Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Dişkaya´dan önemli açıklama

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya cemiyet bünyesindeki basın mensuplarının basın kartları ve plakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 20.05.2021 19:46:11 0
Başkan Dişkaya´dan önemli açıklama

Başkan Dişkaya açıklamasında şunları kaydetti; "Bin bir zorlukla ve meşakkatle kamuoyu adına görev yapan basın mensuplarımız her türlü övgüye layıktır. Görevlerini 24 saat esasına göre yapan ve her an hedef konumunda olan basın mensuplarımıza umulmadık yerlerden engelleyici bir darbe bizleri sadece üzer.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belli hizmetlerini ibraz eden çalışanlarımıza İletişim Başkanlığı onaylı TURUNCU basın kartı verilmektedir. Ancak kurum ve kurumlarımızda sahada görev yapan elli katı basın mensuplarımız mevcuttur. İşin mutfağında arka planda sistem başında olan basın mensuplarımızın oranı çok çok yüksektir. Oranlamak gerekirse yaklaşık basın mensuplarımızın %10´u sarı basın kartı taşırken kalan %90 basın mensubu ise bağlı bulundukları cemiyetlerimizin düzenledikleri tanıtım kimlik kartlarıyla sahada işlerini yapmaktadırlar.

Bu gerçekten hareketle başka bir iş kalmamış gibi bu konuda hüküm vermek müdahalede bulunmak camiayı umulmadık oranda incitir. Kendimize iş çıkarırız.

Cemiyetimize üye 6 radyomuz mevcuttur. Hepsi de RTÜK´e bağlı resmi kurumlardır. 5 tane günlük, 5 tane haftalık gazetemiz, haber ajanslarımız ve çalışanları ile 17 adet internet sitesi gazetemiz mevcuttur. Bunların büyük kısmı resmi kurumlardır. Maliye kaydı olan, mevzuat istikametinde kurulan hizmet veren kurumlardır.

Cemiyet olarak kurumlarımızın haber alma hakları için duruşumuz bellidir ve de cemiyetimizin imzasıyla üyelerimizin üye tanıtım kimlik kartları verilmiştir. Ayrıca basın plakaları da tanınmaları için verilmiş bir haktır ve bu hak kullanılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle halkın haber alma hürriyetine daha sağlıklı katkıda bulunabilmek için sorumluluk taşıyanların atacakları adımları atmadan önce daha dikkatli olmaya davet eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz"


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER