Başhekim Helli B Rol Grubunu değerlendirdi

Besni Devlet Hastanesinin C Rol grubundan B rol grubuna yükselmesini değerlendiren hastane başhekimi Ali Helli, yükselmeyle birlikte birçok önemli avantajlar elde ettiklerini söyledi. Helli; ?Örneğin, hastanemizde C kategorisinde hizmet alamadığımız beyin

SAĞLIK 24.10.2020 10:14:41 0
Başhekim Helli B Rol Grubunu değerlendirdi

Besni Devlet Hastanesinin, Sağlık Bakanlığının onayı ile nihai Rolü C grubundan B grubu kategorisine yükselmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan hastane Başhekimi Op. Dr. Ali Helli, hastanenin ?B? grubuna tam geçmesi ile birlikte Adıyaman il genelinde önemli bir konuma yükseleceğini söyledi.

Besni Devlet Hastanesinin ?B? grubuna yükselmesinin kendilerini ve vatandaşları mutlu ettiğini dile getiren Helli; ?Besni Devlet Hastanemiz 2007´de Besni´de yatırım planına dahil edilip, 2012´de C grubunda İlçe Devlet Hastanesi olarak açılışı yapılıp, hizmete başlamıştır. Zaman içerisinde Adıyaman´ın ve Besni´nin sağlık hizmet kapasitesinin arttırılması ve vatandaşlarımıza daha iyi sağlık sunumu gerçekleştirmek adına, 3 kez hastane rol grubu başvurusu yapılmıştır. Yeterli kriterin tam manasıyla yakalandığı Ekim 2020´de hastanemiz C rol grubundan B rol grubuna yükseltilmiştir.

Hastanemizde B rol grubu ile vatandaşlarımıza daha fazla hekim, hemşire ve yardımcı sağlık personeli ile hizmet edilecektir. Var olan cihazlarımız yenilenme ve eksiklerimizin giderilmesi sağlanacaktır. Başta MR olmak üzere tıbbi cihaz eksiklikleri Bakanlığımız planlamasına tabi olarak gelmesinin önü açılmıştır.

Hastanemizin ?B? grubuna yükselmesi ile birlikte çok önemli avantajlar elde etmiş oluyoruz. Örneğin, hastanemizde C kategorisinde hizmet alamadığımız beyin cerrahı, cildiye, intaniye gibi bölümler açılabilecek. Uzman hekim sayımız mevcut durumun iki katından fazla olacak. Her poliklinikte görev yapan uzman kadro sayımız da 2 veya 3´e çıkmış olacak. Bunun yanı sıra B sınıfı devlet hastanesi statüsü ile hemşire, laboratuar teknisyeni, hizmetli, güvenlik ve memur kadrosunda da artış olacak. Hastanemiz, Tıbbi Cihaz donanımı açısından da ilimizde önemli bir konuma yükseltilmiştir.

Covid´e bağlı yoğun bakım ve yatış işlemleri ile diğer hastalıklarda il dışı sevklerimiz zaman içerisinde azalacaktır. Vatandaşlarımız kendi ilçesinde sağlık hizmetinden faydalanacaktır. Sadece ilçemiz için değil, çevre ilçelerimizden Gölbaşı, Tut ve Araban (Gaziantep) dahil vatandaşlarımızın da sağlık sıkıntılarının giderildiği merkez bir hastane konumuna getirilecektir? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor