Belediye’den Oruçoğluna Vefa…

GÜNDEM 18.07.2014 08:28:03 0
Belediye’den  Oruçoğluna Vefa…

Otuz yılı aşkın bir süre bürokrasi hayatının ardından emekli olarak memleketine gelerek belediye başkanı seçilen rahmetli Mustafa ORUÇOĞLU Belediye Başkanı seçildikten sonra bakın o günlerde Zaman gazetesine ne diyordu. 

“Bürokratlığın sıkıntısını hala yaşıyoruz. Siyasete alışamadım. Belediye başkanlığı ateşten gömlek fakat sizden sonrakilere kalıcı bir eser bırakma gibi bir avantajı var. Başkanlık gönül işi.” 14.07.2003

Görev yaptığı yerlerde halkın takdirini toplayan Rahmetli ORUÇOĞLU anılarını anlattığı bir ortamda kibirlenmeden anlattığı bir anısında, diz boyu kar’ın yağdığı kış mevsiminde Kaymakam olarak atandığı bir ilçede sabah kaymakamlık binasına ilk gelenin kendisi olduğunu binaya yürüyerek ilk izi kendisinin yaptığını anlatırken bürokraside çalışanların işine adam gibi bakmasının altını çiziyordu. Rahmetli ORUÇOĞLU görev yaptığı ve hizmet alanında yaptığı işlerde medyatik olmak, popüler olmak yâda işin daha çok reklamına yönelik bir görüntü verilmesini istemiyordu, sabahları erkenden kalkar elinde peksimetle çarşıyı dolaşır, insanları dinler, yapılması gereken işleri not alırdı.

Elbette belediye başkanlığı küçük yerleşim yerlerinde beldelerde, kasabalarda, ilçelerde ateşten gömlek insanların oyları seçim zamanları bulunmayan bursa kumaşına dönüşüyor. Bu konu itibari ile çok zaman kazanmak kaybetmekten daha zor bir yola çıkarıyor seçilen belediye Başkanlarını. Özelikle beldelerde on beş, yirmi kişi ile düğünlere, cenazelere giden belediye başkanları kendilerini havalara uçuran bu pohpohçu takımı sayesinde kazandığı seçimi kaybedene kadar çok değerli bir şahsiyet olduğunu zannederek yaşamını sürdürecek daha sonra sokaklarda sahte kalayı giden bakır gibi gerçek değerine dönecektir. Ama gerçek değer kalıcı hizmetler bırakmaktır seçilen başkanlardan, vekillerden isteğimiz budur. Beldelerde de olsa belediye başkanları kalıcı eserler bırakabilirler.

Esas konumuz Rahmetli Mustafa ORUÇOĞLU’nun kendi memleketinde belediye başkanlığı yaptığı dönemde emeğinin geçtiği bir yere adının verilerek gelecek nesiller tarafından yad edilmesidir.

Besni belediyesi Meclis Üyelerinden Sayın Kazım ALMALI bu temmuz ayının ilk haftasında yapılan belediye meclis üyelerinin toplantısında yazılı olarak konuyu meclise önerge olarak sunummuş ve Başta Sayın Belediye Başkanımız İbrahim ÖZTÜRK ve tüm Belediye meclis üyelerimiz konuyu olumlu şekilde meclisten geçirmişlerdir. Bu vesile ile kendi şahsım adına ve Rahmetli ORUÇOĞLU’nu sevenleri adına Belediye Başkanımıza ve önergeyi sunan Kazım ALAMALI ile beraber tüm Besni Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

Geçmişe dönüp baktığımızda seçilen ve hizmet eden insaların siyasi görüşleri ve hangi partiye mensup olduklarından önce yaptıkları hizmetleri anlatırlar. Sevgili okurlar bizlerde ateşten gömlek giyip o gömleği zamanı geldiğinde liyakatı ile teslim eden takdir ile anılan belediye başkanları istiyoruz. Fakir fukaranın hakkını çar çur etmeyen belediye başkanları istiyoruz. Kamunun mallarını kendi malı gibi görecek belediye başkanları istiyoruz. 

Sevgili dostlar her halde çok şey istemiyoruz değil mi?

Besni Ekspres Gazetesi okurlarına ve herkese selam, saygılar.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor