Bakan Eroğlu; ?Cumhurbaşkanımızın Adıyaman´a ayrı bir gönül bağı var?

Bir dizi ziyaret ve açılış için Adıyaman´a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ?Cumhurbaşkanımızın Adıyaman´a ayrı bir gönül bağı var. Bana dedi ki ?Adıyaman; adı gibi yaman bir yer. Yiğit insanların diyarı. Oraya ne gerekiyorsa yapacaksın´ ded

GÜNDEM 23.08.2017 09:40:23 0
Bakan Eroğlu; ?Cumhurbaşkanımızın Adıyaman´a ayrı bir gönül bağı var?

Vali Kalkancı´dan Eroğlu´na yatırım brifingi

Bir dizi ziyaret ve açılış için Adıyaman´a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ?Cumhurbaşkanımızın Adıyaman´a ayrı bir gönül bağı var. Bana dedi ki ?Adıyaman; adı gibi yaman bir yer. Yiğit insanların diyarı. Oraya ne gerekiyorsa yapacaksın´ dedi. Bizde arka arkaya temeller atarak bu noktaya geldik? diye konuştu.

Havaalanında TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Nurullah Naci Kalkancı, milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Emniyet Müdürü Metin Alper, ve kamu kurum müdürleri tarafından karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.

Vali Kalkancı´dan Adıyaman´da devam eden projeler hakkında bilgi alan Eroğlu, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Adıyaman´ın fahri hemşerisi olarak burada olmaktan memnun olduğunu belirten Eroğlu, yıllardan beri Adıyaman´a gönül bağının olduğunu dile getirdi.

Daha önce söz verdikleri 8 tesisin temelini atmak için Adıyaman´a geldiklerini bildiren Eroğlu, ?Bunların maliyeti 84 milyon TL. Akçalı ve Akçalı 2 barajı ile 6 bin 580 dönümlük alan modern bir şekilde sulanacak. Hatta sulama tesislerinde şöyle bir çalışma yaptık. Müteahhit 3 yıl bu tesisi işletecek. Dolayısıyla Sincik Arıkonak sulaması, burada bin 310 dönüm yer sulanacak. Ayrıca Adıyaman merkezde Beşpınar Ziyaret Çayında ve Gölbaşı´nda dere ıslahları sağlanacak. DSİ´nin 2 barajı olan Akçalı 1 ve Akçalı 2 barajlarını birleştirdik. Bunları da ayrı ayrı sayarsak DSİ´nin 8 tane yerinin temelini atacağız? dedi.

Adıyaman´ı Badem Üretim

Merkezi Haline Getireceğiz

Orman teşkilatı ile burayı yeşillendirmeye devam edeceklerini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti; ?Ayrıca burada gelir getirici ürünlerin yetişmesini ilk defa biz getirmiştik. Burada özellikle badem açısından çalışma yapıyoruz. Adıyaman´ı mutlaka badem üretim merkezi haline getirelim dedik. 33 bin dönüm alanda badem ekildi. Vatandaşlarımız da buna büyük bir destek verdi. Bir miktar da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destek vermiş. Dolayısıyla şuanda 50 bin dönümlük alanda badem üretimi var. Hakikaten tebrik ediyorum. Nerden nereye geldik. Bizim orman köylülerine desteğimiz devam edecek?

Eroğlu, personellerine talimat verdiğini ifade ederek, devletin arazilerine badem ekilip bakımı yapıldıktan sonra orman köylülerine bu alanları kura ile vereceklerini dile getirdi.

Vatandaşlara yeni bir yönetmelik getireceklerini anlatan Eroğlu, boş arazilerin devlet tarafından yüzde 65´ni devletin kendisinin karşılayarak buraları ağaçlandırma çalışması içerisine gireceğini bildirdi.

18 müjde getirdik

Adıyaman´a 18 müjde getirdiklerini dile getiren Eroğlu, ?Bu sefer 18 müjde getirdik. 84 milyon TL´lik. İlk defa Adıyaman´ı biz hatırladık. Çünkü sayın cumhurbaşkanımızın Adıyaman´a ayrı bir gönül bağı var. Bana dedi ki ?Adıyaman; adı gibi yaman bir yer. Yiğit insanların diyarı. Oraya ne gerekiyorsa yapacaksın´ dedi. Bizde arka arkaya temeller atarak bu noktaya geldik. Geçen yıl verdiğimiz 71 müjdenin 42´si tamamlandı. 29 tanesinin de projesi yapıldı. Bunların çoğunun inşaatı şuanda devam ediyor. Bu getirdiğimiz müjdelerin 10 tanesi DSİ´ye ait. 6 tanesi Orman Genel Müdürlüğünün müjdesi var. 2 tane de Doğa Koruma Milli Parkların müjdesi var? ifadelerini kullandı.

Atatürk Barajının etrafını yeşillendireceklerini kaydeden Eroğlu, bu kapsamda 10 milyon fidan dikeceklerini vurguladı.

Bal ormanları kuracağız

Sincik ilçesine bal ormanları kuracakları müjdesini veren Eroğlu, şunları söyledi; ?Dünyanın şifalı bitkilerde en güzel yeri Türkiye´dir. Ama biz istifade edememişiz. Adıyaman´ı bal üretim ve ihracat merkezi yapalım dedik. Bakın bademe başladığımız zaman hiç kimse inanmadı. Aradan geçen 12-13 yılda burası badem üretim merkezi oldu. Adıyaman, Türkiye´nin en meşhur ballarının olduğu bir merkez haline gelecek. Hatta yakın bir gelecekte Adıyaman Meşhur Bal Festivali de yapacaksınız. Bunun temelini atıyoruz. Çelikhan´a da bal ormanı kuracağız? dedi.

Adıyaman Balının, Türkiye´deki Meşhur

Baldan Daha Kaliteli Olduğu Tespit Edildi

Adıyaman balının çok kaliteli olduğunu belirten Eroğlu, ?Şimdi yapılan analizlerde ben sucuk için bir değerlendirmede bulundum, kıyamet koptu. Balın adını söylemeyeyim. Yapılan tahlillerde bu Adıyaman´daki balların, Türkiye´deki çok meşhur bir baldan daha kaliteli çıktığı tespit edildi.? Diye konuştu.

Yaban Hayatı Eğitim Merkezi Kurulacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün yaban hayatı eğitim merkezi kuracağını müjdeleyen Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Burada av turizmini geliştireceğiz. Güzel para getiriyor. Bir de Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkına alt yapı çalışması yapıyoruz. Biz Adıyaman´ı seviyoruz. Dolayısıyla buraya 11 milyarlık bir yatırım yaptık. Adıyaman çok büyüdü. Şuan marka bir şehir oldu. Hükümetimiz sayesinde burası çok gelişti. Buraya çok destek veriyoruz. En son halk oylamasında en büyük desteği verdi? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor