Başkan Serter’den açıklama

GÜNDEM 6.08.2013 10:06:50 0
Başkan Serter’den açıklama

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter’in yaptığı açıklama şöyle : “19.07.2013 tarih ve 1849 sayılı Besni Ekspres Gazetesi’nde Sayın Celal ÖZTAŞ’ın Belediyemizi ilgilendiren iki konuda yazısı yayınlanmış olup, Sayın Celal ÖZTAŞ yazısında su kesintisi hakkında halkımızın açıklama beklediğini belirtmiş, bu konularda gerek halkımızın ve gerekse kendisinin bilgi edinmesi bakımından açıklama yapmamıza zaruret hasıl olmuştur. 

1 - Celal Öztaş yazısın ilk bölümünde “bu seneki yaz döneminde, değerli insan Nuri UÇAR hoca yönetiminde açılmış olan futbol yaz okuluna, minik ve gençlerimizin ilgi göstermesi, ailelerinin bu faydalı çalışmaları olumlu bakması ile mümkün olmuştur. Hocamız, katılımın ve ilginin olduğunu, Bununda bizi çok sevindirdiğini söyledi. İnşallah, bu çalışmaların devamlılığı sürecektir diye ümit ediyoruz, Çünkü kısa süreli olması verilmiş olan emekleri boşa çıkaracaktır. Nuri UÇAR hocaya da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” demiştir.

Celal Öztaş yıllardan beri ilçemizin sorunları ve yapılması gereken işler ile ilgili olarak Besni Ekspres Gazetesindeki köşesinde yazılar yazmaktadır. Ancak bu konularda ilgililerden hiçbir bilgi alma alışkanlığı olmadığından zaman zaman da aslı astarı olmayan yanlış bilgiler vermektedir.

Ben göreve geldiğimden itibaren bu güne kadar, Besni Belediyesi olarak her yıl minik ve gençlerimize yönelik yaz okulu uygulaması yapılmaktadır. Çeşitli branşlarda hocalarımızın vasıtasıyla sportif kurslar vermekteyiz. Bu yılda yine Belediyemiz tarafından yaz okulu açılmış, Kurslara iştirak eden 180 öğrencimiz için belediyemiz tarafından 5800,00 TL karşılığında spor malzemeleri alınmıştır. Değerli hocamız  Sayın Nuri UÇAR’da ücreti karşılığında bu kursta öğrencilerimize eğitim vermektedir. Celal Öztaş biraz araştırma yapmış olsaydı bunu öğrenirdi. Besni Belediyesinin yapmış olduğu bir hizmeti göz ardı edip halkımıza yanlış bilgi vermezdi.

2 - Sayın Celal ÖZTAŞ yazısının son paragrafında “son günlerdeki su kesintileri acaba arızadan dolayı mıdır? Yoksa yaz boyunca su kesintisi mi uygulanacaktır? Vatandaş tedbir  açısından bu konuda bir açıklama beklemektedir” demektedir.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Malatya karayolu üzerinde bulunan tünel girişinde yol yapım çalışmalarından dolayı su arızası meydana gelmiş, bu nedenle ilçemizin bazı mahallelerinde kısmen iki günlük su sıkıntısı olmuştur. Yaz mevsiminde ilçemizde su sarfiyatının çok fazla olması nedeniyle, zaman zaman meydana gelen su arızalarından ve elektrik kesintilerinden dolayı su sıkıntısı meydana gelmektedir. Bizden önceki dönemlerde değirmen çayı su gözü mevkiinden ilçemize saniyede 60 litre su pompalanırken, bu dönemde yaptığımız çalışmalar sonucu, önce saniyede 60 litre olan su kapasitesi 100 litreye çıkarılmış, geçen yıl sonunda da 100 litre su ihtiyaca cevap vermediğinden eski su pompalarının yerine kapasitesi yüksek yeni su pompaları alınarak monte edilmesiyle birlikte şu anda sadece su gözünden ilçemize saniyede 160 litre su verilmektedir. Yani su gözünden ilçemize gelen içme suyu bizim dönemde saniyede 60 litreden 160 litreye çıkarılmıştır. Herhangi bir su arızası veya uzun süreli elektrik kesintileri olmadığı takdirde ilçemizde su kesintisi olması söz konusu değildir.

Göreve başladığım günden bu güne kadar halkımızın refahı ve ilçemizin daha yaşanılabilir bir duruma gelmesi için bütün ekiplerimizle birlikte çalışmaktayız. Her zaman eleştiriye açığız. Ancak sınırlı imkânlarımızla yapmış olduğumuz hizmetlerinde göz ardı edilmemesi gerekir. İlçemizde yapılacak mimarlık fakültesi için gece gündüz çalışarak çoğu vilayetlerin dahi yapamadığı 782 dönüm arsa düzenlemesi yaparak tapusunu Sayın ERDEMOĞLU ailesine vermemiz örnektir. İlçemizin gelişmesi ve ekonomik hayatın canlanması için çok önemli olan mimarlık fakültesi arsası için eski bir eğitimci olarak Sayın Celal ÖZTAŞ köşesinde Besni Belediyesine bir teşekkür yazısı dahi yazmamıştır. “Eleştirmek çok kolay, ancak yapılan bir hizmeti takdir etmek ve teşekkür etmekte bir erdemliliktir”. Belediye çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir.

 Halkımıza saygılar sunuyorum.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor