Bakan Kurum; "Besni kadim bir medeniyetin kadim bir ilçesi"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman´a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Valiliği ziyareti esnasında yaptığı açıklamada Besni´de Kentsel Dönüşüm, Altyapı çalışmaları ve Tekel Depolarının yerine yapılacak olan Millet Bahçesi çalı

GÜNDEM 15.10.2019 08:37:53 0
Bakan Kurum;

Bir dizi ziyaret için Adıyaman´a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Kurum, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından, Barış Pınarı Harekatı ve Adıyaman´ın sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.
Açıklamalarında Besni´ye de yer veren Bakan Murat Kurum, daha önce çalışması başlanan, Bakanlar Kurulunca onaylanan ancak hak sahipleriyle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamayan Ciritmeydan Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm, 15 Temmuz Mahallesindeki altyapı çalışmaları ve Tekel Depolarının yerine yapılması planlanan Millet Bahçesi çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını bildirdi.

?Besni Kadim bir medeniyetin Kadim bir ilçesi?
Besni´de çalışmalar hakkında konuşan Bakan Kurum; ?Besni´de Cirit meydan mahallemiz var. Kadim bir medeniyetin kadim bir ilçemiz Besni´deki o Cirit Meydan Mahallesi´ndeki alanda 20 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm sürecini yine Bakanlığımız ve TOKİ Başkanımızla birlikte belediyemiz de hak sahipleriyle görüşmelere başlayacağız. Besni´nin tarihine kültürüne yakışacak az katlı yatay mimari anlayışla bu projeyi en kısa zamanda başlatıp hayata geçirmek istiyoruz.
Besni altyapı kanalizasyon projelerini yapıyoruz, burada altyapı noktasında kanalizasyon noktasında sıkıntılar var. İller Bankamıza bu projeyi yürütüyorlar ve bu projeye ilişkin gerekli kaynaktı sürecinde tamamladık.
Önümüzdeki yıl itibariyle de bu projenin yapımında Besni´de başlıyor olacağız. Yine Besni´mizde TEKEL depoların olduğu bir alan vardı biliyorsunuz bu alanda da belediyemize Millet Bahçesi yapılmak üzere verdik ve imalatını da yine TOKİ Başkanımız yapacak.
Adıyaman´ımıza yakışacak en doğru düzenli depolama tesisi için Belediye Başkanımız çalışıyor. Bu sorunu halletmek için bizde bakanlık olarak her türlü desteği veriyoruz. İlçelerde ki geçici depolama tesislerinden alacağımız bu katı atıkları bu merkezde Adıyaman´a getireceğiz? şeklinde konuştu.

?Allah ordumuzu muzaffer eylesin?
Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; ?Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başkomutanımızın talimatları çerçevesinde başlatmış olduğumuz Barış Pınarı Harekatı sürecinde bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla düzenlenmiş bu operasyonda 30 kilometrelik bir koridor ve bu koridorun içerisinde güvenli bölge dediğimiz alan içerisinde 1 milyon nüfusun yerleştirileceği Suriyeli kardeşlerimizin vatan topraklarına dönecekleri proje için barış harekatı başlamış bulunmakta.
Mehmetçiklerimiz hem havadan hem de karadan ülkemizin istiklali ve istikbali için bölgenin huzuru için kararlı bir şekilde terör örgütünün üzerine gitmekte. İnşallah bundan önce Fırat Kalkanı ve Pençe Harekatı´nda olduğu gibi yine Barış Pınarı Harekatı´nda da aynı başarıyı yakalayacağız ve Allahın izniyle bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Sefer bizden Zafer Allah´tan. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin diyorum ve tüm dualarımız onlarla? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor