BDP BESNİ ADAYLARININ TANITIMI YAPILDI

GÜNDEM 12.02.2014 08:29:07 0
BDP BESNİ ADAYLARININ TANITIMI YAPILDI

 

BDP Besni ilçe Başkanlığı binası önünde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına HDP Adıyaman Eş Başkanı Fahriye Akbaba, Besni BDP Eş Başkanı Nimet Öztrak, BDP Besni Belediye Başkan Adayı Şevket Korkmaz, Gölbaşı BDP Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tekküpeli, Çakırhüyük BDP Belediye Başkan adayı Haci Doğan, partililer ve halk katıldı.

Aday tanıtım toplantısında konuşma yapan HDP Adıyaman Eş Başkanı Fahriye Akbaba, “Sizleri kadın rengini sıcaklığıyla, Sakine’nin, Fidan’ın ve Leyla’nın devrimci duruşuyla selamlıyorum. Demokratik özerklik temelinde, eşit ve özgür bir yaşam yaratan Rojava devriminin öncüsü kadınları, Cizre, Kobani ve Afrinde ilan edilen demokratik halk yönetimini selamlıyorum. 

Bizler Rojava devriminin verdiği güç ve inançla seçim kampanyası yürütüyoruz. Rojava halkı en zor koşullarda zafer kazandı. Bizlerde 30 Mart’ta zaferi kazanarak Demokratik belediyeciliğimizi kuracağız. Biz kadınlar eş başkanlık sistemimizle ilk kez yönetimlerde eşit temelde söz ve karar sahibi olacağız. Kadına yönelik her türlü ayrımcı uygulamalara şiddet, taciz ve tecavüze hayır demek için, kapı kapı dolaşarak kendimiz ve kentimiz için oy isteyeceklerini belirtti.

BDP Besni Belediye Başkan Adayı Şevket Korkmaz ise yaptığı konuşmasında, Yepyeni bir yönetim anlayışıyla sizlerin huzurunda olacağız. Bu kenti birlikte yöneteceğiz, birlikte karar alacağız, birlikte yöneteceğiz, birlikte şehrimizi yaşanır bir hale getireceğiz. Bu güzelim kentimizi bu doksan yıldır statikocu, rüşvetçi hırsızlar yolsuzluk yapanlar bu hale getirdiler. Biz bunların hepsini elimizin tersiyle yiteceğiz. 

Başbakan dün açılış konuşmasında paralel devletten bahsediyordu.Biz yıllardır söylüyoruz bu ülkede paralel devlet var.Kontur gerilla,derin devlet varda var.Bunların isimleri her sene değişiyor.Senin  on yıldır karşı çıktığın paralel devlet dediğin cemaat örgütleriyle omuz omuza kol kola geziyordu. Bugün aranızda ne değişti. Rantımı yoksa iktidarımı paylaşamadınız. Yoksa ayakkabı kutularındaki paralarımı paylaşamadınız? Bugün derin devlete sitem ediyorsunuz. Muhalefet partileri düne kadar cemaatlere söylemedikleri söz bırakmıyorlardı, bugün onlarla Amerikalara gidip, onlarla yan yana durup bize de sayın hocam bir iktidar verin diye yalvarıyorlar. Rantçılara ve rüşvetçilere artık paydos, biz bu kenti ve ülkeyi birlikte yöneteceğiz. Bu ülkenin gelecek umudu BDP ve onun birleşeni HDP olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından barış güvercini uçuruldu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor