Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Besni Belediyesi ADD Lokalini boşalttı

ADD Lokali boşaltırken çok sert bir açıklama yaptı. Başkan Akif Bahçeci, yaşanan süreci anlatırken Belediye Meclisinin aldığı kararı eleştirerek, Başkan Öztürk´ün ise her seferinde yukarıdan kendisine baskı yapıldığını defalarca dile getirerek taleplerini

GÜNDEM 17.07.2018 19:25:52 0
Besni Belediyesi ADD Lokalini boşalttı

Atatürkçü Düşünce Derneği´nin 3 yıl önce Besni Belediyesi tarafından kiraya verilen Yenikent´teki Lokal binası, yine Besni Belediye Meclisi´nin aldığı karar ile geri alındı. Binanın Beyaz masa olarak hizmet vereceği iddia edilirken, ADD Besni şubesi Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri Lokal binasını boşaltırken sert bir açıklama yaptılar. ADD Besni Şubesi Başkanı Akif Bahçeci, defalarca sürenin Belediye Meclisinde görüşülerek uzatılması için Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ile görüşmelerine rağmen başkan Öztürk´ün her seferinde yukarıdan kendisine baskı yapıldığını defalarca dile getirerek taleplerini ret ettiğini söyledi.

Lokaldeki bulunan kütüphane, kitaplar ve diğer eşyalar başka bir yere götürülmek üzere paketlenirken ADD Yönetim Kurlu üyeleri ve başkan Akif Bahçeci bina önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.

DERNEĞİMİZ KAR MARJİ GÜTMEDEN FAALİYETLERİNE DEVAM ETTİ

Açıklamayı dernek Başkanı Akif Bahçeci yaptı. Başkan Bahçeci şöyle konuştu: Saygı değer Basın mensuplar, Değerli Atatürkçü Dostlar, Çok kıymetli Besni Halkı; Son günlerde bizleri ve birçok gönüldaşlarımızı ilgilendiren Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi kapatılıyor gibi yanlış ve eksik bilgiden kaynaklanan bilgi kirliliğine engel olmak üzere Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi olarak bu basın açıklamasını yapmayı görev bildik.

Değerli Besni halkı;

2000 yılında ilçemizde açılarak kurumsal kimliğini kazanan derneğimiz her fırsat ve ortamda Besni faydasına olacak her doğru adımın arkasında durmuştur. Derneğimiz faaliyetlerini daha etkin şekilde yürütebilmek amacı ile atıl, bakımsız ve hatta içerisinde güvenliği ve toplumsal ahlakı zedeleyen davranışların olduğu Mevcut alanı Belediye encümeninin 55 sayı 22.05.2015 tarih onayı ile kiralayarak kendi imkan gayret ve emeklerimiz ile üyelerimizin ve misafirlerinin kullanabileceği temiz bir ortam haline getirmiştir. Bu süre içerisinde derneğimiz kar marji gütmeyen bir tutum ile faaliyetlerine devam ederken, buranın sayesinde ilçemizde faaliyet gösteren iki okulumuzun Atatürk Köşesini yaptırmış, Besni´de bulunan tüm okullarımıza Atatürk Posterli Bayrak dağıtarak toplumsal tartışmalara son vermeye çalışmış, Ayrıca birçok köy okulumuzun kütüphane ve kitaplık oluşturmasında kitap kampanyaları düzenleyerek destek olmuştur.

ULU ÖNDER ATATÜRK´ÜN BİRLEŞTİRİCİ VE KAYNAŞTIRICI RUHUNU HAYATA GEÇİRDİK

Besnimizin en önemli toplumsal kaynaşmasına vesile olan Eğitim Bayramına destek çıkarak dışarıdan gelen misafirlerimizi Kahvaltıda buluşturarak kaynaştırmayı sağlamıştır. Alan içerisinde birçok kez saz kursları açarak. Çocuklarımızın kendini geliştirmesine katkıda bulunmuştur. Ayrıca Besnimizin çiçekleri olan ama Metropol yaşam ile Kültürel yaşamı görme fırsatı yakalayamayacak 22 evladımızı 5 günlük bir İstanbul gezisi yaptırarak evlatlarımızın kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmuş Ve her şeyden önemlisi Lokal alanımızda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün birleştirici ve kaynaştırıcı ruhunu hayata geçirerek hiçbir siyasi ayrım yapmadan vatandaşlarımızın bir arada oturmalarına , kaynaşmalarına vesile olmuştur. Farklı siyasi kutuplardaki vatandaşlarımızın aynı masada çay içmeleri bizleri mutlu etmiş ve bu ülkenin geleceği hususunda ki Milli Birliğimizin özümüzde var olduğunu göstermiştir.

BİZLERİ VE BESNİ BELEDİYESİNİ AĞIR VE YALAN HABERLERLE YILDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Ama tüm bunlara rağmen daha dernek Lokal alanımızın birinci devri senesinde ülkemizdeki kirli zihniyetler ve onların Besni uzantıları boş durmayarak YENİ AKİT gazetesinde Bizleri ve Besni Belediyesini ağır ve yalan haberlerle yıldırmaya çalışmışlardır. O da yetmemiş bu haysiyetsiz ve kirli eller PUSULA DERGİSİ yayınlatarak Besni Belediyesinin bizlere cephe alması için faaliyette bulunmuşlardır.

BAŞKAN HER SEFERİNDE YUKARIDAN KENDİSİNE BASKI YAPILDIĞINI DEFALARCA DİLE GETİREREK RET ETMİŞTİR

Bütün bu durum karşısında Baskılara daha fazla dayanamayan Belediye Başkanı Sayın İbrahim Öztürk Belediye Encümen kararı ile tahliyemizi isteyeceğini bizlere ifade etmiştir. Bunun doğru olmayacağı eleştirisini alınca konuyu Belediye Meclisine getirerek sorundan kurtulmak istemiş, Lakin Belediye Meclisi üyeleri de kira müddetini dolmadan tahliyesinin doğru olmayacağı kararına varmıştır. Böylelikle 3 yıllık kira süremizi doldurduk. Derneğimiz olarak bizler Kira süremiz bitmeden dernek lokal alanımızın durumunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanmasını ve Yenikent Park ve Bahçe alanları içerisinde faaliyet gösteren işletmelere gösterilen hakkın bizlere de gösterilmesini talep ettik. Konunun Belediye Meclisinde görüşülmesini bir türlü kabul etmeyen sayın başkan her seferinde yukarıdan kendisine baskı yapıldığını defalarca dile getirerek ret etmiştir.

BELEDİYE BAŞKANININ ATATÜRK´E VE ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE BAKIŞLARI NEDİR?

Değerli Besni halkı. Bizleri üzen kalbimizi inciten en vahim olay ise Yerel yönetimlerden sorumlu (Adı bizde saklı olan) bir parti yöneticisinin Türkiye de Yerel yönetimlerin bütün sorunlarını çözmüşcesine tek sorunu Besni Atatürkçü Düşünce Derneği Lokal alanının kira durumunu Belediye Başkanının önüne koyması ve "Bunu en kısa sürede çöz" demesi ve beraberinde, BEN BESNI HALKININ BELEDİYE BAŞKANIYIM diyen Sayın İbrahim Öztürk´ün bu gerekçe göstermesi, bizleri derinden üzmüş ve kaygılandırmıştır. Şimdi Halkımıza soruyoruz bu parti yöneticisinin ve belediye başkanının Atatürk´e ve Atatürkçü Düşünceye bakışları nedir? Bizim hakkımızda ki kanatlarını YENİ AKIT gazetesinde ki haberden mi elde etmiştir? Oysa ki sosyal Devlet anlayışını her fırsatta dile getiren bu düşüncenin söyledikleri ile yaptıkları bizleri daha fazla kaygılandırmıştır.

BELEDİYE MECLİSİNDEN TAHLİYEMİZ YÖNÜNDE KARARIN ÇIKMASI DA KAYGILARIMIZI ARTIRDI

Bütün bu durumlar ve bize yukarıda bahsedilen söylemler karşısında Sayın İbrahim Öztürk´e Besni Belediye Başkanlığının kararı ile Lokal alanımızı terk etmeyeceğimizi ifade ettik. Lokal alanını tahliyemizin ancak Belediye Meclis kararını ile gerçekleştireceğimizi ve buna saygılı olacağımızı ifade ederek konunun 11 Belediye Meclis üyesi önerisi ile Belediye Meclisinde görüşülerek karar verilmesini sağladık. Ne yazık ki Belediye Meclisinden tahliyemiz yönünde kararın çıkması da bizlerde ayrı bir soru işareti yaratarak kaygılarımızı artırdı.

Değerli Besni Halkı, Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi varlığını Lokalle başlatmamış, Lokallede sonlandırmayacaktır. Derneğimiz toplum ve ülke yararına olan her tür faaliyetlerine devam edecek, Milletin milli birlik ve beraberliği hususunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere öğretisinden yola çıkarak, temel ilke ve devrimlerinden taviz vermeden çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir. Toplumda oluşan Dernek kapandı anlayışının yanlış olduğunu, Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesinin Besni ve ülkemiz yararına her türlü etkinliği daha güçlü şekilde yapacağını halkımızla paylaşırız.

BESNİ HALKININ TERTEMİZ VİCDANINA BIRAKIYORUZ

Bu vesile ile yaşadığımız bütün bu durumlar karşısında bizlere destek olan değerli Besni halkına, gönlü bizlerle olan dostlara, hakkaniyetten ayrılmayan siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz.

İçimize su serpen olay ise bu alanın derneğimize 120/1472 SAYI ve 10.07.2018 tarihli Tahliye yazsında belirlendiği gibi. taşınmazın Emlak ve Su Borcu v.b Tahsilat Merkezi, Zabıta Noktası, Beyaz Masa işlemlerinin yapılabilmesi amacı ile kullanılacak olmasıdır.

Umudumuz Yeşil bant Kuşağındaki yapılaşmalara karşıyım diyen ve bizlerin tahliyesi konusunda oy kullanan meclis üyesi arkadaşlarımızın aynı kararlılığı bu bölge üzerinde farklı bir amaç için kullanıma açılması durumunda uygulamalara daha sert müdahale etmesi olacaktır. Bölge üzerinde tahliyemize gerekçe gösterilen uygulamadan hariç bir uygulamanın yapılmasını Besni Halkının tertemiz vicdanına bırakıyor saygılar sunuyoruz.

Yaşasın Atatürkçü Düşünce Sistemi ve devrimleri, Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devleti.?


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER