Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bankada mevduat faiz Şampiyonu Adıyaman!

Adıyaman, son bir yılda bankadaki mevduatını yüzde 72,7 ile artırarak Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye´nin gayri resmi olarak yüzde 38´lere dayanan işsizliği ile gündeme gelen Adıyaman´da, esnaf ve işsizler açıklanan rakamlara tepki gösterdi. Kalkınmanın ö

GÜNDEM 13.05.2017 08:38:42 1
Bankada mevduat faiz Şampiyonu Adıyaman!

Adıyaman, son bir yılda bankadaki mevduatını yüzde 72,7 ile artırarak Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye´nin gayri resmi olarak yüzde 38´lere dayanan işsizliği ile gündeme gelen Adıyaman´da, esnaf ve işsizler açıklanan rakamlara tepki gösterdi. Kalkınmanın önündeki en büyük engel kabul edilen sıcak paranın Adıyaman´da yatırım yerine neden mevduata faize gittiği ise merak konusu!

Sıcak para neden yatırım Yerine bankaya gidiyor?

Parasını Banka mevduatına, faize yatıran iller sıralamasında son bir yıldaki Yüzde 72,7´lik artışla Adıyaman rekor kırdı. Daha önce de ?Tefecileriyle? gündeme gelen Adıyaman´da sıcak paranın Yatırım yerine neden Banka Faizine gittiği ise merak konusu. Esnaf ve işsizler ise duruma tepki gösterdiler. Muhafazakar bir kent olan Adıyaman´da Faize talebin nedenlerini araştırmak için Akademik bir çalışmaya gerek yok aslında. Vatandaşa göre yeterli yatırım teşviki olmayınca elinde parası olan garanti kazanç olarak gördükleri mevduat faizine yöneliyor. BDDK´dan alınan bilgiye göre, Mart 2016 - Mart 2017 dönemleri arasında iller arasında mevduatını en fazla artıran yüzde 72,7 ile Adıyaman, Türkiye´de rekor kırdı. Adıyaman´ı yüzde 48,5 ile Gaziantep, yüzde 46,5 ile Kilis ve yüzde 41,1 ile Kocaeli takip etti. Bu dönemde toplam mevduatı en fazla azalan kent ise yüzde 4,5 ile Nevşehir, yüzde 3,8 ile Bayburt ve yüzde 1,2 ile Kırşehir oldu.

İşsizlerden Tepki: Bu vatana ihanettir

Türkiye´nin gayri resmi olarak yüzde 38´lere dayanan işsizliği ile gündeme gelen Adıyaman´da, gençler duruma tepki gösterdi.

İş bulmakta zorlandıklarını belirten gençler, "Bizler burada işsiz olarak gezmekteyiz. Akşama kadar kahve köşelerinde zaman geçiriyoruz. Tüm pislikler boş durmaktan kaynaklanıyor. Boş duranın rehberi de dolayısıyla şeytan oluyor. Biz bunca sıkıntı ile boğuşurken, bir baktık Adıyaman resmi tefecilikte yani faizdeki parasıyla Türkiye şampiyonu olmuş. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Bizler bu insanların kanından dahi şüphe ediyoruz. Bu kadar olmaz. Bunun öteki adı vatana ihanettir. Her biri bir fabrika açsa bu ilin tüm gençlerine sahip çıkılır. Bu kadar sıkıntı da olmaz. Onlar ülke düşmanları gibi gidip faize para yatırarak, hem ilimize hem de ülkemize hem de maneviyatımıza darbe vurmaktalar" diye konuştular.

 

?Huzur kenti demesin,

faiz kenti desinler?

 

Adıyaman´da faaliyet gösteren bazı işletme sahipleri de duruma tepki göstererek, "Yıllardan beri haykırıyoruz, neden 6. bölgede değiliz diye. Alın işte size sebebi. Bunu yetkililer görmüyor mu? Bu millete, bu kente yapılan en büyük zarar bu değil mi? Bizler bu krizde boğuşurken, ayakta durmaya çalışırken, beyefendiler gidip en kolay para kazanma yöntemini seçiyorlar. Bu il bir de sözde muhafazakâr bir yer. Bu utanç herkese yeter. Bir daha kimse çıkıp huzur kenti demesin, faiz kenti desinler. Kimse de çıkıp ?biz haksızlığa uğruyoruz, 6. bölgede olmamız gerekiyor´ demesinler. Ne zaman bu faizcilikten, resmi tefecilikten vazgeçilirse o zaman bu memleket kalkınır. Yetkililer eğer bu memlekete hizmet etmek istiyorlarsa, bu bankada faizdeki parası olanları gidip tek tek görüşerek yatırıma davet etsinler. Onlar kabul etmiyorlarsa da rezil etsinler. Bu memleket böyle insanları ondan sonra kaile almaz. Bizler protokolde, etkinliklerde ön plana çıkan resmi tefecileri istemiyoruz" şeklinde konuştular.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER