BAŞKANLARDAN VATANDAŞA SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI

.

SİYASET 24.05.2023 15:58:00 0
BAŞKANLARDAN VATANDAŞA SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla birlikte 28 Mayıs’taki yeni seçim için çalışmalarını aralıksız sürdüren Millet İttifakı bileşenleri CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar ve İYİ Parti İlçe Başkanı İmdat Yıldırım gazetemize açıklamalarda bulundu. 28 Mayıs’ta vatandaşın ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak oy vereceklerine inandıklarını dile getiren ilçe başkanları bu seçimi Millet İttifakı olarak kazanacaklarını söylediler.

“14 MAYIS SEÇİMLERİ GÜZEL BİR ATMOSFERDE GEÇTİ”

İlk olarak 14 Mayıs seçimleri hakkında değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vakkas Acar, seçimlerde Besni halkının özgür iradesiyle tercihini yaptığını dile getirdi.

Acar; “14 Mayıs Genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimleri Besni ilçemizde güzel bir atmosferde geçti. Tabi her ne kadar orantısız bir seçim çalışması olduysa da vatandaşın seçime olan ilgisi, dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesini sağlaması Besni adına gerçekten mutluluk verici bir durumdu. Seçimlerde Besni halkı özgür iradesiyle tercihini yaptı. Yaptığı tercihlerde her ne kadar kırsal alanda beklediğimiz bir oy oranına ulaşmasak da Besni merkezde beklediğimize yakın bir oy oranıyla karşılaştık. Tabi bu kadar devletin gücü, resmi makamların yanlı davranışlarına rağmen yine de vatandaşın böyle bir sonuç çıkarması gerçekten Besni adına bizleri umutlandırdı” diye konuştu.

“VATANDAŞ TEKRAR 14 MAYIS ÖNCESİ GİBİ KENETLENDİ”

CHP İlçe Başkanı Acar şöyle devam etti; “Şimdi halkın tercihiyle bu seçimi birinci turda bitirmeyip ikinci tura taşımasını gördük. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine gidiyoruz. Seçim çalışmalarına şuanda ittifak bileşenlerimizle uyum içerisinde devam ediyoruz. Birinci seçimde ulaşamadığımız, elini sıkamadığımız, gidemediğimiz yerlere gidip vatandaşlarımızı ziyaret ederek oylarına talip olduğumuzu söylüyoruz. Vatandaşta birinci turla alakalı aslında millet ittifakının yüzde 52 ile 54 arasında bu seçimin biteceği algısı yerleştiği için seçim sonucu vatandaşta bir moral bozukluğuna sebebiyet vermiş. Ancak vatandaşlarımızın bu üç dört günlük süre içerisinde tekrar 14 Mayıs öncesi gibi kenetlendiğini, bu seçime yeniden hazırlandığını, şevkinin kırılmadığını görüyoruz. Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na verecekleri destekle bu seçimi kazanacağımızı ümit ediyoruz” 

“SEÇİLEBİLMEK ADINA TOPLUMUN BİN YILLIK KARDEŞLİĞİNE HALEL GETİRMEKTEN VAZGEÇSİNLER”

İktidarın bu seçimi rakibini karalama kampanyalarıyla geçirdiğini ifade eden Vakkas Acar; “Burada sadece bizleri ve toplumu üzen noktalardan bir tanesine değinmek istiyorum. Geçmiş dönemlerle bu dönem arasında seçim çalışmaları çok farklı ilerliyor. Herkesin de bildiği gibi geçmişte siyasetçiler çıkar geleceğe dair planlarını, projelerini açıklardı ve bu söylemler üzerinde bir kampanya yürütülürdü. Maalesef bu seçimde mevcut iktidar AK Parti, ne yapacağından daha çok karşıyı karalamak, karşıyı toplum nazarında küçük düşürmek, karşıyı montajlarla hiç alakası olmayan çevrelerle yan yana getirmeye çalışıp kısacası kendinden olmayan herkesi terörist ilan etmesi hem bizler hem de toplum nazarında can sıkıcı bir durum. Bu, toplumda gelecek günlerde çok farklı ayrışmalara sebebiyet verebilir. Çünkü AK Parti’de daha iki üç gün önce mazbatasını almış bir milletvekilinin çıkıp bir televizyon kanalında Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren herkesi vatan haini ilan etmesi ve bu söylemin en üst kademelerden başlayıp aşağılara kadar inmesi hatta ilkokul öğrencilerinin bile birbirine ‘sen hangi partiye oy verdin’ CHP’ye verdim deyince ‘sende mi vatan hainisin’ demelerine şahit olduk. O yüzden buradan iktidara ve temsilcilerine bir çağrıda bulunuyorum, gerek Besni’miz özelinde gerekse de Türkiye genelinde seçilebilmek adına bu toplumu bin yıllık kardeşliğine halel getirmekten vazgeçsinler. Seçimler gelir geçer ama bu kardeşlik devam eder. Kurtuluş Savaşında yan yana omuz omuza çarpışmış bu milleti bir oy uğruna bu şekilde bölmek, ayrıştırmak bu millete verilebilecek en büyük zarardır” dedi. 

“BESNİ HALKI DEPREMDE KENDİLERİNİ YALNIZ BIRAKANLARI UNUTMAYACAKTIR”

Vakkas Acar açıklamalarını şöyle tamamladı; “Vatandaşımız 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken sandık başında 21 yılın sonunda Türkiye’de ekonominin geldiği durumu tekrar gözden geçirmelerini, artık burada kendine gelecek bulamayıp çareyi yurt dışına kaçmakta bulan gençlerimizi gözde geçirmelerini, çocukları için her türlü fedakarlığa katlanmış ailelerin çocuklarının mülakat gibi bir sistemle haklarının nasıl gasp edildiğini, hukukta yapılan haksızlıkları göz önünde bulundurarak karar vermelerini istiyoruz. Bir diğer husus olarak halkımız bu seçimde 6 Şubat depreminde yaşananları da oylayacaktır. Halkımız o depremde 14 gün boyunca iktidarın ne ilçe başkanı ne de belediye başkanının halkın yanına gelmemesi, yanlarında olmaması, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sormaması, kendilerini gençlik merkezine kapatıp halkla bağlantısını kesmesini de oylayacaktır. Çünkü 6 Şubat’ta bugün için meydanlarda esnaf gezerek oy isteyenlerin hiçbir tanesini ne bir enkazın başında gördük, ne bir vatandaşın elini tutarken gördük. Hepsi o gün için suspus olmuş ortadan kaybolmuştu. Besni halkının o günü unutmayacağını, o gün kendilerini yalnız bırakanlara 28 Mayıs’ta sandıkta gösterecekleri kırmızı kartla hesabını soracaklarını düşünüyoruz.  Bu şekilde karar vermeleri durumunda millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açık ara farkla bu seçimi kazanacağına inanıyoruz. Bu seçim bizlerin, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini oylayacağımız bir seçimden daha çok bir referandumdur. O yüzden herkes o bir gününü ayırarak geleceğimizi düşünüp sandığa gitmesini rica ediyoruz. İnşallah hep birlikte sevgi kazanacak, barış kazanacak”  

YILDIRIM: 29 MAYIS SABAHI ÜLKEMİZ İÇİN YENİ BİR GÜNEŞ DOĞACAK

Vatandaşların 28 Mayıs seçimlerinde ülkenin geldiği noktayı göz önüne alarak kararını vereceğini söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı İmdat Yıldırım ise; “Hem Besni özelinde hem de Türkiye genelinde 14 Mayıs’ta bir seçim yaşadık. Vatandaşımız o gün verdiği kararla mevcut iktidarı bir kez daha seçmeyip seçimi ikinci tura bıraktı. Bizler vatandaşlarımızın verdikleri karar saygılıyız.  Çünkü vatandaşımız iktidarın eksiklerini o seçimde yüzlerine vurarak ikinci tura bıraktı. Millet ittifakı bileşenleri olarak bizler 14 Mayıs seçimlerinin hemen akabinde seçim hiç yaşanmamış gibi yeniden çalışmalarımıza başladık.  Bu süreçte hemşerilerimizi yeniden ziyaret ederek Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkemiz için çizdiği yol haritasını anlatmaya devam ediyoruz. İnanıyoruz ki halkımız, ekonominden, tarımdan, hayat pahalılığından ve son olarak da yaşadığımız 6 Şubat depreminden sonra ülkenin geldiği noktayı gözden geçirecek ve kararını ona göre verecektir. Bütün bunları göz önüne alıp oylarını verdikleri takdirde Millet İttifakının seçimi kazanmasıyla 29 Mayıs sabahı ülkemiz için yeni bir güneş doğacaktır. Vatandaşlarımızın ülkenin içinde bulunduğu durumu, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini düşünerek sandığa gitmelerini rica ediyoruz” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor