Barış ve huzur şehri Adıyaman’a 2. darbe

GÜNDEM 3.12.2013 14:34:27 0
Barış ve huzur şehri Adıyaman’a 2. darbe

 

ALEVİ VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Adıyaman Karapınar Mahallesi'nde Alevi ailelerin ikamet ettiği sokaktaki 13 evin kapısı ve bir otomobil, önceki gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çarpı işareti ile çizildi. İşaretlenen evlerde bulunan aileler durumu fark edince olayı polis ekiplerine haberverdi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın ve Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile Alevi kanaat önderleri, olay yerine gelerek halkı sakinleştirmeye çalıştı.

VALİ: KONUYU AYDINLATACAĞIZ

Konu hakkında bilgi veren Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 'Dün gece saat 17.00 ve 18.00 civarlarında Karapınar Mahallesi'nde 13 tane vatandaşımızın evini işaretlemişler. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Emniyetteki arkadaşlarımız bu konuyu titizlikle takip ediyorlar. Şu an konu takibimiz içerisinde, inşallah kısmet olursa en kısa zamanda bu konuyu aydınlatacağız. Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu konuyu aydınlatacağız. Daha önceki olayı da nasıl ki en kısa zamanda aydınlattıysak bu konuyu da en kısa zamanda aydınlatacağız.' dedi.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

'Biz Adıyaman'ın bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz.' diyen Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ise şunları söyledi: 'Buradaki vatandaşlarımız da bunu istemiyor, siz de gördünüz. Biz cuma günü buradaydık huzur toplantısında. En huzurlu mahallelerimizden bir tanesi de. Beraber de konuştuk ne yapabiliriz diye. Dün gece ben olayı duyar duymaz geldim. Biz kendimize düşeni inşallah sonuna kadar yapacağız. Elimizdeki bütün imkanları mesai kavramı gözetmeksizin bu olayın aydınlatılması için harcayacağız.”

'GÖNÜL GÖNÜLE VERECEĞİZ'

Alevi Kültür Derneği Başkanı Rıza Tanrıverdi, olayı saat 9.00 gibi öğrenerek emniyet müdürünü aradığını ifade tti. Tanrıverdi, 'Öncelikle ben emniyet müdürümüzü aradım. Sağ olsunlar 10 dakika içerisinde olay yerine intikal ettiler. Çok güzel diyaloglar içerisindeyiz. Daha önce de biz bu şehri barış ve huzur şehri olarak dünyaya tanıttık. Bazıları da bundan rahatsız oldu. Biz onlara da bu fırsatı vermeyeceğiz. Hep beraber gönül gönüle verirsek inşallah bu olay çözülür ve çözüldüğü zaman hem Adıyaman, hem emniyetimiz, hem vali bey, hem vatandaşımız, hem de Türkiye rahat eder. Bu konuda da biz kendilerine güveniyoruz. Bu olayın bir an önce aydınlanmasını istiyoruz. Bu kesinlikle ve kesinlikle nifak sokanların işidir.' şeklinde konuştu.

“KARDEŞLİĞİ KİMSE BOZAMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Bilal Doğan, önceki gün ikinci defa Türkiye gündemine oturan Karapınar olayı’ ile ilgili yaptığı açıklamada, şer güçlerin amaçlarına ulaşamayacağını söyledi. 

Doğan, “Bugün ve yıllardır huzurun, barışın ve kardeşliğin kenti olan Adıyaman’ımızın Karapınar Mahallesi’nde bazı evlerin kapısına 2. defa çeşitli işaretler konulması, bölgemizde provokasyon amacıyla bir kardeş kavgasının çıkartılması niyetiyle yapıldıysa, bu çok büyük bir ayıptır. Çok Uzun zamandır barış ve kardeşlik içinde yaşayan ve 80 öncesi ülkemizin provokasyonlara ve manipülasyonlara çok daha açık olduğu yıllarda bile, bu tuzağa düşmeyen değerli hemşerilerimiz, bu haysiyetsizlerin hazırlamaya çalıştıkları oyunu bozacaklardır. Bütün hemşerilerimiz müsterih olsun. Ülkemize örnek olacak şekilde, Alevi’si-Sünni’si, Türk’ü-Kürt’ü hep beraber barış ve huzur içinde kardeşçe yaşayarak, fitne fesat yuvalarının çabalarını her zaman boşa çıkaran kardeşlerimiz bu tuzağa da düşmeyeceklerdir.” diye konuştu. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor