Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Besni ADD´de Erol Özbay dönemi

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi 10. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen kongrede Abdurrahman Erol Özbay oy birliğiyle derneğin yeni şube başkanı oldu.

GÜNDEM 25.02.2020 08:39:25 0
Besni ADD´de Erol Özbay dönemi

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kongre divanın oluşturulmasıyla devam etti. Yapılan oylama sonucunda Divan Başkanlığına Selvinaz Karaboğa, kâtip üyeliklerine ise Abdurrahman Güneş ve Bedir Korkmaz seçildi. Yapılan 10. Olağan genel Kurulla birlikte yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu; Abdurrahman Erol Özbay, Arzu Kahraman, Sevgi Irmak, Seval Ocakçı, Mustafa Şahin, Kerim Doğru, Yılmaz Korkmaz.

Bahçeci; ?Atatürkçülük bizlere yön veren temel felsefedir?
Daha sonra kongrede açılış konuşmasını yapan mevcut dernek başkanı Akif Bahçeci; ? Öncelikle derneğimizin olağan genel kurul toplantına gelerek şeref veren herkese teşekkür ediyorum. Değerli dostlar, Atatürkçülük bizlere yön veren temel felsefedir. Ben Atatürkçüyüm diyen kişiler büyük bir ailedir. O nedenle Atatürkçü Düşünce derneğini ben sadece üyelerden ve yönetimden oluşan bir topluluk olarak görmüyorum. Atatürkçü olmak büyük bir aileye mensup olmak demektir ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere bırakmış olduğu başta bağımsızlık anlayışı, milli egemenlik ruhu, akıl ve bilimin rehberliğinde çağdaş olmayı hedef kılmış bir aile örgütüyüz. Bu nedenle Atatürkçü ruha sahip olan arkadaşlarımızın Atatürk Cumhuriyetini tekrardan inşa etme noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceğine inancım tamdır? şeklinde ifade etti.

?Türkiye ve ADD´nin tek lideri Mustafa Kemal´dir?
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye´nin tek liderinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade eden Bahçeci şöyle devam etti; ?Değerli dostlar, özellikle son yıllarda ülkemizde yaşadığımız ve Atatürk Cumhuriyetinden uzaklaşma olarak değerlendirdiğimiz birçok eylemlere tanık oluyoruz. Bu eylemlerin olduğu süreç içerisinde eğer ben Atatürkçüyüm diyen arkadaşlarımız görevden kaçma gibi bir gayret içerisine girerlerse ve yapılan çalışmalara uzaktan yakından destek olmazlarsa kusura bakmasınlar bu ailenin bir ferdi olmayı hak etmiyorlardır.
Atatürkçü Düşünce Derneği kendisine lider seçmez. Atatürkçü Düşünce Derneği bir örgütlü yapıdır. Bu nedenle ben diyorum ki, Türkiye ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin tek bir lideri vardır, oda Gazi Mustafa Kemal Atatürk´tür. Bizler onun bize bırakmış olduğu ilke ve devrimlerden yola çıkarak onun maneviyatına sahip çıkmak zorundayız? diye konuştu.

?Görev süremizce elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık?
3 dönemlik görev süresi boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Bahçeci konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; ?Şahsım olarak üç dönem Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şube Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu süre içerisinde örgütümüz içerisindeki arkadaşlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkanlarının, siyasi partilerimizin başkanlarının büyük desteklerini gördük. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Mustafa Kemal´in bizlere bırakmış olduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyetini yaşatma gayretini bizler sadece söylemlerimizle değil, bunu yaşayarak, uygulayarak ve harekete geçerek göstermek zorundayız. Eğer Atatürkçü düşünceye sahip bireyler topu sadece bir gruba, bir kişiye veya bir topluluğa atmakla sorumluluğunu yerine getirdiğini sanıyorsa büyük bir yanılgıya düşüyordur. Çünkü Atatürkçü ruhu taşıyan her gönüldaşımızın elinden gelen gayreti göstermek zorunda olduğunu iyi bilmesi gerekir.
Üç dönemlik görev süremizce Atatürkçü Düşünce Derneği olarak çalışmalarda elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Bu konuda benimle beraber görev alan değerli yol arkadaşlarımla, yeri geldi evlerimizden zaman ayırarak buraya geldik ve çalışmalarımızı yürütmeye çalıştık. Yeri geldi bazen benim çıkışlarıma göğüs gerdiler o arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bu süre içerisinde Atatürkçü Düşünce Derneği olarak elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama Türkiye genelinde de Besni´de de yaşadığımız politikalarla Atatürkçü Düşünceyi ve yapıyı pasifize etme gayretlerinin de olduğunu gördük. Ama biz Atatürkçüler bu pasifize etme karşısında sessiz kalırsak ve sesimizi yüksek perde de çıkarmadığımız takdirde kendi düşüncelerimizi belli aralıklarla yapacağımız etkinlerle halka indirgemedikten sonra biz görevimizi yapmıyoruz demektir. İşte Atatürkçü düşünce bu nedenle durağanlıktan uzaklaşıp dinamik yapıya bürünmek zorundadır. Atatürkçülüğün sadece bir tabela derneği olmasını ben şahsen içime sindiremem. Çünkü Atatürkçülük ondan aldığımız feyizle durağanlığı değil dinamikliği içerir. Bu nedenle derneğimize üye olan ve olacak arkadaşlarımızın bu ruhu taşıması lazım ve ben ne kadar Atatürkçüyüm ve ne kadar destek veriyorum sorgulamamız lazım. Bu vesileyle bu süreç içerisinde Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi gerek genel merkez bağlamında gerekse de Türkiye´nin birçok örgütleriyle beraber işbirliği içerisinde olmayı başarmıştır. Tekrardan kongremize geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, oluşacak yeni yönetime de başarılar diliyorum? dedi.

Palalı; ?Besni Şubemizin Çalışmalarını gıpta ile izledik?
Daha sonra konuşan ADD Adıyaman Şubesi Başkanı Aslan Palalı ise; ?Değerli Atatürkçü dostlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bende beş dönemdir bu görevi yürütüyorum. Akif başkanımız ve siz değerli yoldaşlarımızla biz hiçbir zaman ödün vermeden bu sisteme bu rejime teslim olmadan, düşüncelerimizi ve ideolojimizi yaşatmak anlamında alanlarda, meydanlarda ve üzerimize düşen şekilde yükleri kaldırdık. Çalışmaya ve kaldırmaya da devam edeceğimizi düşünüyorum.
Atatürkçü Düşünce Derneği il Başkanlığı olarak Besni Şubemizin çalışmalarına birebir yıllardır şahit oluyoruz ve gerçekten gıpta ile de izliyoruz. Akif Başkanım ve şimdiye kadar görev almış tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.
Çok örnek çalışmalarımız var. Halıcılık anlamında Besni´de çok güzel bir adım atıldı. Bazı konularda Adıyaman´dan çok daha iyisiniz bunu söylemek isterim. Besni Eğitim Bayramındaki duruşunuz, sosyal faaliyetler ve alanlardaki duruşunuz gerçekten çok güzel, bunun devam etmesini istiyoruz. Ben seçilecek arkadaşlarımızın bu görevi üstlenecek arkadaşlarımızın en güzel şekilde yapacağına inancımla seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Özbay; ?Gösterdiğiniz teveccühe layık olacağız?
Konuşmaların ardından derneğin faaliyet ve mali raporları ile 2020 yılı tahmini bütçesi okunarak ibraları yapıldı.
Daha sonra seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen kongrede Abdurrahman Erol Özbay oy birliğiyle dernek başkanlığına seçildi. Seçimin ardından konuşan yeni dernek başkanı Erol Özbay ise; ?Kıymetli Atatürkçü arkadaşlar hepinize saygılar sunuyorum. Göstermiş olduğunuz bu teveccühe layık olacağız inşallah. Eski yönetimin tabi ki bizlere destekleri olacak, olması da lazım. Onlar ayrılıp da biz devam etmeyeceğiz hep beraber olacağız. Hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Derneğimize ve Besni´mize hayırlı olsun? dedi. Dernek binasında yapılan kongreye ADD Adıyaman şubesi Başkanı Aslan Palalı, CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: Besni Erol Özbay dönemi
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER