanıyorum.” dedi.

Ziraat Odası seçimleri için delege yazımı sırasında bazı adaylar tarafından muhtarların baskı altına alındığını, ancak onların tam aksine kendisinin hiçbir muhtarı telefon ile arayıp “bizi seven kişileri delege olarak yazın” demediğini aktaran Aydın Doğan, Oda başkanı Sabri Özalp ve eski başkan İsmail Sümer’in de birlikte hareket ettiklerini ancak delegelerin hangisinin aday olduğu konusunda kafasının karışık olduğunu belirterek bunu bir an öce kamuoyuna açıklamalarını istedi.

Hiçbir gerekçe göstermeden Muhtarları delege yapmadılar

“Besni ziraat odası başkanlığı adayıyım. Delegelik yazım ve seçim zamanında değerli muhtar arkadaşlarımız zor durumda kaldılar. Nedeni ise diğer aday arkadaşların muhtarlarımıza söylediği “benim adamlarımı ve bana oy verecek kişileri yazmanızı istiyoruz” şeklindeki konuşmaları. Bunların tam aksine ben hiçbir muhtar arkadaşımıza telefon ile arayıp bizi seven kişileri delege olarak yazın demedim. Muhtarlarımızın yaşadığı bu zor münasebetine rağmen yazdıkları çiftçi delegelerin ve muhtarlarımızın adayıyım. Herkesin bilmesini istediğim bir diğer konu ise nedenini bilmediğimiz halde, CHP parti başkanı olduğum halde benim delege yazılıp ta aynı sistemde bir İl Genel Meclisi üyesinin de bir memurunda delege olarak yazıldığı halde, çiftçi olan muhtar arkadaşlarımızın delege yazılmayışı. Mevcut Ziraat odası Başkanı sayın Sabri Özalp ve eski başkan İsmail Sümer muhtarlarımıza bir gerekçe göstermeyerek muhtarların delege listesine yer verilmeyeceğini söylemişlerdir.” 

6 ismin adaylığı konuşuluyor İlk açıklayan Doğan oldu

“Çiftçi arkadaşlarımıza gelindiğinde bu durum karşısında sağduyu ile yaklaşacaklarına inanıyorum. Ben de bir çiftçi ailesinin evladı olduğumu belirterek çiftçilerimizin köy ve mahallelerde tespitte bulunduğu durumların çözümü için çiftçi delegelerimizden oy istiyorum. Çiftçilerimizin doğruyu yapacaklarına inanıyorum. Çiftçi delegelerimizin verdiği bütün kararlara karşı sonsuz saygım mevcut. 

Değerli muhtarlarım ve çiftçi arkadaşlarım. Ben şahsım olarak 24 Aralık tarihinden beri seçim çalışmalarına devam ediyorum. Hemen hemen bütün delegelerimiz ile görüştüm. Çiftçi ve muhtar ile birebir görüşme sonucu bazı adayların isimleri zikredilmekte. Aydın Doğan olarak ben Besni Ziraat Odası Başkanlığına adayım. Değerli arkadaşlarımız; Muhittin Sertpolat, Fahri Turan ve Mehmet Günaydın’ın adaylıkları söyleniyor. Ama bazı delegeler mevcut başkan sayın Sabri Özalp, bazı delegeler ise eski başkan ve aynı zamanda İl Genel Meclisi Üyesi sayın İsmail Sümer’in adaylığı konuşuluyor.”  

Hanginiz Adaysınız! basın yoluyla açıklayın

“Ama eski seçimlerde usulüne uygun olarak seçimler yapılıp kendi aralarında başkan seçiliyordu. 21 kişilik bu üyeler bu işi yapıyorlardı. Bu seçimde adayların isimlerinin belli olmasına rağmen sayın İsmail Sümer ve sayın Sabri Özalp’ın açıklama yapmayıp da delege listelerindeki çiftçilerimizin kafalarını karıştırmaya çalıştıkları üzücü bir durum. Buradan her iki arkadaşıma da, yani sayın Sabri Özalp ve sayın İsmail Sümer’e adaylıklarını basın yoluyla veya mobil araçlar ile çiftçilerimize açıklama yapmalarını arzuluyorum. Çünkü bu dönem değişik bir dönem, herkesin adaylığının konuşuldu bir dönem, bu nedenle delege arkadaşlarımız seçim sürecinde kimlere oy vereceklerini veya adayların isimleri konusunda kafaları karışık.”

Her zaman çiftçilerimizin yanlarında olacağım

“Bütün çiftçi ve muhtar arkadaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.  Şu konunun da bilinmesini isterim ki, eski bir muhtar ve çiftçi olarak şunu söylemek isterim; bir insanın aynası işidir. Muhtar olduğum dönemlerde de herkesin bildiği gibi kimsenin işinin önünde engel olmadım. Allah bana nasip eder de Besni Ziraat odası başkanı olursam mahsulün ekim ve dikiminden başlayıp tüm ekibim ile biçilip toplanıncaya kadar çiftçilerimizin yanlarında olacağıma, hastalık ve sağlıklarında, mutlu ve üzgün günlerinde yanlarında olacağıma söz verip beraber olacağımı duyuruyorum.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor