Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bağlı; "Hedef 2 Milyon İstihdam"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürü Dr. Selim Bağlı, 2017 yılında 2 milyon kişiye istihdam sağlanması için yoğun bir gayret ve çabanın içerisinde olduklarını belirterek milli seferberlikte bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.

GÜNDEM 30.05.2017 18:33:50 0
Bağlı;

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürü Dr. Selim Bağlı, 2017 yılında 2 milyon kişiye istihdam sağlanması için yoğun bir gayret ve çabanın içerisinde olduklarını belirterek milli seferberlikte bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.

 ?81 İle ikişer kez gidildi?

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürlüğü Toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan SGK Genel Müdürü Dr. Selim Bağlı, çalışma hayatında ilan edilen milli seferberliğin yürütülmesi için 81 ile iki kez gittiklerini belirtti.

Çalışma fasıllarının milli seferberliğinin istihdam odaklı olduğunu söyleyen bağlı şunları kaydetti; ?Özellikle artı istihdam için getirilen düzenlemelerin teşviklerin işçi ve işverenlere sosyal tarafların katılması ve önümüze konulan bir buçuk milyon istihdamın gerçekleştirilip 2017 yılında 2 milyon kişiye istihdam sağlanması için bakanlık olarak yoğun bir gayret ve çabanın içerisinde olduk. Çalışma hayatında milli seferberlik 1. fasılda çalışma istihdamı elde edilen başarıya dayalı olarak yine sayın bakanımız tarafından İstanbul´da başlatılan çalışma hayatında milli seferberlik 2. fasıl ya da sıfır olarak isimlendirildi.

?Çalışma hayatında milli seferberlik?

Özellikle inşaat iş kolunda inşaat sektöründe iş kazalarını sıfıra indirmek, iş sağlığı ve güvenliğini yaygınlaştırmak, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuat ve düzenlemeleri yapmak, bu konuda işçi ve işveren taraflarıyla birlikte bir araya gelmek, farklı farkındalık oluşturmak, bilinç oluşturmak, yaygınlaştırma amaçlı olarak 2. fasıl hedef sıfır çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında bugün güzel ilimiz Adıyaman´dayız" diyen Bağlı, şöyle devam etti;

"İş teftiş kurulu başkanlığı yetkilisi merkez yeterlilik konusu yetkilisi iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğü yetkilisi ile birlikte inşallah Çalışma ve İş Kur Müdürümüz SGK il Müdürümüzle birlikte bugün şantiyeleri ziyaret edip bilgilendirme toplantısı toplantımız olacak. Amacımız dediğimiz gibi Cumhurbaşkanımızın icabet buyurduğu milli seferberlik bütün kamu kurum ve kuruluşları bir milli seferberlik anlayışıyla kamu hizmeti yürütmekle yükümlüdür.

Vatandaşa gidip, ürettiğimiz hizmetleri yaptığımız faaliyetlerle ilgili gerekli bilgilendirmeyi yapmak, onlardan geri dönüşler talepler almak ve bu talepler doğrultusunda kendimizi sürekli ve dinamik bir şekilde gözden geçirmemiz gerekiyor. Çalışma hayatında milli seferberlik, cumhurbaşkanımızın işaret buyurduğu milli seferberliğin sosyal güvenlik bakanlığının iş ve işlemlerinin faaliyetleriyle ilgili başlatılan kampanya ismi.

?2 milyon kişiye istihdam hedefinde

Ciddi başarı elde ettik?

Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında hedef koyulan 2 milyon kişiye istihdam hedefinde ciddi başarılar elde ettiklerini ifade eden Bağlı şöyle devam etti; ?Çalışma hayatında milli seferberliğin birinci faslında cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir olay gerçekleşti. Bu üç dört ay içerisinde çok yüklü miktarda yani Türkiye ekonomisinin bugüne kadar çok az kaydettiği artı istihdam sağladı. İşsizlikle mücadele işsizlik oranını yılsonunda yüzde on bandına çekebilme ve yıl içerisinde bir milyon beş yüz bin 2017 yılı içerisinde 500 bin geçen yıl 2016 için de kalma istihdam sağlamamız gerektiğini, 2 milyon kişiye istihdam sağlamamız gerektiğiyle başlatılan bu kampanya dört ayın sonunda baktığımız çok ciddi başarılar elde etti. Rakamlar sayın bakanımız tarafından sık sık açıklanıyor. Bu üç dört ayda özellikle SGK´sıyla İşKur´uyla Çalışma sosyal güvenlik bakanlığının bütün birimleriyle sahada gösterilen özverili gayretli çalışmanın sonunda çok ciddi bir başarı elde ettik. Bu başarıyı Allah´ın izniyle iş sağlığı ve güvenliği alanında sahaya taşımaya çalışıyoruz. Amacımız burada cezalandıran değil, rehberlik eden danışmanlık yapan eğiten bir denetim sistemini oturtmak, işçi ve işverenlerde gerekli duyarlılığı ve farkındalığı oluşturmak. Çünkü nihayetinde inanıyoruz ki çalışanlar öncelikle tabi devlete emanet edilmişlerdir. Onlar hem çalışma koşulları itibariyle hem iş sağlığı ve güvenliği açısından devlete emanet edilmişse devlet bu emanetini gerekli yasal düzenlemeler çıkararak, gerekli denetimleri yaparak korumakla yükümlü, onun için biz bu emanetlerimiz en iyi şekilde korumak ve bunlara sahip çıkmak için hedef sıfır diyoruz? dedi.


Anahtar Kelimeler: Bağlı Hedef Milyon İstihdam
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER