Baro Başkanına Başsavcı övgüsü

GÜNDEM 15.12.2012 10:42:03 0
Baro Başkanına Başsavcı övgüsü

 

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol’un baro başkanı seçilmesinin, Gaziantep için bir şans olduğunu dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Semerci, Elibol’un bu görevi layıkıyla yerine getireceğinden emin olduğunu kaydetti. Baro Başkanı Ali Elibol ise bu nazik ziyaretten dolayı Başsavcı Semerci ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, Başsavcı Semerci ile yaklaşık 40 yıla dayanan bir dostluklarının olduğunu ve Semercinin 20 yıla aşkın başsavcılık yaptığı dönemde hayli başarılı olduğunu hatırlattı. 

Elibol, Gaziantep için bir şans

Ali Elibol’un Gaziantep Baro Başkanlığı’na seçilmesinin Gaziantep için bir şans olduğunu dile getiren Başsavcı Semerci, “Elibol’un başkanlık sürecinin Gaziantep’e büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Zaten şimdiden çalışmalarının başladığını biliyoruz. Avukatlarımızın bazı sorunlarını ve sıkıntılarını Türkiye baro birliğine götürmeye çalışıyorlar. Avukatlık yasasında bir değişiklik yapılacağını ve bu konudaki yasa teklifinin parlamentoya sunulduğunu öğrendik. Bunu iyi bir gelişme diye düşünüyorum. Avukatlık yasasında bazı reformların yapılması gerekiyordu. Avukatlık yasasında bir sınav şartı getirilmesi ile ilgili tüm baronun yaptığı çalışma umuyoruz parlamentoya yansır ve avukatlık mesleği için iyi sonuçlar verir diye düşünüyorum. Görev süremiz boyunca baro ile iyi ilişkiler kurmaya çalıştık ve gerçekten çok güzel ilişkilerimiz oldu. Bu ilişki bizi her daim memnun etti.” dedi.

Görevini layıkıyla yerine getirecektir

Bir kamu görevlisinin en büyük servetinin görev yaptığı mahalde kamu kurum ve kuruluşlarının sevgisini kazanmasının olduğunu belirten Semerci, “Sevgi her şeyi beraberinde getirir. Bu bağlamda yeni seçilen Ali Elibol’un da çok hoşgörülü ve sağduyulu bir insan olduğunu hatırlatmak ve yaptığı işle çevrenin sevgisini kazanacağından hiç şüphem yok. Tüm meslektaşlarının sorununu kendi problemi gibi görecek ve ona göre hareket edecek bir insan olduğunu düşündüğüm Ali Elibol’un kendisine verilen baro başkanlığı görevini layıkıyla yerine getireceğini düşünüyorum. Kendisine de bu anlamda başarılar diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Semerci, Başarılı bir Savcı

Başsavcı Semerci ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin kendisini ziyaret etmesinden oldukça memnun odluğunu dile getiren Baro Başkanı Ali Elibol ise, “Başsavcım benim 40 yıllık dostumdur. Öğrencilik yıllarında aynı evi paylaştık. Türkiye’nin değişik yerlerinde 20 yılı aşkın bir süre başsavcılık yaptı ve ilimizde de 2 yıl da Gaziantep’te başsavcılık yaptı. Kendisinin başsavcılığı döneminde avukatlık ve baro ile yakın ilişkiler kurulmuştur. Şimdi de daha üst bir mevkiye atandı ve Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı oldu. Bu alanda da başarılı hizmetler vereceğinden hiç şüphemiz yok.” şeklinde konuştu. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor