Bahçeci; ?Bizler Atatürk´ün açtığı aydınlık yolda daima ileriye gideceğiz?

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıldönümü dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi tarafından Fener Alayı yapıldı. Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci; ?Bizler Mustafa Kemal Atatür

GÜNDEM 21.05.2019 11:47:54 0
Bahçeci; ?Bizler Atatürk´ün açtığı aydınlık yolda daima ileriye gideceğiz?

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıldönümü dolayısıyla Fener Alayı yürüyüşü düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesinin etkinliğine yüzlerce vatandaş katıldı.

Vatandaşlar ellerinde bayraklar ve fenerlerle Yenikent Kartal Kavşağı bölgesinden Hükümet konağı önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi, Hükümet konağı önünde son bulan yürüyüşün ardından 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Dernek adına açıklamayı yapan ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci, 19 Mayıs´ın mazlum milletlerin uyanışı ve sömürgeciliğin yeryüzünden silineceği tarihi bir olay olduğunu söyledi.

Bahçeci şöyle devam etti; ?19 Mayıs, insanımızı kulluktan kurtarıp kendi aklını kullanan özgür yurttaşlar katına çıkarma eyleminin başlangıcıdır. Mustafa Kemal´in 19 Mayıs´taki kutsal eylemi olan bu gün; ulusal egemenliğe, ulusal bağımsızlığa, ulusal onura, ulusal ekonomiye, ulusal, laik, bilimsel eğitime dayanan Türkiye Cumhuriyetine giden tüm yolların çıkış noktasıdır.

19 Mayıs mazlum milletlerin uyanışı, sömürgeciliğin yeryüzünden silineceği tarihi bir olaydır. Başlangıçları sonsuzlaştıran, başlangıçları unutulmaz yapan, yücelten, o başlangıçlardan doğan geleceğin aydınlığı, yaratıcılığı, üretkenliği ve sürekliliğidir. 19 Mayıs böyle bir başlangıçtır, böyle bir ilk adımdır.
19 Mayıs´ı, yenilgiyle çıkılan bir savaştan sonra kurutuluş yolunun aranması diye adlandırmak eksiktir. Çünkü kurutuluşa giden yol, özgürlük gibi, bağımsızlık gibi, insan onuru gibi temel değerlerin bileşeninden oluşmaktadır.

Unutulmasın ki; Mustafa Kemal Atatürk´ün ve ona yürekten destek veren Anadolu insanının 19 Mayıs´ta Samsun´da yaktığı ?ya bağımsızlık ya ölüm ateşi? bugünde kafalarımızda ve yüreklerimizde yanıyor. Nitekim Atatürk´ün kurduğu cumhuriyetin bir gün gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisindeki kişilerce ele geçirilmeye çalışıldığının farkındayız. 19 Mayıs´la başlatılan onurlu yürüyüşle, insanımızı kulluktan kurtarıp kendi aklını kullanan özgür yurttaşlar katına çıkarma eylemimiz bugün de sürüyor.

Türk gençliği ve Atatürkçü ulusal güçleriyle dimdik ayakta olan cumhuriyetimiz içten ve dıştan gelen bütün saldırılara rağmen varlığını devam ettirecek azim ve kararlılığa sahiptir. Atatürk´ün çağdaşlığın ve ilericiliğin savunucusu, yarınlarımızın güvencesi gençlerimize armağan ettiği bu bayram gününde kendisine bağlılığımızı ve saygımızı yineliyoruz.

Bizler Mustafa Kemal Atatürk´ün açtığı aydınlık yolda daima ileriye doğru gideceğiz. Türk gençlerine emanet edilen laik, demokratik, çağdaş cumhuriyet bugün baskı ve dayatmalara karşın genç kuşakların omuzlarında sonsuza değin yükselecektir? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor