Bahçelievler Besnililer Derneğinde istişare toplantısı yapıldı

.

GÜNDEM 18.11.2022 09:13:00 1
Bahçelievler Besnililer Derneğinde istişare toplantısı yapıldı

Geçtiğimiz hafta sonu tadilat çalışmaları tamamlanan İstanbul Bahçelievler Besnililer Derneğinin yeni binasında işadamları, kanaat önderleri ve Besnili hemşerilerimizin katılımıyla yöresel yemek etkinliği düzenlendi. Yemeğin ardından Besni derneklerinin son durumlarının görüşüldüğü istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan dernek başkanı Fikret Kalmaz, derneklerin sahiplenilme konusunda eksiklerin olduğunu dile getirirken, söz alan hemşerilerimiz ise derneklerin sahiplenilmesi konusunda tek ses oldu.

DERNEKLERİN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN ÜYE SAYISININ VE LOKAL ZİYARETLERİNİN ARTIRILMASI GEREK

Moderatörlüklerini BEV önceki başkanlarından Ali Aslanbay, Hasan Doğan ve şimdiki başkan yardımcısı, Şaban Çağıran yaptığı toplantıya işadamları, kanaat önderleri ve çok sayıda Besnili hemşerimiz katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bahçelievler Besnililer Derneği Başkanı Fikret Kalmaz, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

 İstişare toplantısında söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getiren hemşerilerimiz ise, derneklerin sahiplenilmesi konusunda tek ses oldu. Söz alan hemşerilerimizden bazıları derneğin kurulum aşamalarından bahsederek, derneklerin büyük fedakarlıklarla kurulduğunu anımsattılar. Besni’nin yöresel dövmeci, ayran ve Besni biberinden oluşan yemek etkinliği için de dernek yönetimine teşekkür eden katılımcılar, yöresel yemek ve Besni sohbetleriyle duygulu anlar yaşadıklarını dile getirdi. Daha sonra yapılan yemek etkinliği ve istişare toplantısı ile ilgili gazetemize konuşan Bahçelievler Besnililer Dernek Başkanı Fikret Kalmaz, İstanbul'daki Besnililer dernekleri ile özelliklerde Bahçelievler derneğimizin bütün yöre dernekleri gibi katılım ve sahiplenilmesi konusunda eksiklerinin olduğunu ifade ederek derneklerin ayakta kalabilmesi için üye sayısının ve lokal ziyaretlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

KALMAZ: HİÇBİR ZAMAN HEMŞERİLERİMİZİN FİKİRLERİNİ ALMADAN HAREKET ETMEDİK

Başkan Kalmaz; “İşin ekonomik boyutunu siz değerli iş adamlarını ve üyelerimizin katkıları ile bertaraf etsek bile dernek lokalimizde az sayıda katılım olunca bizleri duygusal motivasyon olarak negatif etkilemektedir. Bugün burada bulunan siz değerli hemşerilerimiz Bahçelievler derneğimiz hakkında önümüzdeki süreci değerlendirirken hepinizin görüş ve katkıları çok değerlidir. Bizler Bahçelievler'de 22 yıldır sürdürdüğümüz bir arada durabilme ve yardımlaşma adına içinde bulunduğumuz süreç ve durumu da değerlendirmek zorundayız. Bizler yönetim kurulu olarak hiç bir zaman siz değerli iş adamlarımız, kanaat önderlerimiz ve üyelerimizin fikir ve düşüncelerini almadan hareket etmedik, etmeyeceğiz. Buradan çıkacak olan tavsiye ve önerileriniz bizlere rehber olacaktır. Bizler sürecin devam ettirilebilmesi ve bir arada olabilmenin koşullarını yaratmak ve Besnililere gönüllü hizmet için buradayız. En doğru kararı yine biz Besnililer vereceğiz. Her yerde Besnili olmanın verdiği gururla Besnililerin bize layık gördüğü başkanlık ve yönetim kurulu olarak bu onuru şerefle taşıyacak ve bu onura layık olmaya çalışacağız. Hepinize en içten saygılarımı sunarım. İyi ki Besniliyim, iyi ki varsınız” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor