Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bayraktar; ?Ülkenin her alanda üretime ihtiyacı var?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ağustos ayında üretici ve market fiyatları arasındaki farkın yüzde 342,08 ile en fazla patlıcanda görüldüğünü, üreticide 61 kuruş olan patlıcanın, markette 2 lira 70 kuruşa satıldığını b

GÜNDEM 3.09.2019 12:16:39 0
Bayraktar; ?Ülkenin her alanda üretime ihtiyacı var?

?Üretimi artırmaktan

 Başka çaremiz yoktur?

Düzenlenen bir toplantıda konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar; ?Üretimi artırmaktan başka çaremiz yoktur.  O zaman ne yapacağız? Ben buradan Et Süt Konseyi´ne de sesleniyorum. Parite 1´ler seviyesinde. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Süt hayvanlarının bir kısmı kesime gidiyor. Acil olarak süt fiyatlarına zam yapılması gerekiyor. Sanayicimiz bunu yapmıyorsa o zaman Et ve Süt Kurumu devreye girmelidir. Üreticimize yardımcı olmalıdır. Piyasayı rahatlatmalıdır. Üretici fiyatlarının yukarıya çekilmesini muhakkak suretle sağlamalıyız. Aksi takdirde ben önümüzdeki aylarda süt sektörünü çok sıkıntılı görüyorum. Bu tedbirlerin alınması için de sürekli sesleniyorum. Seslenmeye de devam edeceğim? diye konuştu.

?Bu ülkenin her alanda

Üretime ihtiyacı var?

Bayraktar şöyle devam etti; ?Biz üretimden vazgeçersek bu fiyatlar aranır. Şimdi tereyağı 50 liraysa, o zaman tereyağı 70 liraya bulunamaz. Üretimi artırmak durumundayız. Bizim bütün gayemiz bu. Üretimi artırdığımızda zaten fiyatların da bir miktar aşağıya indiğini göreceksiniz. Her alanda böyledir. Bu ülkenin her alanda üretime ihtiyacı var. Sadece tarım alanında değil. Üretim, üretim, üretim. Bu ülkeyi sorunlardan problemlerden arındıracak ve çıkışa götürecek olan anahtar kelimedir üretim. Bunu sağlamak lazım. Tarım sektöründe ve diğer sektörlerde üretimin önündeki bütün engelleri kaldırmamız gerekiyor? şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin ?ham madde girdisi artmamasına rağmen süt üreticisi büyük firmalar üreticiyi kazıklıyorlar mı?? şeklindeki sorusu üzerine Bayraktar, ?kazıklıyor dersek çok ağır bir ifade olur. Ama burada bir haksızlık var diyorum ben. Haksızlık şu: biz kazanamazsak, sanayicinin de kazanmaması lazım. Sanayici kazanıyor, biz kazanamıyorsak burada haksız kazanç vardır. Burada üreticinin emeğine yazık ediliyor. Üreticinin emeği değerlendirilmiyor. Herkes kazansın, sanayicide kazansın. Bize lazım zaten. Sanayici olmazsa ürünümüzü nerede değerlendireceğiz. Ama iki taraf da kazanmalı. Söylemeye çalıştığımız bu. Orada bir haksız kazanç var bana göre.? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER