BELEDİYE VE AKEDAŞ ARASINDA GERGİNLİK!

Besni Belediyesinin AKEDAŞ´a olan borcu nedeniyle ekipler belediyenin elektriğini kesti. Bunun üzerine belediye ekipleri ise AKEDAŞ´ın Yenikent´te bulunan hizmet binasının önünü kepçe ile kazarak giriş ve çıkışlarını kapatırken su sayacını da ?bakım yapıl

GÜNDEM 21.01.2021 15:29:06 0
BELEDİYE VE AKEDAŞ ARASINDA GERGİNLİK!

KESİNTİ İKİ KURUMU KARŞI KARŞIYA GETİRDİ
İddiaya göre, Besni Belediyesinin AKEDAŞ Elektrik ve Dağıtım Şirketine olan borcu nedeniyle, AKEDAŞ görevlileri Belediye binası ve bünyesinde bulunan taziye evleri, park gibi 16 alanın elektriğini kesti.
Çarşamba günü sabah saatlerinde yaşanan kesinti nedeniyle belediye binasında bir süre işler durma noktasına geldi. Bunun üzerine Besni Belediyesi ise şirketin Yenikent´te bulunan hizmet binasının önünü kepçe ile kazarak giriş ve çıkışları kapattı.
Öte yandan yine şirketin önü çöp kamyonları ile kapatılırken kurumdaki su sayacı da ?bakım yapılacak? iddiasıyla söküldü.
Yaşanan gelişmeler iki kurumu karşı karşıya getirirken polis ekipleri de AKEDAŞ´ın Yenikent´teki hizmet binası önünde herhangi bir olay çıkmaması için önlem aldı.

BELEDİYENİN 4 MİLYONA YAKIN BORCU VAR
Edinilen bilgiye göre, bir önceki Belediye Başkanı İbrahim Öztürk döneminde 314 bin lira olarak bırakılan elektrik borcu Başkan E. Mehmet Emre döneminde yaklaşık 4 milyon lirayı buldu.
Defalarca uyarı gönderen AKEDAŞ yarım ödenen faturalar nedeniyle son çare olarak belediye bünyesinde bulunan 16 alanın elektriğini kesti.
Geçtiğimiz Çarşamba günü sabah saatlerinde yaşanan iki kurum gerginliği arasında herhangi bir kavga olayı yaşanmazken belediye de bir süre sonra şirketin önündeki kazdığı alanı tekrar kapattı.
Daha sonra AKEDAŞ İşletme Şefliği ve Besni Belediye Başkanı arasında bir toplantı düzenlendiği öğrenilirken toplantının içeriği hakkında bir bilgi verilmedi. Yine kamuoyuna da herhangi bir açıklama yapılmadı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor