Belediyeden “Yol kenarına Harfiyat dökmeyin” uyarısı

GÜNDEM 13.08.2013 12:56:24 0
Belediyeden “Yol kenarına Harfiyat  dökmeyin” uyarısı

Aksi takdirde ceza kesileceği uyarısında bulunan açıklamada, görüntü kirliliğine neden olan hafriyat yığınlarının yeniden kaldırılmasının da ayrıca Belediye bütçesine külfet oluşturduğu belirtildi. Besni Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi.

“İlçemizde son yıllarda bilhassa yapılaşma ve şehirleşme açısından büyük atılımlar olmuştur. Bu gelişmeler akabinde bir takım sıkıntıları da beraberinde getirmiştir. Özellikle Adıyaman-Gaziantep-Gölbaşı giriş çıkışlarında yol güzergâhı boyunca sağlı sollu inşaat, harfiyat ve toprak yığınları dökülmeye başlamıştır. Bilinçsizce dökülen harfiyat ve toprak yığınları çevre görüntü kirliliği oluşturduğu gibi trafik kazalarının olmasına davetiye çıkarmakta ve bu bölgede bulunan alt yapı tesislerinin zarar görmesine sebep olmaktadır.Çevre ve görüntü kirliliği oluşturan İnşaat harfiyatları ve toprak yığınları zaman zaman Belediyemiz tarafından kaldırılsa da bu toprak ve harfiyat yığınlarının kaldırılması Belediyemize büyük bir maddi külfet getirmektedir.

Bu bağlamda daha önce Betaş çevresindeki harfiyatlar belediyemiz tarafından temizlendi ve yine Adıyaman-Gaziantep karayolu Besni çevreyolu güzergahında bulunan harfiyatlar belediyemiz tarafından kaldırılmıştır.

Belediyemizin bilgisi dışında toprak ve harfiyat dökülmemesi, aksi takdirde döken kişi veya kişilerin tespit edilmesi durumunda gerek toprak koruma kanununun gerekse belediye kanununun uygun gördüğü en yüksek cezaların verileceği ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı hususu siz sayın Besni halkına önemle duyurulur.

Yapılan açıklamada ayrıca Adıyaman-Gaziantep karayolu üzerinde bulunan BETAŞ’a paralel yolun kaldırımının yapılması vatandaşlar arasında sık sık dile getirilmektedir.

Bu yolun bakım ve onarımı karayollarına ait olduğundan Karayolları Bölge Müdürlüğüne kaldırım yapılması için Belediyemizce müracaatı yapılmıştır.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor