Başkan Dişkaya’dan ikinci OSB açıklaması

Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, 6. Bölge teşvikinden yararlanan Adıyaman’da OSB’nin yetersiz olduğunu ifade ederek ikinci bir OSB’nin kurulması gerektiğini dile getirdi.

GÜNDEM 25.10.2021 09:45:00 0
Başkan Dişkaya’dan ikinci OSB açıklaması

Başkan Dişkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Karadağ da yaklaşık 6000 dönümlük alan işlemleri yapıldı buranın OSB olmasını engelleyen mi var? Karadağda 6000 dönüm alan için işlemler tamamlandı söz konusu yerde kökü başı 210 dönüm bir yer talep edildi burası petrol alanı kim neden buraya takmış bunu öğrenmek isteriz. Birileri sayın Aydın’ın OSB olsun dediği işlemlerini yaptığı 6.000 dönümlün alanı konut alanımı yapmak için mi engelliyor? Yine mi rant? Engelleyen kim? Millet iş arıyor aş arıyor istihdam lazım yer lazım beyler yeter artık.

Adıyaman 6. Bölgeye alındı, insanlar yatırım için ile akın etmeye başladı 1 metre OSB de yer yok. Onlarca insan bizi aradı yer ister yer yok. Her taraf 6.bölge demekle yatırımcı gelmiyor. OSB’nin imkanlarından yararlanmak istiyor. En son İstanbul’dan arayan bir iş adamı 2 tane marka yatırımcı Adıyaman’a getirdim tüm uğraşlara rağmen yer bulamadık ve yatırımcılar Diyarbakır’a gitti. Biri 25.000 diğeri 50.000 m2 OSB de yer aldı ve 40.000 m2 kare kapalı alan inşaatına başladılar.

Aynı şekilde İstanbul’dan bir yatırımcı beni aradı 3.000 m2 kapalı alan kiralık yer istiyor yada arsa varsa alıp yapayım diyor. Sayın Çelenk’i aradım ne arsa var ne kiralık yer var. Bunun gibi onlarca yatırımcı yer bulamadığından başka illere gidip yatırım yapıyor.

Adıyaman’a acilen 2. OSB kurulmalı diye feryat ediyoruz. Turuş’un oraya yapılacak OSB ye hiçbir yatırımcı gitmez personeli götür getir korkunç maliyet demektir. Oraya büyük sanayi yatırımları olabilir.

Karadağ ile ilgili yaklaşık 6.000 dönüm arazi var,  çalışması yapıldı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile orman sınırlarının dışına çıkarıldı ve gerekli takas işlemi Milli Emlak’a bildireli yıl oldu. Neden sonuca gidilmez. Engel olan kim? Engelleyen kim? İlla Turuş’un orası diye direten mi var? Memlekete gelecek yatırımları engelleyen kim?

Sayın Ahmet Aydın’ın bu konudaki emek ve çalışmalarını o yıllardan biliyoruz. Artık sonuç istiyor bu millet” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor