Besni Aşağı Çöplü derneği yeni binasına taşındı

GÜNDEM 18.05.2013 08:31:21 0
Besni Aşağı Çöplü derneği yeni binasına taşındı

 

Açılış kurdelesini Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ve Dernek Başkanı Mustafa Salık hep birlikte çocuklara kestirdiler.
 Besni Aşağı Çöplü Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni binasının açılışına Besni Dernek Başkanları ile yüzlerce Besnili katıldı. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından bir konuşma yapan Başkan Mustafa Salık; “Güngören Belediye Başkanımız Sayın Ş. Yücel  Karaman’a derneğimize mülkiyet alımı konusunda çok katkısı olduğunu söylemezsek haksızlık etmiş oluruz. Başkan yardımcısı Adıyamanlı hemşerimiz Murat Kavlak' a  konuyla alakalı katkılarından ötürü her ikisine teşekkürler ediyorum. Ayrıca  Besnili tüm  Dernek Başkanlarımıza, Besnimizin basın mensuplarına ve üyelerimize bizleri mutlu günümüzde yalnız bırakmadıkları için ayrı ayrı saygı ve selamlarımı sunarım” dedi. 
Daha sonra söz alan Güngören Belediye Başkan Ş. Yücel Karaman; “Sevgili Adıyamanlılar, Besnililer,  Aşağı Çöplülüler ve Basın Mensupları hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Mustafa Salık Başkanımızın söyledikleri yardımlar her belediye başkanının  Sivil Toplum Kuruluşlarına ve derneklere yapması gereken görevleri çerçevesi içindedir. Biz Güngören belediyesi olarak bir şey yapmadık sadece Besni ilçesi Aşşağı Çöplülüler köyü derneğine görevimizi yaptık. Şunu belirtmeden geçemiyeceğim ki Adıyamanlılar Besnililer güzel insanlardır ve bu güzelliği Güngörenimizde de yaşatıyorlar.  Genci ile yaşlısı ile seviyeli  bir yaşantı sürüyorlar ve diğer iller örnek alıyor. Sizler bunu bilesiniz ben sözü uzatmadan bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyorum” dedi.
Sunuculuğunu önceki Dernek Başkanı Selahattin Ertürkeriözü’nün yaptığı açılışta daha sonra  söz alan Av. Ahmet Kemal Ferlengez şunları söyledi; “Değerli Belediye Başkanı kıymetli hemşerilerim. Görülüyor ki burası dar ama bu insanların gönülleri geniş bu dernek evvela köyüne, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun. Yönetimde samimiyet, dürüstlük, inanç, birlik ve beraberlik var ise her şey yapılır. İşte örneği Çöplü Derneğidir. Selahattin başkanın söylediği gibi bir ara Besni Kültür Merkezi yapma hevesimiz vardı. Fakat hevesimiz kırıldı, kırdılar böyle durumlarda sayı önemli değil ve İstanbul’da bildiğimiz kadarıyla 30 bin Besnili var ama Aşşağı Çöplü köylü 300 kişi azimle ve kararlılıkla mülkiyetini almayı başardılar. Bu dernekten tüm yetkililer ders almalı, ben bu vesile ile sözlerimi tamamlarken herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ak Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever ve Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Adıyamanlı Murat Kavlak‘ta birer selamlama konuşması yaptılar. Daha sonra 40 kişilik yönetim ve üyeleri ile açılışa katılan Esenler Besnililer Derneği  Başkanı Mustafa Kuş; “Esenler Belediye Başkanı M.Teyfik Göksu il dışında olduğu için katılamadı.  tüm hemşehrilerimize selam yolladı. Laleli Besnililer Dernek başkanı Ahmet Kılyar, konuşmasında; “Besni Aşağı çöplü köyü derneği Başkan ve yönetiminin bina alımını kutluyorum, tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum” dedi.
Daha sonra Katkılarından ötürü Başkan Karaman’a Aşağı Çöplüler Köyü Derneği adına Av. Ahmet Kemal Ferlengez plaket taktim etti. Kapanışta Ertürkerözü herkesi 27 Mayıs Pazartesi akşam saat 19:30’da yapılacak Latif Doğan, Haydar Öztürk ve onlarca sanatçının Güngören Belediyesi Kültür Merkezinde sahne alacağı Besnililer gecesine davet etti. Bizde Besni Ekspres Gazetesi olarak derneğin mülkiyet alımını kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor