BDP BESNİ SEÇİM BÜROSU AÇILDI

GÜNDEM 15.03.2014 11:37:05 0
BDP BESNİ SEÇİM BÜROSU AÇILDI

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk Secim bürosu önünde partililere seslendi. Tuğluk, “Aleviler olarak neler yaşadık, farklı inanca, kimliğe sahip olmanın bedelini ödedik hep beraber. Kürt olduğumuzdan dolayı aşağılandık, yok sayıldık. Katliamlara maruz kaldık. Aleviyseniz inancınızdan dolayı katliamlara maruz kaldınız. Yani bu sistem Tük Ulus Devlet sistemi, bütün kimlikleri, bütün inançların inkarı üzerine kuruldu. Bir zulüm politikası olarak hayata geçirildi. Değerli halkımız bizim isyanımız bunadır.

Kürtsek, kürt olarak yaşamak istiyoruz dedik. Aleviyse, alevi olarak yaşasın dedik. Türkmense, Türkmen olarak yaşasın dedik. Yani biz tüm kimliklerin, tüm dillerin, tüm inançların özgür olmasının mücadelesini verdik. Bugünde onun mücadelesini veriyoruz. 

İşte tarihi hep hatırlayarak gerçekten bu ülkenin bu ülkenin insanlarının iyi ve güzel yaşamı için hiç bir şey yapmayan Ankara’da oturup saltanatlarını kuranlar size ne verebilir ? AKP size ne verebilir ? CHP’si size ne verebilir? Yıllardır bunları denediniz. Ama bilin ki değerli halkımız bu ülkenin çok yapısal meseleleri var ve bunlar hala çözümlenmiş değil.

Kürt meselesi gibi bir mesele henüz çözümlenmiş değil. İşte biz, tek derdimiz halkımızın iyi ve güzel yaşamıdır. Biz demokrasi istiyoruz. 

Yolsuzluk, rüşvet almış başını gidiyor. Ayakkabı kutularını gördünüz. Milyon dolarlar bakan çocuklarının evlerinde çıkıyor, değerli halkımız. Bunlar sizin paranız.

İşte değerli halkımız, sizden beklentimiz bu hırsızlara, bu yolsuzluk yapanlara bu rüşvetçilere meydan vermemenizdir. Artık yeter demenizdir. Halkımızdan beklentimiz budur” dedi.

Partinin Besni Belediye Başkan adayı Şevket Korkmaz yaptığı konuşmasında, “Şimdi bakıyorsunuz bizim rakiplerimize, biri Ak Parti’den aday oluyor, başka bir partiye geçiyor. Ondan sonra diyor ki ben Besni halkının hesabını soracağım. Sen kimin hesabını kimden soracaksın? Seni gösterselerdi onu bugün savunacaktın. AKP kirli ve sende beraber kirlisin. Bu kirlenmiş zihniyetleri artık çöpe atalım, yepyeni bir sayfa açalım. Birlikte bu ilçemizi güzel şekilde yönetelim.” dedi.

Yapılan mitingin ardından BDP seçim bürosunun açılışı yapıldı. Seçim karargâhının açılışı yapıldıktan sonra heyet Adıyaman seçim karargâhının açılışı için Adıyaman’a geçti.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor