BELEDİYE BAŞKANINDAN TAŞARON İŞÇİLERE EV SAHİBİ OLMA İMKÂNI

GÜNDEM 12.08.2014 12:16:07 0
BELEDİYE BAŞKANINDAN TAŞARON İŞÇİLERE  EV SAHİBİ OLMA İMKÂNI

Yönetici olmak geleceğe kalıcı eserler bırakmaktır. Seçilen belediye başkanları da bu kategorinin içerisinde yer almaktadır.

Fakıbaba döneminde alınan bir karar ile Şanlıurfa belediyesi işçilerini ev sahibi yapıyor.

Şanlıurfa Belediyesi,  taşeron işçilere 70 bin T.L ye mal olan ancak 10 bin T.L si peşin 40 bin T.L ye teslim edilecek olan 1248 konut için harekete geçti. Bu çalışma doğrultusunda Yenice Bölgesi’ndeki belediye ait 6 milyon TL değerindeki 35,5 dönüm arsa Temizlik İşçilerinin kurduğu kooperatife encümen kararı ile 200 bin T.L ye verildi. Ayrıca sitenin altyapı, kanalizasyon, içme suyu, yol, kaldırım, çevre düzenlemesi gibi işleri de belediye tarafından yapılarak, maliyetin işçiler açısından düşmesi sağlandı.

AYLIK TAKSİTLER 400 LİRA

Temizlik işçilerinin, kalan 30 bin lirayı ödeyebilmesi için de bankalarla bir dizi görüşme yaptıklarının altını çizen Fakıbaba, en son Finansbank ile masaya oturduklarını aylık 0,8 civarında olan konut faizinin Şanlıurfa Belediye işçilerine 0,55 ila 0,6 civarında faizle 9 yıl vadeli olarak verilmesi üzerinde anlaşıldığını vurguladı. Fakıbaba, aylık taksitlerin ise yaklaşık 400 lira olarak belirlendiğini dile getirdi. Türkiye’de ilk kez taşeron işçiye konut yapan belediye olduklarını vurgulayan Başkan Fakı baba; “Konut maliyeti 70 bin ancak biz 40 bin liraya emekçilerimize vereceğiz. İşçilerimin ev sahibi olmasından dolayı ben çok mutluyum” dedi.

Kirada oturan temizlik işçilerinin hem kira ödeyip hem ev taksitini ödeme formülünü de açıklık getiren Fakı baba “Onun çaresini de bulduk. Taksitler evlerin tesliminden sonra başlayacak. Yani 2014 yılı Şubat ayında evler teslim alınıp, oturmaya başladıktan sonra kredi taksitleri de ödenmeye başlayacak.” Dedi

ADIYAMAN BELEDİYESİ VE İLÇE BELEDİYELERİ BU HİZMETİ YAPABİLİR Mİ?

Evet, sevgili dostlar Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman’ın ilçe Belediyelerinde de bu uygulama yapıla bilir, İlimizde ve ilçelerimizdeki şu anki mevcut Belediye Başkanları bu işi gündeme alarak evi olmayan çalışanlarını böyle bir sistem ile ev sahibi yapabilir diye düşünmekteyim.

Çalışan ve fakir fukaranın hakkını, hukukunu gözeten Belediyelere teşekkür dileklerimle tüm Besni Ekspres gazetesi okurlarına selam ve saygılarımla...


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor