Belediyeden Minibüscülere Yenikent’te indir-bindir izni

GÜNDEM 22.03.2014 13:39:57 0
Belediyeden Minibüscülere Yenikent’te indir-bindir izni

Adıyaman’a yolcu taşıyan Öz Besni tur ve Gaziantep’e yolcu taşıyan Besnililer Seyahat’in Yenikent’te yolcu alma izni bulunmuyordu. Karar ile Yenikent’te şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşların mağduriyeti de önlenmiş oldu.

5 Mart tarihinde yapılan Belediye Meclisinden çıkan karar ile yolcu taşıma firmalarına Yenikent’teki 3 noktada yolcu alma izni verildi. 

Gazetemizi ziyaret eden Öz Besni Tur Kooperatifi başkanı Adem Bal ve Besnililer Seyahat Başkanı Faik Baran, “Besni Belediyesi aldığı karar ile Adıyaman ve Gaziantep’e yolcu taşıyan firmalarımız Öz Besni Tur ve Besnililer Seyahate Yenikent’te 3 noktada yolcu indirme ve bindirme yetkisi vermiştir. Bu izin ile vatandaşımızın da mağduriyeti önlenmiş, şehir dışına gitmek isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlanmıştır. Öz Besni Tur ve Besnililer Seyahat olarak Besni Belediye başkanımız sayın Fahri Serter’e çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Belediye Meclisinin konuyla ilgili aldığı kararda ise şöyle denildi.

“Şehirlerarası terminalimizin ilçemiz girişinde olması ancak ilçemizin Gaziantep yolu üzerinde bulunan Yenikent mevkisinin gelişmesi nedeniyle bu mevkide beş binden fazla nüfusun bulunmasından dolayı ilçemizde şehirlerarası faaliyet gösteren ve yolcu taşımacılık işi yapan 45 nolu Besnililer minübüsçüler kooperatifi, 26 nolu Yamantur kooperatifi ve 13 nolu Öz Besni minübüscüler kooperatifi gelişi güzel indir bindir yapmakta olup ilçemizin yenikent mevkiinde gelişigüzel indirme bindirme yapmalarının herhangi bir trafik kazasına meydan verilmemesi ve Yenikent’teki yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından belediyemizin fen işleri müdürlüğü tarafından hazırlanan ekli krokide görüldüğü üzere belediyemiz Basın yayın ve Halkla ilişkiler müdürlüğü tarafından müşterek hazırlanan Yenikent mevkiindeki hasan tütün mahallesi arif Ağaoğlu bulvarı Yaren mantı evi önü ve karşı, 3 nolu ara durak yeri Hasan Tütün mahallesi Yukarı şehirdeki petrol istasyonunun önü ve karşısı olarak belirlenmesine 5393 sayılı kanunun 15. Maddesinin P fıkrası gereğince ittifakla karar verildi.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor