Belediye 2. Etap TOKi’de alt yapı çalışmalarını hızlandırdı

GÜNDEM 15.01.2013 10:16:35 0
Belediye 2. Etap TOKi’de alt  yapı çalışmalarını hızlandırdı

 

Her yağmurda okulu su basıyordu!
Besni Belediyesi, aşırı yağışlar nedeniyle su baskınlarına uğrayan Yenikent’teki Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim okulunun sorununu çözmek için kolları sıvadı.
Besni Belediyesine bağlı ekipler, Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim okulunun güneyinde ve bahçe içerisinde yaptığı kanal çalışmasıyla su baskıları yaşanmasının önüne geçmek için hafta başından beri çalışmaları sürdürüyor. Yerleşim olarak çukurda kalan okulun bahçe duvarı ile bina arasına kanal yapılarak bahçe içerisine dolan, hatta sınıflara kadar giren yağmur suyu dışarıya taşınması hedefleniyor.
Belediye ekipleri tarafından taşkınları önlemek için 2 adet açık kanal yapılıyor. Çalışmaların ise devam ettiği öğrenildi. 
Geçtiğimiz ay aşırı yağışlar nedeniyle okul bahçesine dolan yağmur suları giriş katındaki sınıflara kadar ulaşmış eğitim öğretimi aksatmıştı.
 
2. Etap TOKİ’de kilit taşı çalışması
Besni Belediyesi Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim okulundaki kanal çalışmasının yanı sıra okulun girişini de tesviye ederek kilit taşı döşedi.
Özellikle yağışlı havalarda yağmur suyuyla dolan ve vatandaşlara zor anlar yaşatan 2. Etap TOKİ’nin girişinde de Belediye ekipleri kilit taşı çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. TOKİ girişi ile birlikte, Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim okulunun önünden gecen yolu da kilit taşı döşeyen Belediye ekipleri, su toplanmalarını önlediği gibi öğrencilerinde çamur deryasında geçerek okula girmelerinin önüne geçmiş oldu.
Öte yandan Yenikent bölgesinin Kilit taşı çalışmaları havalar el verdiği sürece devam ediyor. Hasan Tütün Mahallesindeki cadde ve sokakların büyük bir bölümünü tamamlayan ekipler 2. Etap TOKİ’nin çevre düzenlemesine de el atarak aydınlatmalarını tamamlayıp siteyi karanlıktan kurtardı. 
Belediye Başkanı Fahri Serter’de bir hafta boyunca çalışmaları yakından takip ederek çalışmaların aralıksız sürmesini kontrol etti.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor