BAŞKAN İŞİTMEN GÖREV SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Besni Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen 4 yıllık görev süresini değerlendirerek Cumartesi günü yapılacak olan Esnaf Odası kongresine tüm Besnilileri davet etti.

GÜNDEM 13.01.2022 14:11:00 0
BAŞKAN İŞİTMEN GÖREV  SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kongre ve görev süresi boyunca gerçekleştirdikleri projeler ile ilgili açıklamalarda bulunan İşitmen, görev süresi boyunca birçok hizmeti esnafla buluşturduklarını söyledi. Başkan İşitmen açıklamasında; “Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu olarak dört yıldan beri esnaflarımıza hizmet vermekteyiz. Oda olarak dolu dolu  bir dört yılı geride bıraktık.
Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MESEM ) işbirliği içeresinde Mesleki Eğitim Merkezi kayıtlarını gerçekleştirdik. Bazı ortak projelere imza attık.
Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ve odamız esnafı olup çocuğu üniversitelerde lisans eğitimi almaya hak kazanan 22 öğrencimize burs desteği veriyoruz.
Çeşitli sebeplerden dolayı ekonomik sıkıntıya düşmüş esnafımıza karınca kararınca yardımlarda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Özellikle pandemi döneminde yaşanan sıkıntıları bir nebze azaltmak için esnaflarımıza gereken desteği verme çabası içerisinde olduk.
İlçemizin ve esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ve diğer kuruluşlarla çalışmalar yürüttük. Oda üyelerimizin resmi kurum ve kuruluşlardaki işlemlerinde tıkandıkları ve ihtiyaç duydukları anda kendilerine destek olduk.
İlk icraat olarak Esnaf ve Sanatkârımızdan aldığımız maddi manevi güç ile Esnaf Odamızın yanında bulunan binayı satın alarak, 40 m2 olan alanımızı 120 m2’ye çıkardık. 
Her alanda kalkınmanın eğitimden geçtiği bilinciyle elimizden geldiğince eğitime destek olmaya çalıştık.  Okullarımıza yaptığımız çeşitli yardımların yanı sıra, Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine araç Arıza Tespit Cihazı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanına Gaz Analiz ve Arıza Tespit Cihazı olmak üzere iki adet cihaz hibe ettik.
Yaşanan ekonomik durgunlukla beraber zor durumda olan esnafımızın Bağ-Kur ve SSK primlerinin düşürülmesi için girişimlerde bulunduk. Bu konudaki ısrarlı girişimlerimiz devam ediyor.
Yerel esnafımıza sahip çıkmak amacıyla ulusal marketlerin sayılarının kısıtlanması noktasında çalışmalar yürüttük. Market sayılarının nüfus oranına göre belirlenmesi için talepte bulunduk.
Tüm bu çalışmaları yürütürken odamızın ekonomik durumunu da güçlendirdik. Oda olarak borcumuz bulunmamakta. Ben dahil olmak üzere yönetim ve denetim kurulundaki arkadaşlarımız maaş almıyoruz. Bu maaşlar daha önce belirttiğim öğrenci bursları ve maddi durumu iyi olmayan esnafımıza destek olmak için kullanılıyor.
Göreve geldiğimiz günden beri yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve 1 personelimizle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalarımızda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca odamız kurulduğu günden itibaren, hayırlı görevlere vesile olan başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ebediyete intikal edenlere de yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ve mutlu günler dilerim” dedi.
 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor