Başkan Öztürk, 3 konuda anket ile halka danıştı

GÜNDEM 7.05.2014 17:08:20 0
Başkan Öztürk, 3 konuda anket ile halka danıştı

Halk Parkomat Hizmetini İstiyor

Özellikle Atatürk Caddesi ve çevre caddelerde yoğu araç trafiği konusunda anket yaptıran Başkan Öztürk, “Belediye seçimleri sırasında söz verdiğimiz gibi göreve geldiğimiz günden itibaren yapmayı düşündüğümüz tüm icraatlarda halkımıza danıştık. Örneğin; caddelerdeki park sorununa çözüm bulmak için halkımızın önerilerini anket yaparak aldık. İlçemizde yaşayan 502 kişiye yaptığımız anket sonucunda aşağıdaki verilere ulaştık. Bilimsel olarak 30.000 kişilik halkımızı 502 kişilik örneklemin yeterli oranda temsil ettiği bilimsel kaynaklarca teyit edilmiştir.” dedi.

“Halk Belediyenin yapmasını istiyor”

“Yandaki tablolardan da anlaşılacağı gibi halkımızın %63,34’ü parkomat hizmeti verilmesini talep verilmesini talep etmektedir. Halkımızın daha önceki dönemde verilen parkomat hizmetinden %78,08 oranında memnun olmadığı görülmektedir. Parkomat hizmetinin ücretsiz süresinin ilk 15 dakika veya ilk 20 dakika olmasının halkımızın yüksek oranda arzusu olduğu sonucu ortaya çıkmıştır. Anket neticesinde parkomat hizmetinin Belediyemiz tarafından verilmesini isteyen %83,06’lık büyük bir kitlenin talebini dikkate aldık ve bu konuda çalışma yapılması için gerekli talimatları verdim. Ayrıca parkomat hizmetinin verileceği yer konusunda halkımızın Atatürk Caddesi ve Merinos-Tuğsuzlar Camii Civarında olsun talebini önemsiyoruz.”

“Esnafımızı Mağdur Etmeyeceğiz”

“Kaldırım işgali ile ilgili konuya da değinen Başkan Öztürk; “Atatürk Caddesinde kaldırım işgali ile ilgili halkımızın değerli görüşlerine müracaat ettik. 488 kişi üzerinde yapmış olduğumuz ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Halkımızın %73,97’si Atatürk Caddesinde kaldırım işgalinden rahatsız olmakla birlikte, esnafların dükkân girişinden dışarıya doğru en fazla üç kaldırım taşı kadar işgal yapmasını tolere edebileceğini ifade eden vatandaşlarımızın oranı %56,96 gibi yüksek bir rakam olmuştur. Hem bu çoğunluğun sesine kulak verme hem de esnaflarımızı mağdur etmeme adına esnafların dükkan girişinden dışarıya doğru en fazla üç kaldırım taşı kadar işgal yapmasına sıcak bakmaktayız” dedi.

“Pazar Yerinde Düzenlemeler Yapacağız”

Pazar yeriyle ilgili halktan şikâyetler aldıklarını belirten Başkan Öztürk; “Şikâyetler neticesinde durumun bir fotoğrafını çekmek için anket yaptık. Halkımızın %67,82’lik oranı pazar yerinde köylü harici sergi alanları açılmasından rahatsız olduğunu belirtmiştir. Dükkân sahiplerinin Pazar yerinde boş alanları işgal etmesinden halkımızın %77,45’i memnun olmadığını dile getirmiştir. Halkımız pazar yerinde dükkân sahiplerinin boş alan işgali nasıl olmalıdır sorusuna %72,54’lük bir oranla işgalin arık kısmına kadar olmasına sıcak bakmıştır.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor