BESNİ BELEDİYE BAŞKANI EMRE, GÖREV SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Son yerel seçimlerde Besni´de Belediye Başkanı seçilen E. Mehmet Emre, aradan geçen yaklaşık 1 buçuk yıllık görev süresini değerlendirdi. Başkan Emre, açıklamasında ilçede önemli hizmetlere adım atma ve çalışma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

GÜNDEM 23.07.2020 18:03:05 0
BESNİ BELEDİYE BAŞKANI EMRE, GÖREV SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, yaklaşık 1 buçuk yıllık görev süresini değerlendirdi. Bu süre zarfında birçok hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Emre, temizlik araçları, çöp konteynırları, yeni yollar, alt yapı çalışmaları, yeni dolmuş durağı kabinleri, Devlet Hastanesine araç tahsisi, yeni parklar ve yeşillendirme projeleri kapsamındaki fidan dağıtımları gibi birçok hizmeti vatandaşlara sundukları kaydetti.

?İÇME SUYU PROBLEMİ İÇİN KÖKLÜ ÇÖZÜM SÜRECİNE BAŞLADIK?
Besni´nin en önemli en büyük sorununun içme suyu problemi olduğunun altını çizen Başkan Emre açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ?Sıcakların başlaması ve insanların su ihtiyacının artmasından dolayı şu an ilçemizde birçok mahallemizde su problemi yaşamaktayız. Bu su probleminin birçok sebebi var. Bunlardan bir tanesi ihtiyacın fazlalaşması, nüfusun fazlalaşması, artı bilinçsiz bir şekilde yapılan bağ bahçe sulamaları. Bu anlamda ilçemizde dönemsel olarak bir takım su problemi ve su kesintileri ile karşı karşıya kalmaktayız. Ekiplerimiz tarafından, su arıza ekibimiz ve belediye personelimiz tarafından anında ve hızlıca müdahale edilerek vatandaşımızın su kesintisi yaşamaması için gayret gösteriyoruz. Fakat her yaz maalesef bu sıkıntılar ile karşı karşıya kalmaktaydık. Biz bu anlamda bu sıkıntıların önüne geçebilecek köklü bir çözüm sürecine başladık?

?ELEKTRİK FATURASI 800 BİN TL CİVARINA ULAŞTI?
?İçme suyumuzu Sugözü dediğimiz mesire alanımızın bulunduğu mevkiden yaklaşık 2 terfi ile 4 pompa ile temin etmekteyiz, bu Besni Belediyesi´ne ciddi ekonomik bir külfet getirmekte? diyen Emre, şöyle devam etti; ?Şu an bize gelen aylık elektrik faturası yaklaşık 800 bin TL civarına ulaşmış durumda. Bu belediye için inanılmaz korkunç bir yük olmuş. Üzerine kambur olmuş durumdaydı. Biz bunun köklü ve kesin çözüm noktasında geldiğimiz günden beri ciddi mesai harcadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizatihi emirleriyle Besni´nin içme suyu problemi olan Erkenek´ten cazibeyle gelecek olan içme suyu probleminin çözümü noktasında sayın Cumhurbaşkanımızın bizatihi emirleriyle Erkenek içme suyunun ihale onayı, ihale ilanı ve ihalesinin yapımını 3 ay içerisinde gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attık. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aziz Besnili hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda içme suyumuzun ihalesi yapıldı ve şu an müteahhit firma içme suyunun borularını döşemeye başladı? dedi.

?HEDEFİMİZ 2021 KURBAN BAYRAMINA İÇME SUYUNU BESNİ´YE GETİREBİLMEK?
Besni´de de yapılacak olan iki tane su deposunun temel kazı çalışmaları tamamlandığını ifade eden Emre, "Önümüzdeki günlerde 15 Temmuz Mahallemizde 5 bin tonluk, Cirit Meydan Mahallemizde 2 bin tonluk olmak üzere iki tane yeni su depomuzun inşaatına da İnşallah başlayacağız. Müteahhit firmanın ve bizlerin hedefi önümüzdeki Kurban Bayramına, 2021 yılındaki Kurban Bayramına bu içme suyunu Besni´ye getirebilmek. Besni´ye getireceğimiz içme suyu, Besni´nin yaklaşık 50 yıllığına hitap edebilecek bir içme suyu gelecek. Yaklaşık 120 bin nüfusu besleyebilecek bir içme suyu gelecek. Bununla beraber marketlerde satılan hazır su oranında ve kıvamında bir suyu vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Gelecek suyu içme suyu, cazibeyle geleceği için belediyemize ekstra bir ekonomik külfet getirmeyecek, dolayısıyla şu an ödemiş olduğumuz 600 bin TL´lik elektrik faturası da ilçemize hizmet etme noktasında belediyemizin uhdesinde kalacak. Böyle önemli bir yatırımı gerçekleştirebilmenin yapabilmenin, başarabilmenin iftiharı ve gururunu yaşıyoruz? diye konuştu.
Belediye Başkanı Emre, açıklamalarının devamında koronavirüs salgını nedeniyle Besni´de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve esnaflara destek olduklarını, yine oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları sayesinde 65 yaş üstü vatandaşların da ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Yine seçim vaatlerinden olan Destek Kart uygulamasını da hayata geçirdiklerini ifade eden Emre, bu süreçte bin 200 aileye dönüşümlü olarak nakdi destek sağlandığını aktardı.

?MİLLET BAHÇEMİZİN İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ?
Eski Tekel Depolarının yerine yapılacak olan Millet Bahçesinin ihalesinin yapıldığını söyleyen Emre şöyle devam etti; ?Bununla beraber bizim en önemli projelerimizden bir tanesi de genel seçimden önce taahhüt ve vaat ettiğimiz millet bahçesi projemizdi. Besni´nin en kıymetli yeri Yenikent Mahallesi dediğimiz, Yenikent bölgesi dediğimiz Erdemoğlu Mahallemizdeki tekel depoları diye ifade edilen alandır. Daha önce bir durumunda olan bu tekel depolarının tahsisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bizatihi kendi imzası ile Besni Belediyesi´ne aldık. Alır almaz ilk yaptığımız iş mevcut harabe binaların yıkımını gerçekleştirmekti. Yaptığımız açık ihale neticesinde yaklaşık 1 milyon 200 bin TL bedel ile bunu yıkımını gerçekleştirdik. 1 milyon 200 bin TL´nin üzerine para alarak bu yıkım işlemini gerçekleştirerek belediyemize de ekonomik bir katkı sağlamış olduk. Ve bu alan dediğimiz tekel depolarının bulunduğu bölgeye de yaklaşık 19 bin m² alanı kapsayacak Millet bahçemizin projesinin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ciddi anlamda irtibata geçtik. Projesini çizdirdik ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız TOKİ marifeti ile geçtiğimiz günlerde ihalesini gerçekleştirdi. İnşallah önümüzdeki bir kaç ay içerisinde de millet bahçemizin inşaat işi başlayacak. Böylelikle seçim öncesi vatandaşımıza verdiğimiz sözleri yerine getirme gayretinde ve desteğinde oluyoruz?

?BESNİ BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASINDA HİZMET VERECEK?
Belediye Başkanı Mehmet Emre; ?Belediyecilik anlamında belediyeye yeni katma değerler kazandırabilme anlamında Besni Belediyesi´ne yeni bir hizmet binası satın alma yoluna gittik. Bu anlamda daha önce Merinos´un kullandığı fakat şu anda atıl vaziyette olan satış mağazalarını Merinos´tan, Ali Erdemoğlu beyfendi ile konuşarak satın alma noktasında bir anlaşmamız gerçekleşti. Şu an imza aşamasındayız. İnşallah önümüzdeki günlerde Merinos´un satış mağazasını alarak Besni Belediyesi´nin yeni hizmet binası olarak kullanmaya başlayacağız. Mevcut belediye binamız ve o alan ile ilgili de Millet Meydanı projemiz var. Bu projemiz ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Kısa vadede bu projenin gerçekleştirilmesi öngörülmemekle beraber İnşallah önümüzdeki süreçte en azından proje anlamında evrak üzerinde işlemleri bitirip önümüzdeki dönemlerde bu projenin gerçekleşebilmesi için de bir gayret içerisinde bulunacağız. Ve bu yıl içerisinde Besni Belediyesi´ni yeni hizmet binasına taşıyarak Besni halkının, Besni milletinin, insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu da ilçemiz için, Besni Belediyesi için önemli bir yatırım, önemli bir çalışma olacak?

?HAYVAN BARINMA MERKEZİ VE MAMA ÜRETME PROJEMİZ HAYATA GEÇECEK?
Bölgenin ciddi anlamda bir hayvan popülasyonuna sahip olduğunu anımsatan Emre, "Hayvan popülasyonu ile ilgili ekiplerimiz düzenli bir çalışma yapmakla beraber nihai noktada bir çözüm oluşturabilmek adına Tarım Bakanlığımız ile müşterek bir projeyi şu an faaliyete geçirmek üzereyiz. Hayvan Barınma Merkezi projemiz önümüzdeki aylar içerisinde hayata geçecek. Bu anlamda hizmet veren bir takım STK´lar var. Bu STK´larla da bizim ilgili birimlerimiz görüşmeler gerçekleştirmekte. Bu STK´larımız ulusal anlamda hizmet vermekteler. Bu hizmetlerden biz de yararlanabilme adına onlarla irtibat halindeyiz. Özellikle hayvanlarımızın kısırlaştırılması noktasında İnşallah Besni´de de bir çalışma, Besni´de de bir mücadele yapılması hususunda kendileri ile görüşüyoruz. Bu noktada da Besni ilçemizde bir çalışma yapacağız?
Başkan Emre, sokak hayvanlarının beslenmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gene Tarım Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak Mama Üretme Projesinin ilk basamaklarını aştıklarını belirterek; ?Gittiğimiz her yerden olumlu cevaplar aldık. Özellikle Tarım İl Müdürümüze buradan şükranlarımı sunuyorum. Kendisinin de bu noktada yoğun bir gayreti ve desteği var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde de kendi mamamızı kendimiz üreterek sokak hayvanlarımızın bakımı ve beslenmesi noktasında bir çalışmamız faaliyete geçecek? dedi.
Başkan Emre, açıklamalarında GES Projesinin çizim aşamasında olduğunu anımsatarak projenin tamamlanmasıyla birlikte üretilen elektrik gelirinin de Besni belediyesine artı bir kazanım sunacağının müjdesini Besnililere verdiklerini belirtti.
Yine kıl çadır projesinin tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Emre, Belediye bünyesinde oluşturulan Mehter Takımının da düzenlenen etkinliklere ayrı bir renk kattığını söyledi.

?KÜLTÜR MERKEZİMİZ BİTME AŞAMASINDA?
Emre, daha önceki dönemlerde inşaatına başlanan ancak maddi imkansızlıklardan dolayı yarım bırakılan iki tane hizmet binasının bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti; ?Bunlardan bir tanesi yüzme havuzumuz bir tanesi de kültür merkezimiz. Şu an kültür merkezimiz bitme aşamasında. Yaklaşık 1,5-2 aylık bir işi kaldı. Maddi anlamdaki sıkıntılarını kısmen çözdük. İnşallah önümüzdeki süreçte de müteahhit firmanın alacaklarını ödemek suretiyle kültür merkezimizi faaliyete geçireceğiz. Yüzme havuzumuz tamamen kördüğüm olmuştu. Müteahhit firma işi bırakıp çekilmişti. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sportoto Teşkilat Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde müteahhit firma ile karşılıklı ilişkilerimizi feshettik ve Sportoto Teşkilat Başkanlığımız yeni bir ihale sürecini başlattı. Önümüzdeki günlerde İnşallah yüzme havuzumuzun ikinci ihalesi, ikmal ihalesi, tamamlanma ihalesi gerçekleştirilecek. Hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde de yüzme havuzunun faaliyete geçirilmesi. Bu iki bina bizim için çok mühim. Sebebi de şudur ki özellikle bizim gençlerimize ve milletimize kültürel anlamda ciddi eksikliğimiz var, bu eksikliğimizi tamamlamak istiyoruz. İnsanımıza ulaşmak, Besni kültürünü, Besni tarihini, Besni´nin köklü mazisinin insanlarımıza ve özellikle gençlerimize anlatmanın yeri olarak da kültür merkezimizi öngörüyoruz. İçerisinde iki tane cep sinemasının ve yaklaşık 400 kişilik konferans ve tiyatro salonunun bulunduğu kültür merkezimiz İnşallah bizim ilçemize kültür belediyeciliği yansıtan yüzümüz olacak. Bununla beraber yüzme havuzumuz da İnşallah faaliyete geçtiği zaman gençlerimizin spor yapmasını ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması anlamında da bu binamızı, bu faaliyetimizi yerine getirerek İnşallah güzel bir hizmete vesile olmuş olacağız?

?VİYADÜK ÇALIŞMASI YENİDEN BAŞLAYACAK?
Bağlantılı oldukları Adıyaman, Gaziantep ve Gölbaşı çıkışının ciddi anlamda sıkıntı yaşandığının altını çizen Emre, "Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve Ulaştırma Bakanlığımız ile yaptığımız çalışmalar neticesinde bu sene içerisinde Gaziantep çıkışımız ve Adıyaman girişimizin tamamlanması noktasında bir talebimiz oldu. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve Adıyaman müdürlüğümüz bu noktada işi hızlandırıp çalışmanın devam edeceğini bizlere bildirdiler? diye konuştu.
Emre, Besni´nin çevre yolu denilen bölgesinde yapılacak olan viyadük çalışmasının da yeniden başlayacağını ve çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Şu an halihazırda karayollarının müteahhidi olan firma Gaziantep çıkışımızda, Adıyaman girişimizde ve Gölbaşımızda aktif olarak çalışmalarını sürdürmekte. Bizler de belediye olarak bu çalışmaların takipçisi olmaktayız? ? BURAK ÖZMERCAN


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor