BAKAN SELÇUK: BU BAYRAM TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLMALI

Eğitim Bayramına ilk kez katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bayramının tüm Türkiye´ye örnek olması gerektiğini söyledi. ?Bu bayramın devamını çok daha güçlü bir şekilde getirmeliyiz? diyen Selçuk, bayramı bu güne kadar getiren herkese teşekkü

GÜNDEM 1.10.2019 15:29:29 0
BAKAN SELÇUK: BU BAYRAM  TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLMALI

HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR

21. Eğitim Bayramına ilk kez bir bakan katıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bayramın 1. Günü sabah etkinliklerine katıldı. Hükümet Konağı önündeki Çelenk koyma törenine katılan ve Atatürk anıtına çelenk koyan Bakan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, Organizasyonun Türkiye´ye örnek olması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu; ?Bir ilçede eğitim bayramı düzenlenmesi kendi başına dikkat çeken ve dikkate değer bir husustur. 21 yıldır yapılan bu bayramın bütün Türkiye´ye örnek olması noktasında da temennilerimi dile getirmek işitiyorum. Bizler eğitimi şu andaki durumumuzu iyileştirmek, çocuklarımızın neler yapabileceğini somut olarak görmek istiyoruz.

Eğitimin kalitesinin yükselmesiyle ekonominin nasıl yükseleceğini ve demokrasinin de nasıl üst seviyeye çıkacağını göstermek istiyoruz. Herkesin daha müreffeh bir ortamda yaşaması için hepimize görevler düşüyor. Tüm halkın desteğiyle eğitim bayramını çok güzel tamamlamak istiyoruz. Bu organizasyonun devamını da güçlü bir şekilde getirmeliyiz. Adıyaman´da eğitimle ilgili sorunların fotoğrafını çekmek istiyoruz. Adıyaman´daki eğitim kalitesinin daha yukarı çıkarılabilmesi için hep birlikte değerlendirme yapıyoruz. Bu çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

BESNİ YENİ EĞİTİM ALANLARINA İHTİYAÇ DUYUYOR

Besni´nin eğitim başarısından bahsederek ilçenin eğitim kurumlarında eksiklik hissettiğini ve yeni eğitim alanlarına ihtiyaç duyulduğunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´a açıklayan Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, ?Dünyada ilk ve tek olan eğitim bayramının bu yıl 21´incisini kutluyoruz. Döneminde 23 medreseyi bünyesinde bulunduran ilçemiz alimlerin merkeziydi. Bugün de hayırsever insanlarımızın gayreti ile ilçemize büyük kazanımlar sağlanmıştır. Eğitime çok değer veren bir ilçeyiz. 15 Temmuz Mahallemiz eğitimde çok yoğun nüfuslu bir mahalledir. Ancak sadece ilköğretim okulumuz mevcut olup liseye ihtiyaç duymaktayız. Yine Hasan Tütün Mahallemizde Japon Besni sevdalılarının yaptırmış olduğu okulda ikili eğitim sistemi uygulanmakta olup ikinci bir ilköğretim okuluna ihtiyaç duymaktayız. Bununla birlikte milli eğitimde personel sayımız binin üzerinde ancak ilçemizde bir öğretmen evimiz bulunmamaktadır. Yine halk eğitim merkezimizin müstakil bir binası yoktur. Binamıza müstakil bir yapı beklemekteyiz. Eğitim bayramımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Besni aynı zamanda ticaretin de merkezi konumunda. Besni´ye çok güzel hizmetleri olan Erdemoğlu Ailesine de buradan şükranlarımı sunuyorum. Besni´ye eğitim anlamında da kültürel anlamda da ciddi emekler veriyorlar. Yaklaşım altı aydır belediye başkanı olarak hizmet veriyorum. Mümkün olduğu kadar hemşerilerimizin taleplerine yetişmeye çalışıyorum imkânlarımız dâhilinde. Bu altı aylık süreç içinde güzel işlere de imza attık. Besni´nin her mahallesinde yol problemimiz var. Biz yollarımızı yapmaya başladık. Asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yollar açacağız? açıklamalarında bulundu.

Bakana Besni´deki eğitimin eksikleri konusunda bir rapor sunuldu.

Buradaki törenin ardından Bakan Selçuk ve beraberindekiler, Selvi Öcal öncülüğündeki Resim ve Fotoğraf sergisi ile Tubitak projelerinin sergilerinin açılışını yaptı. Besni Belediyesini de ziyaret eden Bakan Selçuk, Dumlupınar İlkokulunda bir sınıfta öğrencilerle buluştu. Kendisi de Dumlupınar İlkokulundan mezun olan Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Mehmet Erdoğan aynı sınıfta okuduğunu söyledi. Bakan Selçuk son olarak Besni Osman İsot Meslek Lisesinde yapımı tamamlanan Tesisat Atölyesinin açılışını İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot ve Bosch Termoteknik Genel Müdürü Zafer Polat ile birlikte yaptı.

Buradaki törene Bakan Ziya Selçuk ile birlikte Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Ak Parti Gaziantep milletvekili hemşerimiz Mehmet Erdoğan, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Yakup Taş, İbrahim Halil Fırat, Fatih Toprak, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Sait Bilgiç, Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, BEV Başkanı İbrahim Bağış, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor