Bahçeye Güneş Enerjisi kurdu Elektrik derdinden kurtuldu

GÜNDEM 12.07.2014 09:55:41 0
Bahçeye Güneş Enerjisi kurdu Elektrik derdinden kurtuldu

Dalgıç pompasının kullandığı elektriği Güneş enerji panellerinden elde eden çifçi, elektrik maliyetinden kurtularak ağaçlarını su ile buluşturdu.

Güneş Enerji panellerinin tasarım ve montajını yapan Besni menşeli şirket Mees Solar Enerji ve Sulama Sistemleri’nin sorumlusu Mahmut Can, tesisin Besni’de bu alanda bir ilk olduğunu belirterek bu tür sistemleri çok önemsediklerini ifade etti.

Türkiye’de özellikle bölgemizde güneşlenme oranlarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Mahmut Can, “Yaklaşık günlük 7-8 saat arasında bu sistemin Akü kullanılmadan çalışabilecek bir sistemdir. Hacıhalil köyündeki çifçi kardeşimiz Muhittin Tercan kendisine ait meyve bahçesinde bulunan 50 m. derinliğindeki sondajda, 2 hp gücünde dalgıç pompa ile yaklaşık 7-8 dönümlük bir araziyi sulayabilecek. Bu proje için gerekli olan panel sayısı ise 9x250 wp = 2.250 wp. solar güce sahip olacak. Bu tesisin çifçimize maliyeti ise yaklaşık olarak 15.000 lira gibi çok düşük bir bedeldir. Çifçilerimize örnek olması temennisiyle hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor