Başkan Altın vefatının 24. Yılında Türkeş´i andı

Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Altın, merhum başbuğ Alparslan Türkeş´in vefatının 24. Yılı dolayısıyla açıklamada bulundu.

GÜNDEM 3.04.2021 18:51:21 0
Başkan Altın vefatının 24. Yılında Türkeş´i andı

Başkan Altın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; Bu gün Türk Milliyetçiliğinin öncüsü , dava , fikir, mücadele ve devlet adamı, Türk-İslam alemnin son Başbuğu büyük insan, ülkücü hareketin kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş´in Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuşmasının 24.yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Tarihin haklı çıkardığı bir dava adamı ve bir lider olarak, Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur. Onun ebedi istirahatgahı ülkücü hareketin iman dolu kalbi olmuştur. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş´in şahsında bıraktığı miras ve emanet inandığı dava yolunda göstermiş olduğu hedefler ülkücü hareketin yolunu ilelebet aydınlatacaktır. Başbuğ Türkeş ciddi , vakur , heybetli,kararlı,sabırlı,hoş görülü ve cesur bir liderdi. Doğru insanları doğru hedeflere yönlendirirdi. Alparslan Türkeş gençliğe kin ve intikam duyguları değil Türklük gurur ve şuurunu İslam ahlak ve faziletini aşılardı. Başbuğ iyi bir askerdi, sonra vazgeçilmez bir politikacı oldu. Yüz binleri arkasından sürükleyen heycanlandıran liderliği ona Başbuğ ünvanını kazandırdı.

Türkeş´in bütün ömrü Türk milletinin hizmetinde geçti ve ülkemiz aleyhine olan bütün hareketlerin karşısına bükülmez bir irade ile çıktı. İnançlı bir müslümandı ama bazıları gibi Müslümanlık tüccarı değildi. Din sömürüsü yoluyla oy avcılığına soyunmamıştı. Ülkesini seven bir Türk milliyetçisiydi ama ırkçı değildi , iyi bir vatanseverdi. 

Başbuğ Alparslan Türkeş bir düşünce adamı olmakla beraber aynı zamanda düşündüğünü tatbik edendi. O ilmi ile amel edendi. Dahi bir askerdi. Bizlere emanet ettiği bu kutlu davayı bırakan Bilge Lider Başbuğumuz Alparslan Türkeş´in ve onun şahsında bütün şehitlerimiz rahmet minnet ve özlemle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor