Besni Belediyesi Şehir Tiyatrosu İstanbul’da sahne aldı

GÜNDEM 13.06.2012 11:35:31 0
Besni Belediyesi Şehir Tiyatrosu İstanbul’da sahne aldı

Besni Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Türkiye Turnesi kapsamında gittiği İstanbul’da, 27 Mayıs 2012 Pazar akşamı yapılan gösteride izdiham yaşandı.

İstanbul Bahçelievler Belediyesi Kültür Merkezi çok amaçlı yeni salonunda sahne alan “Gözümde Tüter o eski günler” isimli oyun büyük beğeni topladı.

Merinos A.Ş. nin büyük destekleriyle Turneyi devam ettiren Besni Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yönetmenliğini Gazetemiz yazarı Hasan emre’nin üslendiği “Gözümde tüter o günler” isimli tiyatro gösterisine İstanbul’daki Besnililerden ilgi çok büyük oldu. Öyleki 700 kişilik sabit koltuklu salon kalabalıktan dolayı görevliler tarafından seyyar sandalye takviyesi yapılarak tahmini 1000 kişi kapatiseye çıkarılmasına rağmen yinede bir çok Besnili ayakta oyunu izlediler.

Salon Besni diliyle “inne atsan yere düşmez” oldu. Gece saat 19:00’da Albümdeki Besnililer fotoğraf sergisiyle başladı. Sinevizyon gösterisinin de olduğu proğramın sunuculuğunu Seçkin Çoban yaptı. Tiyatro gösterisi başlamadan önce Hasan Emre’ye bazı dernek başkanları ve Av. Ahmet Kemal Ferlengez ve eşi adına plaket takdim edildi. Bu nedenle bir  selamlama konuşması yapan Emre şunları söyledi.

“Öncelikle uzaktan yakından bu salonu hınca hınç dolduran ve ayakta kalan Besnili hemşerilerim, dernek Başkanı ve yönetimi, BEV Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri  hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Ayaklarınıza sağlık. Şiirimizi okumadan önce bir iki hususu anımsatmak istiyorum. Evvela Besni Kaymakamımız Gürkam Demirkale’ye, Besni Belediyesi Başkanımız Fahri Serter’e, katkılarını esirgemeyen Erdemoğlu Ailesine, plaketleriyle beni onura eden Besni Şirinevler dernek Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a, Yunus Emre sevenler ve yardımlaşma dernek Başkanı İsmail Yüksel’e, (BESNİAD) Besnili İş Adamları derneği Başkanı Metin Kütük’e, Besni Aşağı Çöplüler Dernek Başkanı Mustafa Salık’a, Küçükköy Besnililer dernek başkanı Ejder  Eman’a ve değerli abimiz Avukat Ahmet Kemal  Ferlengez ve Kıymetli eşi Opr. Dr. Şenay Ferlengez’e , ayrıca bireysel maddi manevi desteklerini esirgemiyen BEV ikinci başkanı Zübeyir Özbay’a, Mehmet Baykara’ya akrabalarım Ali Aslanbay  ve Sungur Emre’ye ses sanatçımız Latif Doğan’a,Gazeteci arkadaşlarım Seçkin Çoban ve Numan Ekmekçi’ye ayrı ayrı şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunmayı borç biliyorum ve isimlerini unuttuklarım varsalarda onlardanda özür diliyorum” dedi ve şiirini okudu duygular sel olup aktı. Birçok hemşerilerimiz göz yaşlarına hakim olamadı. Daha sonra aralarında Nedimin Kahvesi, Pazar  yeri Alışverişi, ayakkabıcı esnafların atışmalarını, Besni’den İstanbul’a akrabalarının yanına gelen ve çocuk oyunlarının yer aldığı birçok tiyatro bölümü oynandı. Oyunlarda herkes kendisinden bir şeyler buldular. Saat 23:00'da program bitiminde tüm salon oyuncuları ayakta alkışladı. 

Hasan Emre daha sonra bütün  oyuncularını tek tek sahneye davet ederek tanıttı. Topluca  izleyicileri selamladılar. 

Başta Yönetmen yardımcısı ve başrol oyuncularından Zeynel Eman olmak üzere tüm oyucularla ve teknik heyetle fotoğraf çektirme yarışına giren izleyiciler izdiham yaşattı. Gecenin devamında Küçükköy Besnililer dernek yönetim kurulu üyesi Kadir Akdoğan ve BEV yönetim kurulu üyesi Ali Aslanbay’ın eşi Miyesser Aslanbay tarafından Hasan Emre’ye çiçek buketi taktim edildi. Böylece Program sona erdi. Çıkışta anı defterine görüş ve düşüncelerini aktarmak isteyen yüzlerce kişi sıraya girerek kaleme sarıldılar. Program gecesinden  önceki günlerde Tiyatro gurubundaki tüm oyuncu ve teknik ekip hep beraber topluca İstanbul’un tarihi ve manevi mekanlarını sırasıyla Sultanahmet, kapalı çarşı, Eminönü ziyaret edildi. Kendilerine tahsis edilen yatla boğaz turu yapıldı. Beykoz ve Beylerbeyinde yemek yendi. Ayrıca Güzelce Restoranttada Latif Doğan himayesinde ağırlanıldı.

 

   

   


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor