Başkan Uslu, 2016 yılını değerlendirdi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, 2016 yılını değerlendirerek iş dünyasının 2017 yılından beklentilerini açıkladı.

GÜNDEM 4.01.2017 15:43:12 0
Başkan Uslu, 2016  yılını değerlendirdi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, 2016 yılını değerlendirerek iş dünyasının 2017 yılından beklentilerini açıkladı.

2016 yılının sıkıntılı bir yıl olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Mustafa Uslu,  Özellikle bölgede Irak ve Suriye olaylarının yanında Türkiye´de Beşiktaş, Gaziantep ve Kayseri´deki terör saldırılarının olmasının ülkemizi ciddi manada sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Başkan Uslu, ?2016 yılının Türk milleti için sıkıntılı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bunun yanında siyasi sıkıntılar olduğu kadar ekonomik sıkıntılarda oldu. Ama bütün bunlar içerisinde 2016 yılının sonuna geldik. Türk milleti olarak arzuladığımız inşallah bütün sıkıntılar 2016 yılı içerisinde kalır 2017 yılı huzurlu, güvenli, herkesin rahat bir yaşam sağlayacağı bir yıl olur. Tabi bununla beraber inşallah Türkiye ve Rusya´nın garantörlüğünde yıllardır Suriye´de yaşanan insanlık dramının sonu olarak ateşkesle ilgili güzel müjdeler aldık. İnşallah bu 2017 yılının güzel geçeceği müjdesi olur diye düşünüyoruz. Çünkü gerçekten etrafımızdaki ülkelerle savaş içerisinde sınır ötesinde askerlerimizin olduğu bir harekâtla karşı karşıyayız. Dolayısıyla bütün bunlar siyasi olduğu gibi ekonomiyi de olumsuz yönde etkilemektedir. Ama bütün temennimiz 2017´nin bu ülkede huzur dolu, herkesin bol kazanç sağladığı bir yıl içerisinde başlayıp öyle bitirilmesi ve ekonomimizin daha da iyiye gittiği bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Türkiye olarak bizimle uğraşan birçok ülke var. Özellikle bir yıldır Türkiye´yi adeta hem ekonomik hem de siyasi olarak kıskaca aldılar. Yine 2016´nın içerisinde konuşulan ve hava su kadar ihtiyacımız olan yeni anayasa ile ilgili en azından 18 maddelik bir anayasa değişikliği de olsa komisyondan geçmiş olması bir anlamda sevindirici bir olaydır. Bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman 2017 yılının ülkemiz açısından iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz? dedi. 

İş dünyası olarak hükümetten reform niteliğinde düzenlemeler beklediklerini kaydeden Başkan Uslu, şunları söyledi: ?Tabi bunun yanında iş dünyasının temsilcisi olarak 2017 yılı içerisinde hükümet tarafından reform şeklinde düzenlemelerin olduğunu da biliyoruz. Bu düzenlemeler üreticilerimiz açısından fevkalade iyileştirmeler olacaktır. Hem İŞKUR üzerinden hem Kredi Garanti Fonu desteklerinden tabi bütün bunlar özellikle birkaç yıldan beri önemli sıkıntılar içerisinde olan üreticilerimizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Komşu ülkelerimizde ateşkesle birlikte sonuca gidileceğini tahmin ediyoruz. Hep birlikte bu ülkede güzel günler yaşayacağız temennisiyle bütün insanlığın, Adıyamanlı hemşerilerimizin yeni yılını tebrik ediyoruz. 2017 yılı ülkemize, insanlığımıza ve bütün dünyamıza hayırlara sevile olmasını temenni ediyoruz?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor