Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bakan Özlü; ?2019 seçimleri 3 Kasım seçimleri kadar önemli?

AK Parti Besni ilçe teşkilatı 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2019 seçimlerinin 3 Kasım seçimleri kadar önemli olduğunu söyledi.

SİYASET 12.11.2017 19:09:47 0
Bakan Özlü; ?2019 seçimleri 3 Kasım seçimleri kadar önemli?

AK Parti Besni ilçe teşkilatı 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2019 seçimlerinin 3 Kasım seçimleri kadar önemli olduğunu söyledi.

Kongreye muhalefet

partileri de katıldı

Besni Kapalı Spor Salonunda yapılan kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, BBP Besni İlçe Başkanı Mustafa Unuturum, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, belde belediye başkanları, STK Temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre Divan Kurulunun oluşturulmasıyla devam etti. Divan Başkanlığına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış seçilirken, Divan Başkanı Yardımcılığına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hicri Alkan, katip üyeliklere ise AK Parti Besni Kadın Kolları Başkanı Gülden Kavuncu, AK Parti Besni Gençlik Kolları Başkanı Bahattin Demir ve İl Genel Meclis Üyesi Haci Ömer Şahin seçildi.

?2019 seçimleri 3 Kasım seçimleri kadar önemli?

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kongrede son olarak konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise; ?Öncelikle AK Parti Besni ilçe kongremizin Besni´ye, Adıyaman´a, partimize ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.

Türkiye, çok kritik bir yol ayrımından, dönemeçten geçiyor. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 2019 seçimleri en az 3 Kasım seçimleri kadar önem taşıyor. 3 Kasım 2002´de yönetim imtiyazlı azınlıklardan bu toprakların gerçek evlatlarına geçmiştir. Millet iradesi AK Parti aracılığıyla sandıkta karşılığını bulmuştur ve 15 yıl boyunca milletimizin verdiği o emaneti yere düşürmeden başarıyla taşıdı. O emaneti daha da yukarılara taşımak, ülkemizi bölgesel bir güç, küresel bir oyuncu yapmak için hedefler koyduk. Güven ve istikrar sağlayıp yönümüzü geleceğe çevirdik. 2023, 2053, 2071 vizyonumuzu bunun için belirledik. İşte 2019 bundan dolayı kritik bir süreçtir ve çok büyük önem taşıyor.

?Türkiye´nin eskiye dönmesine

Asla izin vermeyeceğiz?

Değerli kardeşlerim, ya Türkiye 15 yıldır olduğu gibi bundan sonra da yoluna devam edecek yada eskiye dönüp hedeflerinden ve vizyonundan vazgeçecek. Türkiye´nin eskiye dönmesine asla izin vermeyeceğiz. AK Parti Türkiye´nin umudu olmaya, ülkemizin yarınlarına hizmet etmeye devam edecektir. AK Parti her hangi bir siyasi parti değildir. AK Parti güçlü Türkiye´nin manevrası olan güçlü bir harekettir. Bütün AK Partili kardeşlerim bu gerçeğin farkında olmalıdırlar. Bütün AK Partililer nasıl büyük bir sorumluluk taşıdıklarını iyi bilmelidirler.

?Yerli marka otomobilimizi yapacağız?

Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta milletimize çok büyük bir müjde verdik. Türkiye´nin otomobili, yerli marka otomobil projemizi başlattık. Bu proje için uzun araştırmalar, ayrıntılı çalışmalar yaptık. Kendimize inandık, güvendik ve Cumhurbaşkanımızın desteği ile yola çıktık. Ancak biz yerli otomobil yapacağız deyince bazı muhalefet temsilcileri daha ilk günden şunu söylediler; ?bu proje tutmaz, havada kalır, dünyanın otomobil markaları ile yarışamazsınız? dediler. Şimdi bu kişilere cevap olarak birkaç şey sormak istiyorum. Bu nasıl bir öz güven eksikliğidir. Bu nasıl bir muhalefet anlayışıdır. Kendi tankımızı yapacağız dedik inanmadılar. Kendi uydumuzu uzaya göndereceğiz dedik inanmadılar. Kendi insansız hava araçlarımızı yapacağız dedik inanmadılar. Üçüncü boğaz köprüsünü yapacağız dedik inanmadılar. Biz bunların hepsini yaptık. Şimdi de yerli marka otomobilimizi yapacağız. Onlar inanmasınlar biz bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü biz milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getireceğiz. Dünya ülkeleriyle yarışamazsınız diyenler görecekler dünya ile yarışacağız? dedi.

Konuşmaların ardından denetim ve faaliyet raporu okunarak ibrası yapıldı.

Daha sonra tek liste halinde gidilen kongrede 428 delegeden 217´si oy kullandı. Mevcut başkan Av. Mustafa Çiğdem oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi. Yapılan kongre sonucunda ise yeni yönetim şu şekilde oluştu; ?Sedat Ağır, Mustafa Şan, Haci Arslan, Bilal Doğan, Mehmet Özsunar, Battal Oral, Şükrü İşitmen, Mustafa Ekmekçi, Hüseyin Güner, Ramazan Durmuş, Ümit Tercan, Halil Arslan, Ömer Uludağ, Abuzer Demir, Mehmet Öztürk, Haci Mehmet Ağça, Mehmet Kılınç, Memet Yıldız ve Hasan Sabak." 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER