‘Başarılı’ öğrencilere ‘Ödüller’ BEV’den

GÜNDEM 3.05.2013 08:47:02 0
‘Başarılı’ öğrencilere ‘Ödüller’ BEV’den

 

24 Mart 2013 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’de kendi puan dallarında dereceye giren öğrenciler Besni Eğitim Vakfı tarafından ödüllendirildiler.

Besni Eğitim Vakfı dereceye giren öğrencileri; 3 adet Tablet PC, 3 adet Çeyrek Altın ve 3 kişiyi de 100’er TL ile ödüllendirdi.

Besni Anadolu Öğretmen Lisesinden dereceye girenler ise şu şekilde:

Eda Sarıgüllü İlçe birincisi, Salih Demir İlçe birincisi, Elif Asena Çulcu İlçe birincisi, Esra Ocakçı İlçe ikincisi, Hacı Ali Bilgin İlçe ikincisi, Soykan Zor İlçe ikincisi, Merve Sena Ekinci İlçe Üçüncüsü, M.Ömer Başçobanlar İlçe Üçüncüsü, Muzaffer Tanır İlçe Üçüncüsü.

Ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç; “İlçemizde geçmiş 14 yıl boyunca eğitim-öğretim alanında faaliyetlerini yürüten, Besni Eğitim Vakfı, bu yıldan itibaren gerek YGS’de gerek SBS’de, gerekse LYS’de derece yapan öğrencilerimizi ödüllendirecek. İlçe içerisinde Merinos’un katkılarıyla yapılan deneme sınavı sonrasında derece yapan öğrencilerimize yine BEV’in katkılarıyla ödüllendiriyordu. Ama bizim için asıl önemli olan sınavlar YGS, SBS ve LYS’dir. Sınavlardan önemli olan da gençlerimizin kendi kimliklerini bilip, kendi değerlerini bilip ve once insan sonra başarılı insan olarak yetişmelerini arzuluyoruz. Bu amaçla eğitim-öğretim faaliyetinde görmüş olduğunuz her olumlu davranışı, her olumlu adımı ödüllendireceğiz.” dedi.

9 pırlanta gibi gencimiz bugün ödül kazandılar. Kazandıkları ödülün ne olduğu önemli değil, önemli olan o ödülü kazanmış olmalarıdır. Biz biliyoruz ki YGS’de ter döken birçok gencimiz güzel sonuçlar aldı. Ama yeterli değil. Besni olarak hep eğitimde marka olmayı, eğitimde bir numara olmayı hedeflediğimiz için ve Adıyaman birinciliğini kendimize yeterli görmediğimiz için hedefimiz büyüktür. Ülkemizdeki gençlerle yarıştığımız için sizden daha büyük başarılar istiyoruz. Özellikle önümüzdeki LYS sınavında ödüllerimiz dahada büyüyecek. Yine aynı 3 puan kategorisinde birinci olanlara öğrenim bursu verilecek ve başarıla olmakları kaydıyla öğrenim hayatları boyunca devam edecektir. Ikinci olanlara dizüstü bilgisayar ve üçüncü olanlar cumhuriyet altını hediye edeceğiz. Bunlar gerçekten güzel hediyeler ve önemli olan da bu hediyeleri kazanan kişi olmaktır. Onun için LYS sınavında hepinizden büyük bir çaba ve gayret bekliyorum.

Ödül töreninin ardından tüm Ortaöğretim Kurumlarıyla LYS’ye yönelik değerlendirme toplantısı yapılarak alınacak önlemler değerlendirildi. Bu başarıda büyük emeği olan öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum ve hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç’ın konuşmalarından sonra okul toplantı salonuna geçilerek LYS sınavı ile ilgili alınacak önlemler ve yapılacaklar değerlendirildi.

 
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor