Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başhekim Hekim Ali Helli verilen Hizmetleri değerlendirdi

Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli devlet hastanesinde verilen hizmetlerle ilgili değerlendirmede bulundu. 135 yatak kapasitesine sahip Besni Devlet Hastanesinde 120 bin nüfusa hizmet verildiğini dile getiren Başhekim Helli, Güneydoğu Anad

GÜNDEM 2.09.2019 14:12:43 0
Başhekim Hekim Ali Helli verilen Hizmetleri değerlendirdi

135 yatak kapasitesine sahip 

Başhekim Helli yaptığı açıklamada; ?Besni Devlet Hastanemiz 135 yatak kapasiteye sahip olup, bölgemizde yaklaşık 120 bin nüfusa hizmet vermektedir. Günlük ortalama ayaktan 1600 hasta girişi olmaktadır. 22 uzman hekimimizin hizmet verdiği hastanede 2018 yılında 400.583 hasta muayenesi, 2549 hasta ameliyatı ve 9041 hasta yatarak tedavi görmüştür. 2019 yılı Ağustos ayı itibarı ile 283.826 hasta muayenesi, 1659 hasta ameliyatı ve 5883 hasta yatarak tedavi görmüştür. Ayrıca Hastanemizde ameliyathane ortamında 2018 yılında 808, 2019 yılında ise 343 çocuğumuzun sünneti steril ortamda yapılmıştır. 2018 yılında 450 gebemiz doğum yapmıştır.

8 katlı hastane binamızda 75 nitelikli odası mevcut yataklı servisimiz, 14 yatağı mevcut hastanın tüm bakım hizmetleri yapıldığı Palyatif Bakım Ünitesi, 6 yataklı yoğun bakım ünitesi, 6 yataklı Yeni Doğan yoğun bakım ünitesi, 5 odalı Ameliyathane salonu, Anne Dostu Hastane standartlarına sahip Doğumhane salonu, modern cihazlara sahip Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, 14 yataklı tam kapasite ile çalışıp 54 hastaya hizmet veren diyaliz birimi, 2018 yılında tekrardan modernizasyonu yapılan yaklaşık 400 metrekare alanda mevcut günlük ortalama 500 hastanın müracaat ettiği 2. Basamak Acil Servis Birimi, 7 diş ünitesi ile diş protez yapımı ve poliklinik hizmetleri, 2 adet dijital Röntgen, Portal Röntgen, Tomografi, Renkli Dobler USG cihazları ile görüntüleme radyoloji birimimiz mevcuttur? diye konuştu.

Her yıl sağlık bakanlığı

Tarafından değerlendiriliyor

Helli şöyle devam etti; ?Poliklinik hizmeti veren branşlarımız ve hekimlerimiz; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 uzman Hekim, Dahiliye 2 uzman hekim, Kardiyoloji 2 uzman hekim, ortopedi ve travmatoloji 2 uzman hekim, Göz Sağlığı ve Hastalıkları 2 uzman hekim, Cildiye Uzmanı, KBB uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Nöroloji Uzmanı, Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Üroloji Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Anestezi Uzmanı, Radyoloji Uzmanı, Biyokimya Uzmanımız mevcuttur. Gebe Bilgilendirme okulumuz ile tüm anne adaylarımız eğitime alınmaktadır, Diyabet okulu ile hastalarımız bilgilendirilmektedir. Poliklinik hizmetlerimizde teşhis tedavisine yardımcı olacak Efor, 2 adet Eko cihazı, Solunum Fonksiyon testi, EKG, EMG, ÜROFLOWMETRİ, ODYOMETRİ vb. birimlerimiz mevcuttur. Laboratuvar birimimizde hastanemiz rolüne göre yapılacak tüm tetkikler yapılmaktadır.

Hastanemizde verilen hizmetlerin belirtilen standartlarda olup olmadığı her yıl Sağlık Bakanlığımız tarafında değerlendirilmektedir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 1. Hastane Olduk

Yapılan değerlendirmelere göre Güneydoğu Anadolu Bölgesinde birinci hastane olduklarını dile getiren Başhekim Helli; ?28.10.2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığına bağlı ekip tarafında yapılan denetimde hastanemiz 100 puan üzerinde 92 puan aldı. Bölgemiz ve ilimizde yüksek puan alan hastaneler arasındayız. Değerlendirmeciler başta genel temizlik olmak üzere tüm hastane hizmetlerini kontrol etmektedir. Aynı şekilde 30.11.2018 tarihinde gene Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafında hastanemizde iki gün süren verimlilik değerlendirmesi yapıldı. Bu denetimde de 100 puan üzerinde 93 puan aldık. Ayrıca Türkiye´de Anne dostu Hastane unvanını alan 18. Hastane olduk. Güney Doğu Anadolu bölgesinde ise 1. Hastane olduk. Anne Dostu Hastane unvanı standartlarının kontrolü için 09.07.2019 tarihinde tekrar yapılan değerlendirmede 97 puan alarak başarımızı daha iyi şekilde tescilledik. Ayrıca Besni Devlet Hastanemiz HIMSS EMRAM 6 Seviye Dijital Hastane sertifikası almıştır. Devlet Hastanemizde sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde sunmayı kendimize ilke edinerek daha yeni hizmet çeşitliliği için çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürmektedir. Hastanemize yapacağımız yeni kazanımları Besni halkımıza en iyi şekilde sunmayı hedefliyoruz.

2020 yılı için Diyaliz birimi için ek bina, Diş poliklinik hizmetlerinin ana binamıza taşınması elektrik tüketimini kendimiz karşılamamız için GES projesi çalışmaları, Hastanemizi C rolünden B rolüne taşıyarak PDC sayılarının artırılması yeni tıbbi cihazların EMAR (MR) kazandırılması gibi birçok alanda çalışmalar yürütülmektedir. Besni´mizde en büyük kamusal alana (137.000 metrekare) sahip hastanemiz yönetiminde bizlerden desteğini esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Erdoğan Öz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER