Bahçeci; İşçi Hakları Milli Güvenliği Bozmaz Grevdeki Metal İşçilerinin Yanındayız..!

GÜNDEM 10.02.2015 09:58:21 0
Bahçeci; İşçi Hakları Milli Güvenliği Bozmaz Grevdeki Metal İşçilerinin Yanındayız..!

 

Atatürkçü Düşünce derneği Besni Şubesi metal işçilerinin yanında olduklarını ve grev haklarının kullanılmasına engel olanları protesto ettiklerini açıkladı. Dernek başkanı Akif Bahçeci yaptığı yazılı açıklamada; “Her zaman olduğu gibi Bakanlar Kurulu greve hızla müdahale ederek “Milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu” gerekçesi ile grevi 60 gün erteledi. Sendika ve işçiler erteleme kararına uymayacaklarını açıkladılar.

Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli başta olmak üzere 10 kentte 22 işyerinde binlerce işçi birlik ve şenlik havası içinde greve çıktı. Grev ilk olarak Kocaeli’nde millete küfreden “havuz medyası” ortağının fabrikasında başladı. Grev hızla diğer işyerlerine yayılırken her zaman olduğu gibi Bakanlar Kurulu kararı işverenlerin imdadına yetişti.

İşçilerin ekmek mücadelesi “milli güvenliği bozucu” bulunarak ertelendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yüzlerce üst rütbeli subayı tutuklanıp cezaevine konulurken, donanmamız hareketsiz hale getirilirken, topraklarımızda terörist kampları kurulurken, sınırlarımız delik deşik olup silah yüklü TIR’lar cirit atarken, terör örgütü elemanları kimlik denetimini köy yollarından kent sokaklarına indirirken, okullar yakılıp, bayraklar indirilip Atatürk büstleri kırılırken, Genelkurmay Başkanlarının telefonları dinlenirken bozulmayan “milli güvenlik” işçilerin ekmek mücadelesini başlattığı gün bozuluverdi. (!)

Türkiye işçi sınıfı, özellikle metal işçileri Kurtuluş Savaşımızın “İmalat-ı Harbiye” geleneğinden gelmekte ve milli güvenliğimiz söz konusu olduğunda nasıl fedakarlıklar yapacağını grev erteleyicilerinden çok daha iyi bilmektedir. Grev erteleyiciler bayrağımızın yerlerde sürünmesine sessiz kalırken işçilerimiz Türk bayrakları ile ve birlik içinde greve çıkmaktadır.

Grev erteleme kararını protesto ediyor, hak mücadelesi veren metal işçilerimizi destekliyoruz.” dedi

 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor