Bahçelievler Derneğinin Dayanışma yemeğinde buluştular…

GÜNDEM 16.11.2013 15:32:04 0
Bahçelievler Derneğinin Dayanışma yemeğinde buluştular…

 

İstanbul Bahçelievler Besnililer Derneği yönetimi 50 kişiye yakın Hemşehrilerimize Dayanışma ve kaynaşma yemeği verdi.

Geçtiğimiz hafta içi akşam verilen dayanışma ve kaynaşma yemeğine Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, BEV Başkanı Mehmet Karakuş  ve Yönetim kurulu bazı Üyeleri ile birlikte önceden görev yapmış başkanları, İstanbul Mevlanayı Yunus Emreyi ve Güzel Sanatları Sevenler Derneğinin bir çok üyeleri, Küçükköy Besnililer Derneği Başkanı Ejder Eman ve Yönetimi, Besni Aşağı Çöplü köyü Derneği önçeki başkanı Selahattin Öztürk ve mevcut dernek üyeleri, İş adamları ve çok sayıda isimlerini yazamadığım Besnili hemşehrilerimiz katıldılar. 

Bahçelievler Derneği’nin borcu 20 bin TL.

Besni tavası, lahmacun ayran ve Besni yeşil biberi ikram edildiği toplantıda, Besni ile ilgili eski ve yeni görüntülerden oluşan bir slayt gösterisi yapıldı. Başkan Sermet Şüküroğlu yaptığı açılış konuşmasında Derneğin yeni yerine geçtiğinde Üyeler ve iş adamlarından yardım aldıklarını güzel bir Dernek yeri olduğunu bir takım giderlerin yanı sıra 20 bin lirayı aşan daha borçlarının bulunduğunu ve ayrıca mevcut bulunan bu yerin mülkünü almak istediklerini ve bu konuda yardımcı olunmasını istedi.

Borcu Erdemoğlu ve Karakuş üstlendi

Bu arada  Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Besni Eğim Vakıf Başkanı aralarında kısa bir görüşme yaptıktan sonra mevcut borçlarının tümünü karşılayacaklarını söylediler. 

Besnililer söz alarak görüşlerini sıraladı

Mülki yer alımı konusunda söz alan BEV 2. başkanı Zübeyir Özbay, “Besni üzüm Gecesi gibi etkinlikler düzenlenip çekilişler yapılsın, toplanan paranın geri kalanını aramızda toplayıp mülki yer alımı için girişimde bulunuruz” dedi.

Söz alan İşadamı Hemşehrimiz Halil İbiş, “Almak istediğimiz Binayı iyice araştırın yoksa gereken paranın tamamını burada toplarız, gece yapılmalı gecenin siyasi boyutunuda göz önüne almalıyız, Gücümüzü gören Siyasiler ve belediyelerinde yardım ve katkıları olur” dedi. 

Söz alan Dernek Yönetim Üyesi Fikret Kalmaz, “İstanbul'da Besnililer olarak olmazsa olmazlar arasında Besnililerin mülki yeri olmasıdır. Seçim öncesi Bahçelievler ilçesine bağlı siyasileri ziyaret edelim, çoğulcu olarak katılalım bu konuda hemşehrilerimizden destek bekliyoruz” dedi. 

Söz alan bir diğer Dernek yöneticisi Ahmet Bozmaz, “40 küsür yıldan beridir İstanbul'da dernek faaliyetlerimiz olmuştur, ama böylesi güzel yerimiz olmamıştır, bu güzel yeri alıp her zaman bu çatı altında bulunup sohbetler yapıp güzel kararlar alalım” dedi.

Zararsız, Şüküroğlu ve Eman 30 bin TL. bağışladı

Bekir Eman ise, “Tüm toplantılarda dile getiriyorum derneklere akar sağlamalıyız, mülkiyet konusunda inanıyorumki hemşehriler gerekeni yapacaktır. Dernek başkanı Sermet Şüküroğlu Ben şahsım olarak 10 bin TL veriyorum”

İşadamı Nuri Zararsız da “Başkanın verdiğinin altında kalamayız ben 20 bin TL. veriyorum” dedi. 

Tapusu BEV adına olursa yarısını karşılarız

Söz alan Ali Aslanbay, “Mülk alınırsa ve BEV adına olursa yarısını Vakıftaki arkadaşlarım adına söz veriyorum. Kullanma hakkı Derneğin tapusu Vakfın olacaksa vakıf verecektir”

Başkan Şüküroğlu da “Vakıf adına olabilir yönetim olarak bundanda onur duyarız” dedi

Tekrar söz alan Halil İbiş Dernek olarak yapılacak Gece organizasyonunda ne kadar para toplanırsa geri kalanının tamamını kendisinin karşılayacağını söyledi. 

Hilmi Ercan: Laleli derneği atıl durumda

Söz alan Hilmi Ercan “Lalelide bulunan Merkez derneğin atıl durumda ve harabe halini almıştır, Dernek başkanı Ahmet Kılyar istifa etmelidir, derneğe istenildiği gibi sahip çıkmıyor, sahip çıkılması gerekiyor, ve bu konuda sessiz kalınıyor, merkez derneğinin bulunduğu binanın çoğunu satın alan kişi tarafından derneğe giriş çıkışları engelleniyor, gerekli mercilere görüşülmeli”

Sıtkı Değirmenci: Kral çıplaktır demenin zamanıdır

Söz alan Sıtkı Değirmenci, “Öncelikle böyle bir yemekli geceyi tertip eden Bahçelievler Besnililer derneği başkanı ve yönetimini tebrik ediyorum. Arkadaşlar Kral çıplaktır demenin zamanı geldiğini söylemek istiyorum. Bundan bir kaç yıl önce İstanbul'da Besni Kültür Merkezi yapılması için bir platform kurulmuştu, o zamanın BEV başkanı ve şu an aramızda olan Memet Kaban bunu ben yapacağım diyerek engel oldu ve kendince ekibini kurdu, maalesef ki bu zamana kadar da hiç bir şey yapmadığını ve laftan başka bir şey olmadığını gördük, bir şey yapmadığı gibi yapacak kişilere de engel olup küstürdü. Besnililerin içerisinde toplantı, konferans salonu gibi aktivitelerin olacağı geniş bir kültür merkezine ihtiyacı vardır” dedi.

İbrahim Erdemoğlu: BEV ana çatı olsun

Son olarak söz alan  Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Bu yapılan toplantıyı olumlu gelişme olarak görüyorum. Besnililer olarak heyecanlıyız fakat iş maddiyata gelince birbirimizi eleştiriyoruz, Dernek yerinin alınmasında Vakıf adına olması mantıklıdır, BEV ana çatı olsun, Türkiye'de ne kadar Besni derneklerimiz var ise ve bu dernekler alınacaksa Vakıf adına olsun, kullanımı derneklere mülkiyeti de vakfın olsun, Dernek ayrı Vakıf ayrı olmasın, BEV Yönetimini beğenmiyorsak üye olup yönetim ele alınsın. Laleli Merkez derneği  konusunda da  yönetimin derneğe ya sahip çıksınlar yada istifa etsinler, benim diyeceğim budur” diyerek sözlerini tamamladı.

Gecenin devamında bu günlerde isminden sıkça bahsedilen ve sanat camiasında ciddi yer edineceği beklenen aynı zamanda eşi ile birlikte sağlık alanında Eczanesi bulunan Ali Avni Çağırır'ın seslendirdiği şarkı çokça alkış aldı.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor