Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Belediyespor ve Besni Spor birleşti

Yıllardan beri spor faaliyetlerinde büyük çekişmelere sahne olan ve birlikte oynadıkları maçlarla futbolseverlere seyir zevki yüksek anlar yaşatan Besni´nin iki köklü takımı Besni Belediye Spor ve Besni Spor tek çatı altında birleşti. 1980´li yıllarda Bes

SPOR 17.03.2021 15:55:17 0
Belediyespor ve Besni Spor birleşti

EKİNCİ: KARAR BESNİ SPORUNA HAYIRLI OLSUN

Geçmiş yıllardan beri spor faaliyetlerinde aralarında büyük çekişme olan Besni´nin iki köklü takımı önemli bir karar aldı. İki kulüp yöneticileri bir araya gelerek yaptıkları toplantıda bu yıl Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan Besni Belediyespor ve Besni Sporun birleşmesinin Besni´nin geleceği açısından elzem olduğu kanaatine vardı. Tek çatı altında birleşen iki takımın yeni adı ise 1980´li yıllarda Besni´yi 3. Ligde temsil eden Besni Akın Spor olacak.

Toplantının sonunda birlik ve beraberlik mesajları verilirken Besni Spor Kulübü Başkanı Cuma Ekinci; ?Geçmişten bugüne Besni Belediyespor ve Besni Spor kulübü her kulvarda kıyasıya yarışmış ve sonunda hep dostluk kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon Besni belediyespor mücadele ettiği Adıyaman 1. Amatör kümede tarihi başarılara imza atarak Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Yine aynı sezonda kulübümüz Besni Spor da önemli başarılar elde etti.

Artık bundan sonra memleketimizin geleceği için ve ilçemizi spor faaliyetlerinde daha ileriye taşımak için iki kulüp olarak birleşme kararı aldık. Sevgili Doğan Başkanım ve şahsım olarak Besni Akın Spor için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağız. Besni´mize hayırlı ve uğurlu olsun? şeklinde ifade etti.

CİNER: HEDEFİMİZ YENİDEN 3. LİG

Belediye Spor Kulüp Başkanı Doğan Ciner ise, 1980´li yıllarda Besni Akın Spor ile elde edilen başarıların yeniden tekrarlanması için çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek şunları kaydetti; ?Besni´miz spor faaliyetlerinde önemli dereceler elde eden bir ilçe. Bir çok kulvarda önemli başarılarımız var. Nasıl ki geçmiş yıllarda Besni Akın Spor ilçemizi 3. Ligde temsil etmeyi başarmış ise bizde bunu yeniden başarmayı gönülden arzu ediyoruz.

İki kulüp de bu zamana kadar önemli başarılar elde etti. Belediyespor olarak bu sezon bölgesel amatör ligdeyiz. Bu başarının devam etmesi ve daha geniş kitlelere hitap edebilmek amacıyla Besni Spor Kulübümüzle birleşme kararı aldık. Besni Akın Spor olarak bundan sonra yolumuza daha güçlü devam edeceğiz. Besnililerden temennimiz ilçemizin takımı olan ve tek çatı altında birleşen bu takıma destek olmalarıdır. Bu ruh ve heyecanla hedefimiz yeniden 3. Lig olacaktır. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun? dedi.

Yapılan açıklamaların ardından iki kulüp yöneticileri hatıra fotoğrafı çektirerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER