BAŞKAN KARAKUŞ GÜVEN TAZELEDİ

GÜNDEM 31.05.2013 10:17:47 0
BAŞKAN KARAKUŞ GÜVEN TAZELEDİ

 

Saat 14:oo’da  başlayan Genel Kurula Ak parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 22. Dönem Adıyaman milletvekili Mahmut Göksu, BEV Başkanı Mehmet Karakuş, 2. Başkan Zübeyir Özbay ve mevcut yönetimi, BEV’in önceki başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, (BESNİAD) Başkanı Metin Kütük ve yönetimi, toplantının yapıldığı salona çok sayıda üye ile adeta çıkarma yapan Esenler Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Kuş ve yönetimi, Şirinevler Besnililer Derneği 2. Başkanı Mehmet Balta ve yönetimi, Lalaleli Besnililer Derneği Başkanı Ahmet Kılyar ve 2. Başkan Mehmet Pekmezci, Edirnekapı Yunus Emre ve Mevlana Güzel Sanatlar Sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel, Esenyurt Adıyaman ili ve ilçeleri derneği Bşk Şükrü Orak ve 2. Başkan Ali Çulcu, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Uğur, Cumali Yaycı, İzmir'den gelen Bev üyesi İbrahim Bağış, Prof. Dr. Nafi Oruç, Ses Sanatcısı Latif Doğan, Ressam Ayşe Işık ve basın mensupları katıldılar.
19. Olağan Genel Kurul gündemi; Açılış ve Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Divan Heyetinin Seçimi (Başkan, Başkan Yardımcısı, Kâtip Üye), Divan Heyetine Genel Kurul Tutanaklarına İmza Yetkisi Verilmesi, 2012 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Ve Görüşülmesi, 2012 Bilânço Ve Gelir-Gider Tablosunun Okunması, Denetim Kurulu Raporunun Okunması, Yönetim Kurulunun İbrası, Denetim Kurulunun İbrası, Yeni Yönetim Kurulunun Seçilmesi, 2013 Yılı Tahmini Bütçenin Okunması, Görüşülmesi, Kabulü Ve Bütçe Fasılları Arasında Aktarma Yapılması İle İlgili Yönetim Kuruluna Yetki Verilmesi, vakıf tüzüğümüzün  5.2 maddesinin  a ve b  bendinde belirtilen üyelik hükümlerini yerine getirmeyen mütevelli üyelerimizin durumunun görüşülmesi, Vakfımız Tüzüğünde Yapılan Değişikliğin Görüşülmesi Ve Kabulünün Genel Kurula Sunulması oldu.
İlk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşından sonra Başkan Mehmet Karkuş açılış konuşmasında; “Değerli BEV Üyeleri, Sayın Misafirlerimiz ve Basın mensupları Sizleri Yönetim Kurulu adına saygılarımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek, yönetime seçildikleri günden bu güne kadar yaptıkları faliyetleri Ana başlıklar halinde tek tek sırası ile anlattı. Sinevizyon görüntüsü ile de desteklenen konuşması sık sık alkışlarla kesildiği konuşmasına şöyle devam etti: “Besni Belediyesi  iptal ettiği yurt arsamızın karşılığı için MERİNOS tarafından yapılacak Mimarlık Fakültesi arazisine yakın 20 dönüm arsa sözünü de ayrıca vermiştir. Belediye ile yaptığımız yazışmalar, karşılıklı görüşmeler neticesi 20.000 TL Vakıf Banka hesabına iade edilmiştir. Bakiye alacağımızın karşılığında Belediyenin Uzay Çatıdaki dükkanlar için açmış olduğu ihaleye katılarak 3 adet 15 m2’lik dükkan Vakfımız tarafından satın alınmıştır” dedi.
Devamında Divan heyeti Başkanı Ali Aslanbay üye Andan Sabak ve Sungur Emre olarak seçildi. Divan tarafında yukarıdaki gündem sırasına göre tek tek görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Yeniden güven tazeleyen Başkan Karakuş yönetim adına teşekkür konuşması yaptı. Bev sorumlu Müdürü Emine Oğuz tarafından anlatılarak Sinevizyon görüntüsü ile de desteklenen, yapılacak tüzük değişikliği ile ilgili yönetime yetki verilmesi hususu geniş olarak genel kurul bilgilendirildi. Divan üyesi Sabak tarafından genel kurula mazeret bildiren başta Adıyaman Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan ve isimlerini sayamadığım onlarca telgraflar okundu. Dilek ve temenniler bölümünde Mehmet Balta, Mehmet Baykara,  Fevzi Sunar ve Mahmut Göksu görüş ve bilgi paylaşımı yaptılar.
Sunar yapılacak tüzük değişikliği ile ilgili yönetime yetki verilmesine söyleyerek; “Arkadaşlar bizler istemiyormuyuz ki genel kurullarımızın gecelerimizin coşkulu ve kalabalık olmasını bir kişiye iki kişiyi temsil etme hakkı olursa nasıl olacak? O zaman anlattığımız hususlar coşkusuz ve sönük, kalabalıktan yoksun olmazmı? Yönetimin taktirine dikkat çekmek istiyorum”dedi.
22. Dönem Adıyaman Milletvekili Göksu’da konuşmasında; “Merhum Mehmet Erdemoğlu, Mustafa Işıklı ve başka unutuklarım olabilir. Hepsini Rahmetle yad ediyorum. Bilge adam MERİNOS 'un kurucusu halk diliyle Memet amcanın Besni'nin her köşesinde hizmetlerini görüyoruz. Yine aynı şekilde BEV önceki Başkanı Işıklı keza öyle her ikisini de Bev vasıtası ile de yakinen tanıdım. Allah onlardan razı olsun Rahmet etsin bazı vakıflarda kurucu üye, sekreter ve başkan görevlerini halen yürütüyorum. Değerli hazurun bir üyeye ihtar, diğerine ihraç ve buna benzer kararlar alır isek etrafımızda hiç kimseyi bulamayız. Çünkü bu hizmetler ve vakıfcılık gönüllülük esası taşır yoksa kimse diğerine zorla üye ol dememiştir. Hani söyleriz ya kiminin parası kiminin de duası arkadaşlar” diyerek sözlerini toparladı. “Arkadaşlar barış, huzur, kardeşlik istemeyen kimse olmaz diye düşünüyorum. Ülkemiz barış meyvelerini vermeye başladı. Ben bu konuda BEV’in panel konferas gibi her türlü görevini üslenmeye hazırım. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Ak parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’da kokteylde ayak üstü yaptığı konuşmasında; “Değerli hemşehrilerim ve basın mensubu arkadaşlar diğer proğramların uzaması nedeni ile geç kaldım. Sizlerden özür diliyorum yapılan genel kurul Besni'ye, BEV’e ve Başkan Karakuş’a, ekibine hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
Toplantı  salonunun girişinde kendisi Besnili ve halen Besni’de resim Öğretmenliği görevini sürdüren Selvi Öcal tarafından yapılan ve genel kurulun başından sonuna kadar ziyeretcilerinin beğenisine sunulan yağlı boya resim sergisi ilgi ile takip edildi. Ayrıca BEV tarafından özel paketlerinde Besni Peygamber kuru üzümüde satışa sunuldu.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor