Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN AYVERDİATA: AZERBAYCAN´IN YANINDAYIZ

Besni Alperen Ocakları Başkanı Dursun Ayverdiata, son günlerde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Ayvediata açıklamasında; ?Asker görünümlü ermeni çeteler tarafından işgal altındaki Karabağ ve Aze

GÜNDEM 29.09.2020 12:22:37 0
BAŞKAN AYVERDİATA: AZERBAYCAN´IN YANINDAYIZ

Besni Alperen Ocakları Başkanı Dursun Ayverdiata açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?26 Eylül Pazar günü asker görünümlü ermeni çeteler tarafından işgal altındaki Karabağ ve Azerbaycan sınır köylerinde yapılan saldırılar neticesi, sabrı taşarak taşkın bir sel gibi hücuma geçen Türk ordusunu rabbim muzaffer eylesin.

Tek Millet iki Devlet olan ve rahmetli Ebulfeyz Elçibey´in ifadesi ile ?Dost değil kardeş olan iki ülkenin? sevinçlerinin, hayallerinin bir olmasından daha doğal bir şey olamaz.

Duamız ve temennimiz odur ki; şanlı Azerbaycan Türk ordusunun Karabağda Azerbaycan Türk bayrağını dalgalandırıp muzaffer olarak işgal altındaki toprakları özgürlüğe kavuşturmasıdır.

Bu dönem Türk devletlerinin birbirinden ayrı değil bir ve bütün olmalarının gerekliliğini  ortaya koyan bir dönemdir. Merhum İsmail Gaspıralının ? İşte Birlik, Dilde Birlik, Fikirde Birlik? idealinin vücut bulma zamanıdır.

Biz Alperen ocakları olarak; Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devlet erkanımızın bu konuda almış oldukları kararları ve yüklendikleri inisiyatifleri destekliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Ermeni terör devleti militanlarının masum Azerbaycan Türk köylerine saldırdığı tarih ise sembolik olarak dikkat edilmesi gereken bir tarihtir. 28 Eylül 1538 günü Akdeniz´i Türk gölüne çeviren Preveze Deniz Zaferinin yıl dönümüne tekabül eden 26 Eylül sabahı yapılan saldırı, biz unutsak da düşmanlarımızın bizim TÜRK olduğumuzu aynı kanı taşıdığımızı unutmadıklarını göstermektedir.

Rabbim Anadolu´nun, Kafkasların, Azerbaycan´ın, Türkmeneli´nin vatan olması için canından sevdiklerinden geçip rahmeti rahmana kavuşan tüm şehitlerimize rahmet, geride bıraktıklarına sabr-ı cemiller, gazilerimize şifa ihsan etsin. Allah Türk´e yar olsun, Turan Eller Var olsun? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER