Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bahçeci; ?Gün birlik olma günüdür?

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi, 30 Ağustos Zaferinin 95. Yıldönümünde basın açıklaması yaparak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Dernek adına açıklama yapan ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci; ?Gün, birlik olma günüdür. Gün, şehitlerimizin kuts

GÜNDEM 2.09.2017 17:06:31 0
Bahçeci; ?Gün birlik olma günüdür?

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi, 30 Ağustos Zaferinin 95. Yıldönümünde basın açıklaması yaparak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Dernek adına açıklama yapan ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci; ?Gün, birlik olma günüdür. Gün, şehitlerimizin kutsal mücadelesine sahip çıkma günüdür. Gün, bu ?oyunu? bozma günüdür. Yaşasın Demokratik, laik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti? dedi.

Türk Ordusu ve Türk Milleti Var Olsun

Dernek adına basın açıklamasını yapan ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi Servet Gökhan´dan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek merhumeye Allah´tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Dernek Başkanı Bahçeci daha sonra açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ?Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlık için emperyalizme karşı, Mustafa Kemal Önderliğinde verdiği ve 30 Ağustos 1922 de, Dumlupınar´da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesiyle kazandığı Büyük Zafer´in doksan beşinci yıldönümündeyiz.

Mustafa Kemal´in sözleriyle; ?Bu gün kutladığımız büyük zafer özellikle Türk ordusunundur, Türk ordusu ve Türk Milleti var olsun? diyoruz!

Ne yazık ki emperyalizm ve işbirlikçileri, ?kan ve irfanla? kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni yıkma ve bölme heveslerinden asla vazgeçmemişlerdir. Emperyalizm, son yıllarda Sevr´i yeniden ülke gündemine fiilen sokma gayretindedir? dedi.

Adaletsizlik ve yolsuzluklar

Toplum ve devlet düzenini sarsmıştır

Bahçeci şöyle devam etti; ?Mevcut iktidar döneminde bir yandan Laik Cumhuriyet kurumlarında yaşanan değişim diğer yandan da emperyalizmin projelerinin ülkemiz üzerinde ki planı ve yaşanan hukuksuzluk, kanunsuzluk, adaletsizlik ve yolsuzluklar toplum ve devlet düzenini sarsmıştır. Bunu da Hain 15 Temmuz Darbe girişimi ile gözlerimizin önüne daha net çizmiştir. Bütün bu yaşananlardan ders çıkarmamız gerekirken, Türk ulusunun Milli mücadelesini senaryo olarak niteleyen. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurucu erkini itibarsızlaştıran söylemler, bundan cesaret alarak hakaret eden, iftira atan soysuzlarla yüzleşiyoruz? diye konuştu.

Bu günleri daha coşkulu kutlamamız gerek

Türkiye tarihi açısından önemli günlerin daha coşkulu bir biçimde kutlanması gerektiğine değinen Akif Bahçeci; ?Unutmayalım ki; Bu gün bu topraklarda Gırnata´yı, Kurtuba´yı ziyaret eden Turistler gibi dolaşmıyorsak, Kiliseye çevrilmiş camilere, haç dikilmiş kubbelere bakıp için için ağlamıyorsak, hala bu coğrafyanın sahibi, gururlu ve başı dik bireyleri isek, iki gün sonra kutlayacağımız ve dini vecibelerimizi yerini getireceğimiz kurban bayramını özgürce kutlayabiliyorsak bunu ülkesini terk etmeyen, emperyalistlerle işbirliği yapmayan eşsiz deha Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımıza borçlu olduğumuzu, bu günleri halkımızla daha coşkulu kutlamamız gerektiğini halkımızla paylaşıyoruz.

Halkımızın 30 Ağustos Zafer bayramını kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, demokrasi aydınlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz.

 Açıkladığımız tüm bu nedenlerle; Atatürkçü düşünce derneği olarak, halkımızı olan bitene sessiz kalmamaya, laik demokratik cumhuriyetimize ve vatanın bütünlüğüne ve şehitlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Gün, birlik olma günüdür. Gün, şehitlerimizin kutsal mücadelesine sahip çıkma günüdür. Gün, bu ?oyunu? bozma günüdür. Yaşasın Demokratik, laik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti? dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Bahçeci birlik olma günüdür
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER