BAYRAM YILMAZKAYA BESNİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Bayram Yılmazkaya, Besni’ye gelerek vatandaşlarla bir araya geldi.

SİYASET 24.05.2023 16:48:00 0
BAYRAM YILMAZKAYA BESNİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Besni’de esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek Millet İttifakı için destek isteyen 27. Dönem Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Bayram Yılmazkaya daha sonra gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. 

14 Mayıs seçimlerinin berabere biten bir maç olduğu vurgusunu yapan Yılmazkaya, ikinci turun belirleyicisinin sandığa gitmeyen 8,5 milyon seçmen olacağını söyledi. 

Yılmazkaya açıklamasında şunları kaydetti; “14 Mayıs seçimleri ile ilgili olarak ilk yarısı 0-0 biten bir seçim oldu. İlk yarının kazananı yok, her şeye rağmen, bütün devlet imkânlarını kullanan bir iktidara rağmen evet, belki dört-beş puan gerisinde olmamız birlikte onların da kazanamadığı bizim de kazanamadığımız bir skorla bitti. Bu ikinci yarıya yine 0-0 başlıyoruz. Görünen görüntü itibariyle bizden öndeymiş gibi görünseler de bu ikinci yarı hangi grup halkımıza daha rahat ulaşırsa sonucu da hızlı şekilde kavuşur diye düşünüyorum. Ben bu ikinci turun belirleyicilerinden birisinin sandığa gitmeyen seçmen olduğunu düşünüyorum. Normalde demokrasi gereği mücbir sebeplerden dolayı sandığa gitmemede yüzde beş gibi bir oran var zaten ama bu seçimde yüzde on iki gibi bir oran vardı. O sandığa gitmeyen 8,5 milyon seçmenin vatanı için, ülkesinin geleceği için gelip oy kullanacaklarına inanıyorum. İkincisi de özellikle Milliyetçi oylar bir şekilde ilk tur da bizi halkın gözünde yanıltarak bize karşı bir duruş sergilediler. Ki Cumhurbaşkanı bir gün önce bir televizyon programında ‘farz edin ki montaj ne var ki’ diyerek o görüntülerin sahte olduğunu kendi ağzıyla söyledi ve ben şu safhada milliyetçi arkadaşlarımın bu seçime irade koyacağını düşünüyorum. O vatansever milliyetçi arkadaşlarım da bizim gibi 400 liraya et alamıyor, bizim gibi elektrik parasını ödeyemiyor, bizim gibi tarlasını ekemiyor, bizim gibi yem parası olmadığı için hamile hayvanını kesiyor, bizim gibi çocuğunun çantasına bir besin ürünü koyamadan okula gönderiyor. Bence bu arkadaşlarımız zaten ilk turda kendi liderlerinin talimatları doğrultusunda oylarını kullandılar. Ama şuanda onlar hür iradeleriyle sandığa gidecekler ve göreceksiniz hepimizden daha fazla vatansever ruhuyla, hepimizden daha fazla sıkıntılar çeken insanlar olarak oy verecekler ve ben onların bu sefer ki oyunun Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na olacağına inanıyorum. Tüm bu etkenlerle Kemal bey ipi göğüsleyen taraf olacaktır. 

Aksi takdirde bu iktidarın bu memlekete verebileceği bir şey kalmadı. Bakın üç ay sonra doların ne seviyede olacağını hiçbir ekonomist tahmin edemiyor. Ben dünyanın en büyük ekonomistiyim diyen Tayyip Erdoğan’ın maalesef ki ekonomiyi alıp getirdiği yere bakın. Merkez Bankası yüzde sekiz buçuk, dokuzla faiz veriyor ama özel sektörde mevduat faizleri yüzde otuzları buldu. Bir iş adamının yüzde otuzla faize para alamadığını bir kenara bırakın şuanda bankalar para veremiyor. Çünkü bankalar da önünü göremiyor. Yani şuanda büyük bir öngörüsüzlük var bunun da en büyük sebebi Tayyip Erdoğan’dır. 

Ben vatandaşlarımızın özgürlük, hukuksuzluk minvalinde hem de ekonomik olarak yaşamış oldukları aşırı dar boğazdan dolayı, bir önceki seçimde de kandırılmışlığın ispatından dolayı ki bize utanmadan sıkılmadan ‘PKK ile işbirliği içindeler’ dediler. Eğer PKK ile işbirliği içerisinde bir sanık arıyorlarsa o sanık koltuğunda oturması gereken kişi Tayyip Erdoğan’dır. Oslo görüşmelerini, Habur Sınır kapısındaki mahkemeleri, o Kobani’ye giden PKK terör örgütü mensuplarının yemeklerinin yedirilerek oraya gönderilmeleri,  Osman Öcalan’ın televizyona çıkarılması ve İmralı’da gizli görüşmeler yapan ben miyim. Eğer bir yandaşlık arıyorlarsa kusura bakmasınlar en büyük yandaşlığı onlar yapıyorlar. Ama maalesef ellerindeki devlet imkanları, basın imkanları, medya imkanları sayesinde meydanlarda insanlarımıza Cumhuriyet Halk Partisini PKK ile birmiş gibi gösteriyorlar. Hepsi de montaj kendi ağızlarıyla da itiraf ettiler. Ben ikinci turun aklıselimin öne çıkıp bu memlekette irade koyup özellikle sandığa gitmeyen seçmenler ve vatansever milliyetçi arkadaşlarımızın aracılığıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde biteceğine inanıyorum. Bu Besni içinde, Adıyaman içinde, Gaziantep içinde Türkiye içinde geçerli” 


Anahtar Kelimeler: BAYRAM YILMAZKAYA BESNİ’ ZİYARET

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor