AYGÜN: VATANDAŞLARIMIZI GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETLERİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUM

TEMA Vakfı Besni İlçe Temsilciliğine getirilen Haci Ali Aygün, gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Aygün açıklamasında, vatandaşları vakıf yapılanmasında görev almaya ve gönüllülük faaliyetlerine katılım sağlamaya davet etti.

GÜNDEM 2.09.2020 16:37:20 0
AYGÜN: VATANDAŞLARIMIZI GÖNÜLLÜLÜK  FAALİYETLERİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUM

YAŞAM İÇİN TOPRAK ÖDÜLÜNÜ KAZANAN İLK STK

Gazetemizi ziyaret ederek TEMA Vakfı Besni Temsilciliğine getirilişini değerlendiren Haci Ali Aygün şunları söyledi; ?TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kurulmuştur. Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur.

Ülke genelinde 880 bini aşkın gönüllüsü bulunmakta olup 20 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 17 milyon fidanı toprakla buluşturmuş ve 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 milyon meşe palamudu ekilmiştir. 250 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesi yürütülmüş ve 3,5 milyondan fazla öğrenciye doğa eğitimleri ve farkındalık çalışmaları yapılmıştır. 50 binden fazla öğretmene ve 35 bini aşkın kamu görevlisine çevre seminerleri verilmiştir.  Ayrıca 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde dünyada ilk kez verilen ?Yaşam İçin Toprak | Land for Life? ödülünü kazanan ilk STK olmuştur? dedi.

DOĞA-ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Besni´de doğa-çevre bilincinin kazanılması açısından faaliyetlerde bulunacaklarını aktaran Aygün şöyle devam etti; ?Besni TEMA Vakfı Temsilciliği olarak sürdürülebilir yaşam ilkesinin her zaman en büyük gücü ve savunucusu olup İlçemizde doğal varlıkları ve sürdürülebilir yaşamı korumak ve doğa-çevre konusunda bilinci en üst düzeye çıkarmak amacıyla faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda ilçemizde minik TEMA, yavru TEMA, ortaokul TEMA, lise TEMA ve genç TEMA grupları oluşturulacaktır. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirerek ücretsiz doğa eğitimleri düzenleyecek olup toplumun tüm kesimlerine ulaşma faaliyetleri, kamuoyu bilinçlendirme ve toplumsal çevre bilinci çalışmaları yürütülecektir. Ayrıca verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunması için çalışmalar gerçekleştirilecektir. Bu konuda Vakfımız mera ve toprak yasalarının kanunlaşmasına destek vererek şuana kadar doğal varlıkları korumak için açtığı ve müdahil olduğu 145 davayı kazanmış ve 40 dava ise devam etmektedir? diye konuştu.

TEMA VAKFINI TEMSİL ETMEK BÜYÜK BİR SORUMLULUK VE MUTLULUK

TEMA Vakfında daha önce görev alanlara teşekkür eden Aygün açıklamasını şu ifadelerle tamamladı; ?Sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere doğal varlıkların korunması için, bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası bir Sivil Toplum Kuruluşu olan TEMA Vakfı´nı ilçemizde temsil etmek benim için büyük bir sorumluluk ve mutluluktur. Daha önce bu görevi yürüten birçok değerli çalışmaya imza atmış değerli müdürümüz Mehmet Demirel´den almış olduğumuz bayrağı daha yukarılara taşıma gayreti içinde olacağız. Ayrıca sorumluluk alma sürecinde desteklerini esirgemeyen TEMA İl Temsilcisi Doç. Dr. Ahmet Çelik´e, Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın´a ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Orhan teşekkür ederim. Vatandaşlarımızı, Vakfımız ilçe yapılanmasında görev almaya ve gönüllülük faaliyetlerine aktif olarak katılmaya davet eder, saygılarımı sunarım? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor